st22lacika
st22lacika
 • 101 Videók
 • 48 453 330 Megtekintés

Videó

Igazi kamionos ételek 8.
Megtekintés 7711 napja
A billencses meló - Bogos Trans
Megtekintés 11214 napja
A kamionos 1 napja. Trucker Fm
Megtekintés 133Hónapja
Felelőtlen kamionos? És te? 2020
Megtekintés 2062 hónapja
A kamionos - Gyere velem #1
Megtekintés 693 hónapja
Waberer’s Scania R450 2019
Megtekintés 704 hónapja
Első út - V8 - Óbarok autohof
Megtekintés 1644 hónapja
Kirabolták a kamionost Angliában
Megtekintés 904 hónapja
Prevost A kamionos 1 napja
Megtekintés 1635 hónapja
Megérkezett a Scania S520 V8
Megtekintés 1105 hónapja
A dagadt kamionos 3-4 hét
Megtekintés 456 hónapja
Kamionos live
Megtekintés 426 hónapja
A dagadt kamionos 1-2 hét.
Megtekintés 656 hónapja
Kamionos a Forma 1-ben
Megtekintés 1277 hónapja
Az új kamion: V8
Megtekintés 1657 hónapja
Az utolsó út
Megtekintés 2178 hónapja
Igazi kamionos ételek 7.
Megtekintés 1449 hónapja
Kamionos kütyük 5.
Megtekintés 969 hónapja
Moszkva live
Megtekintés 3110 hónapja
A kamionos 1 napja szopóroller 2
Megtekintés 24010 hónapja
Ford F-MAX az év kamionja 2019
Megtekintés 34310 hónapja
700 Frank svájci bírság
Megtekintés 12211 hónapja
Scania 99.999 - 100.000 km
Megtekintés 61Évvel
A kamionos 1 napja EXTRA
Megtekintés 204Évvel
Calais live
Megtekintés 66Évvel
Kamionos menü
Megtekintés 63Évvel
Scania relax francia utakon
Megtekintés 56Évvel
Megtörtem a Scaniát
Megtekintés 142Évvel
SCANIA relax
Megtekintés 51Évvel
Kamionos riasztó
Megtekintés 102Évvel
Youtube díjat kaptunk 2018
Megtekintés 66Évvel
Összetörtem a drónt
Megtekintés 69Évvel
Gopro7 Megéri az árát?
Megtekintés 51Évvel
Negatív kommentek reakció
Megtekintés 140Évvel
Tengerparti live2.
Megtekintés 17Évvel
Tengerparti live
Megtekintés 17Évvel

Megjegyzés

 • Don Archy
  Don Archy 7 perccel

  Szia Laci.milyen hotspot ot hasznalsz es melyik szolgaltatod ajanlod?

 • Attila robert Denes
  Attila robert Denes 17 perccel

  Kamionos vagyok erdelybol es nalunk îs levagtak a bert de egyet ertek veled mert en nem csak most de mindig megondolom a a ceg kiadasait

 • Monster Dog
  Monster Dog 38 perccel

  E

 • nagy feri
  nagy feri Órája

  20:11-től teljesen ezen a véleményen vagyok. Az ilyen emberekre nincs szükség, jöjjön a román, ukrán ő kevesebbért megcsinálja, a kapzsi semmirekellők meg lehet felébrednek majd, de akkor már késő :D

 • Joos Balazs
  Joos Balazs Órája

  Nem fuvarozás, de általános: Nekem nagyon nem tetszik, hogy a legtöbb vállalkozó azonnal kirúgásokkal, meg drasztikus bércsökkentéssel kezd. Még azok is, akiknek még kiegyenlítetlen számláik sincsenek, meg növekvő költségeik... Ez az első! Ezzel az a baj, hogy eddig dübörgött a gazdaság. Az alkalmazott kapta a fix bért, és nem kockáztatott. A vállalkozás meg évekig hasított, és mikor hatalmas profitot termelt, akkor a többlet nyereséget lenyelte. Ez így volt rendjén, mivel a cég vállalt kockázatot, nem pedig az alkalmazott. Azért VÁLLALKOZÓ. Övé a plusz, az extra profit. De mi van most? Az, hogy a vállalkozók tisztes része hárítja a rizikót. Márpedig ha szerintem évekig lenyeled a nyereséget, amit az embered segítségével megtermeltél, akkor olyankor is legyél gavallér, mikor nehéz idők járnak! Egyszerűen mert így korrekt! És mindezt miből? Mondjuk a tartalékokból, amit sok nyereséges év alatt zsebre tett a vállakozó. Ha meg nincs, akkor ott eleve nagy baj van. Nem azt mondom, hogy minden menjen ugyanúgy tovább! De a vállakozó igenis felelősségel tartozik, többek között az alkalmazottja konstans bevételéért. Különösképpen, ha utána szeretne folytatni, főként vele! Nem muszáj velem egyetérteni. De nehogy már az évekig jól szolgáló és termelő embereket kettő hét után kitegyünk a p...ba?

 • Csilla Kocsis
  Csilla Kocsis Órája

  Ez az állami támogatás nagyon jó ötlet, nyilván ez menti meg az ipart. Nem értek mindennel egyet azért, vállalkozó nagyobb haszan reményében kockáztatja a pénzét amíg a munkavállaló fix bért kap az adott munkáért, én nem vagyok vállalkozó, csak azt a bért szeretném megkapni amiben megállapodtunk és ez arra az időszakra is igaz mikor jól megy a vállakozas, nyilván ebből a szemszögből elfogult vagy.

 • ferenc pallanki
  ferenc pallanki Órája

  Ez egy nagyon jó videód lett. Teljesen igazad van. Az élet egész területén most ez van. Csökkentett munkaidő,kevesebb kereset. Sajnos ezt sokan nem értik meg. Örülni kell még az ócska melónak is. Én egy gyárban dolgozom,és mezőgazdasággal is foglalkozom. Mindenütt ugyanez a helyzet. KITARTÁS NEKTEK!! KÖSZI HOGY NYOMJÁTOK.

 • István Nagy
  István Nagy Órája

  Igazad van most ha valamivel kevesebbet keres az ember na bumm ki lehet bírni fordul majd a kocka idővel és minden helyre áll!!!

 • MrCadillacv8 cadillacv8

  2 hónapja vállakozóként bevállatam egy munkát aminek az első napját utáltam gyűlöltem...de nyomtam ,csináltam ,ez lett úgymond a 3. lábam ...de a saját profilomat sem adtam fel ,de figyeltem a híreket és gyorsan amíg lehet termeljünk egy kis pénzt. Bejártam gyárakba ahol a "melósok" lázadoztak ....mert lebaszta őket a főnök hogy ez ma a 6. cigi és kávé és még csak 4 órát "dolgoztak"akkor még csak a Vuhani koronázási ünnepség ment. Saját füllel hallottam mikor a "tudós klub nem rendes tagja " kiosztotta a főnököt hogy 250 nettóért úgysem jön senik ide mert munkerőhiány van. Egy hét múlva fel is mondtak a főnök állandó csesztetése miatt mert jobb helyet találtak egy kisvállakozónál (3 ember). Eltellt egy kis idő és a "buongiorno" köszöntésre nem mosolyogtunk hanem összerezzentünk. Mentem ismét a gyárba karbantartani mikor a melósok már 4-6 órába állatak át..a lecsökkent munka miatt ,ekkor jött vissza a 3 nagyarcú mert a kisvállakozó biznisze összeolmlott 1 hónap alatt és nem tudta alkalmazni őket .Persze a régi munkahelyről utolsó nagy Kielégítés nélkül távoztak önként és dalolva ..(grat) Visszavették őket 70 nettóért 4 órába ....a dolgok gyorsan változnak,hamar eljön az hogy a nyúl viszi a vadászpuskát... azért van az a kocsonyás cucc az ember koponyájában hogy néha nem árt vele figyelni,felkészülni és meggondoltan cselekedni. Nekem is beletört 1,5 lábam ebbe a válságba ..viszont nekem vannak tartalékaim és ha van 100E ft-om nem 280E -es telefont veszek részeletre hanem 2 éves használtat 40 E-ért kp-re amit valaki 130-ért vett 2 éve ) ...így ha holnaptól nincs melóm akkor egy évet kihúzok úgy hogy ki tudok fizetni mindent.,kocsit lakást kaját mindent. 1996-ban volt utoljára hitelem ... Laci utolsó kijelentése a legfontosabb : neki kell állni,vállakozni és csinálni..... én voltam alkalmazott,munkanélküli,vállakozó,gyanusított,vádlott (XDXD),majd munkanélküli ,alkalmazott és ismét vállakozó.. egyik sem egyszerű ,de tény csinálni kell és nem csak hőbörögni.. ha kurvaokosnak hiszi magát az ember akkor meg kell csinálni úgy ahogy TE akarod.. magadnak..3000ft egy tevékenységi kör bejegyzés ..másnap KATÁS vállakozó vagy .. kell még talán 20E ft és számlaképes vagy TEÁOR 17234 : "mindenhez jobban értek és megmondom a világnak merre forogjon" a lehetőség adott .

 • Ambrus Kállai
  Ambrus Kállai 2 órája

  Szia mi most Meg próbáltuk inkabb emelni a béreket mivel nem szeretnenek hogy az emberek nehéz helyzetbe kerüljenek a corona vírus miatt. (nem fuvaros cég hanem építő ipar de addig a jó még tudunk dolgozni és keresnek az emberek pénzt)

 • MrNanda38
  MrNanda38 2 órája

  Az ember azthiszi értesz a kamionokhoz...de nem :D

 • Alfred Bodo
  Alfred Bodo 2 órája

  Szia, ajánlom hogy próbáld ki a Sygic track nevű telefonos alkalmazást. Internet nem kell hozzá csak a GPS telefonon. Város, szóköz- utca, szóköz végül házszám és el navigál a 'kapuig' én Magyarországon használtam és bevált. Egy próbát megér!

 • Lajos Lendvay
  Lajos Lendvay 2 órája

  Köszi a videót!😀🙏

 • Joe Pataki
  Joe Pataki 2 órája

  Amerikában, minden kamionosnak emeltek a fizetésüket !

 • Varga Sándor
  Varga Sándor 2 órája

  A bércsökkenés jobb mint ha munkanélküli lenne bárki is,aki meg havi 900E- 1M keres és nincs félre tett pénze ínséges időkre az ássa el magát.

 • Susi Gobschiba
  Susi Gobschiba 2 órája

  Hètszàz alatt fel sem kelek! Cool! Es ist einem Frage...Forint oder Euro??? Lacinak kibaszottul igaza van. 46 Tonnàval utazom...ès nőből vagyok......Ausztriàban....kell mèg valamit mondanom????

 • Tamás Kiss
  Tamás Kiss 2 órája

  Nem tudom, én 2-3 hónapot semmi pénzért nem töltenék a Feleségem nélkül. Értem én a 2 hét egy hét meg 3 hét egy hét hogy most helyzet van és kell a pénz, de milyen áron? Vered a farkad stb., ááá.

 • Gergely Daniel
  Gergely Daniel 2 órája

  Perfekt igazad van. De mintsabb egy het alatt csinaljak 1000 km inkabb egy hetet othon ulok es a masik heten adjan 3000 km. Es rendre kuldjenek. Sofor szemszogbol mondom.

 • Attila Kiss
  Attila Kiss 2 órája

  Szia Laci Ertheto amit mondasz de nezzuk egy kicsit mas szemszogbol is nem a " nem kelek fel 700 alatt" oldalrol de mint mondtad elelmiszer arak novekszenek a fizetes meg csokken! Es ha mar osszefogas akkor inkabb azt kene elerni hogy minden ceg, allam belassa ha a kamionok leallnak gyakorlatilag leall a gazdasag nem mellesleg mi a garancia arra hogy ha te most a 700 as melot megcsinalod 400 ert es ha ennek az egesznek vege visszakapod a 700 at mivel mondhatja azt is a ceg ha eddig megcsinaltad 400 ert akkor miert adjak 700 at?! Inkabb egy evben 2x megy majd Thaifoldre:) Itt nalunk nem hogy csokkentes nincs hanem arrol van szo lehet 30% al megemelik a bereket azoknak akik most dolgoznak " key workerek" Kamionosok, Rendorok, Tuzoltok, Egeszsegugy stb

 • G. Bojana Andrassy
  G. Bojana Andrassy 3 órája

  Az egész világ rettenetes bajban van... Többen nyereséget húznak belőle, de a legtöbb cég korrekt, s a munkavállalóknak is fel kell fogniuk, hogy vannak lehetőségek, melyek bizony most megnyírbálódtak. Kormányunk viszont tehetne többet, mint amit. Nem politizálok, csak megjegyzem....

 • Márk Szabó
  Márk Szabó 3 órája

  Az ötletem a következő töröljék el az összes adót és áfat ezzel azt tudjuk elérni hogy olcsóbban tudunk mindent beszerezni

 • Tamás Lászlók
  Tamás Lászlók 3 órája

  Nekem tetszett, bár én programtervező matematikus vagyok. :D

 • Bence Horváth
  Bence Horváth 3 órája

  Szia lacika én nem vagyok kamion sofőr ! De én 2 söfőrt küldenék ki egy autóba !! és már meg van a csökentés egyel kevesebb autót kel tankolni !! egyik soför oda vezet amásik meg vissza felé ! Sajnos vannak ilyen emberek hogy csak 700 ért mennek fuvarét !! Azért visszi a Román és a Bolgár meg a Szerb mert ők olcsóbért el válalják az ottani cégek !! meg a soföröknek ez is pénz !! vannak pénz éhes söförők sajnos tisztelet a kivételnek !! lehet hülyeséget írtam bocsi !!!

 • Kristóf Németh
  Kristóf Németh 3 órája

  Figylej ha nem akar egy összeg alatt dolgozni had menjen, legalább maradnak a normálisak, tisztul a rendszer. :)

 • Forza Juve
  Forza Juve 3 órája

  Te már vállalkozói szemmel nézed.. Ha nem érné meg, nem csinàlnàd te sem.. De részben igazad van.. A jelenlegi helyzetben mindkét oldal felül a szopó rollerre!

 • Peter Szabo
  Peter Szabo 3 órája

  Ha van infod h a ceg tenyleg ilyen szituban van akkor fog osszeszorit es csinal. De ha nem transzparensek akkor az gyanus. Engem evekig hasznalt ki 2 kulonbozo munkahely. Mindig is alazatos voltam, mint amirol most Laci beszel. Nalunk (informatika), tuzzel vassal titkoljak a szerzodesek reszleteit. Nem veletlenul. Mindket helyen kiadashoz kepest kb 3x profitot realizaltam nekik. 300 x-penzbol megkaptam 50et, 50 ado, 200 meg eltunt. Eveken keresztul, minden honapban el voltam adva havi 20 napban fix 300 x penzert mint kiszervezett human munkaero, ugyfelnel ulve, uh meg irodakoltseg sem volt. Ilyen egyszeru volt a matek. Ezen felul ami meg szolgaltatas eladasakent becsuszott a munkambol kifolyolag az plusz profit. Csak hat ezekrol a szamokrol evekig nem tudtam. Uh info info info, ha titkolozas van akkor emeljetek szemoldokot.

 • Zöld M4cska
  Zöld M4cska 3 órája

  itt angliában is megigérték hogy a fizetésed 80%-át megkapod csak aztán nagyon ugy nézz ki hogy mégsem kapja meg mindenki meg nem azonnal és az is kérdéses hogy HA!! meg is kapod meddig lesz

 • Laszlo Papp
  Laszlo Papp 3 órája

  Szia Lacika szerintem ALKALMAZKODNI kell , ugy ahogy mondod valamikor ennek is vége lessz .Jó gurit

 • Bazsi Bazsi
  Bazsi Bazsi 4 órája

  Én úgy gondolom ameddig pénzt tudok keresni dolgozom mert a 0 forintnál minden több.

 • Máté Kónya
  Máté Kónya 4 órája

  Sokan haza mennek ergo annak aki kint marad lesz munka. Oké a veszély benne van hogy el kapjátok de akor is. Vigyáz magadra Lacika és sok kilométert.

 • 9422 Zoltan
  9422 Zoltan 4 órája

  Egyes kolléga minden egyes hirdetés alatt ott gúnyolódott ,hogy bizony ő az újját nem mozdítaná 600-700 ért. Ők aztán Svédország , Svájcba milliókat keresnek minden nap otthon alusznak. Írtam is az egyiknek , hogy nincs felvétel , ez nekem is bejönnek , persze ekkor néma csend nem válaszol, csak a bölcsesség de mikor segíteni kell sehol senki. Remélem most ezeknek is leereszkedik egy kicsit az egójuk.

 • Robi Keserű
  Robi Keserű 4 órája

  Teljesen igazad van Lacika, eskü ilyen főnök kellene ha kamionoznék 👍

 • emanacio - Mr.Fusion

  És közben tesztelik az elektromos és az önvezető kamionokat. 2035-re már más világ lesz. :(

  • Gábor Kiss
   Gábor Kiss 3 órája

   Nagyon jó meglátás, és ez nem csak a szállítmányozásra igaz, a robotika már most is rengeteg szektorban vissza van fogva, de csakis és kizárólag az állástalanná váló embertömegek miatt!

 • Karjalainen Juha
  Karjalainen Juha 4 órája

  Már bocsi, de kit érdekel az, ha kevesebb jön be annak a cégnek, ahol dolgozom? Talán kellene akkora tartalék, hogy a nehéz időket átvészeljék. Én elmentem egy céghez, ennyi vagy annyi forintért úgy, hogy minimálbérre jelent be.

  • Karjalainen Juha
   Karjalainen Juha 3 órája

   @st22lacika De Lacika, ezt Te is tudod és látod, amikor 20 autóval meg néhány furgonnal a háta mögött veszi a 60 milliós amg mercit, most meg adjunk kevesebbet történet....az tök gáz. Ahol én dolgozom ott van annyi tartalék, hogy nem kell csökkenteni a béreket, sem megállni autóknak, pedig nálunk jóval nagyobb cégek tették ezt. Szerintem vezetői felfogás kérdése is

  • star 70
   star 70 4 órája

   na latod itt a baj..minek mentel egy ilyen csalo ceghez...

  • st22lacika
   st22lacika 4 órája

   nem kell hogy érdekeljen. de sok cég, hogy mozgásban tartsa az autókat kénytelen esetleg, nem biztos csak esetleg csökkenteni. és akkor jobb ha az ember tisztában van vele. mert ugye mint mondtam, már lázongtak. semmi gond, ha kevesebbért nem megy, ahogy mondtam, rendszám levesz, aztán nincs kevesebb béred sem, hanem mehetsz munkanélkülire. aztán ennyi. szóval nem kell hogy érdekeljen:)))

 • Kukuri531
  Kukuri531 4 órája

  Csak azt szeretnem kerdezni,hogy miert Olaszorszagban egy kamionos fizetese 2300/2400 euro(szombat/vasarnap otthon)+13,14 il fizetes+22nap fizetet szabadsag ezenkivul a ceget Meg terheli kb havi 2000 euro ado biztositas,stb minden sofor utan ,azonkivul gazolaj ar kb 1,5 euro es 460000 kg az osszsuly ami joval megnoveli a fogyasztast es megis a cegek nagytobsege nyereseggel dolgozik.A Magyar cegek sokkal kisebb koltseggel hogyhogy rafizetnek???

  • Kukuri531
   Kukuri531 4 órája

   @st22lacika azert mert a Magyar,Roman,Bulgar, csak hogy dolgozzon 5 filler/ km ert megy!!aztan Meg sirnak!! Persze neked egy kamionnal nem konnyu de ahol van 20 vagy 100 ott mar mas.

  • st22lacika
   st22lacika 4 órája

   úgy hogy a nyugat fizet:( és más díjat adnak a cégek egy olasznak osztráknak németnek stb... ha egységes lenne a magyar sofőrök csőrős kamionnal járnának:))) míg egy osztrák kap 1.35-1.5 eurót a magyar 1.05-1.1 persze van amikor több meg az adr meg a hűtő stb... most egy átlagos összeget mondtam. aztán nem mindegy melyik országban vagy, és a díjból mennyi a pálya, míg németben 16 cent osztrákban 35 . ezért van aki azt mondja ő 1.2 ba gurul majd elfelejti hogy az ausztriában van. ezt így kommentben nehéz meg idő teljesen kifejteni.

 • Pogany Rita
  Pogany Rita 5 órája

  Az elemiszer árak sajnos itthon az egekbe van.Hasznos ez a videó. Köszi.

 • Sándor Lugosi
  Sándor Lugosi 5 órája

  Nagyon igazad volt az összes elmondott dologgal kapcsolatban.Főleg ha lecseng ez a helyzet az biztos, hogy az maradhat lábon aki most is tud és akar szállítani illetve dolgozni sajnos kevesebb fizetésért, de valamit valamiért, mert itt az állam nem fogja a béreket átvállalni.

 • diego87HUN
  diego87HUN 5 órája

  13:54 Azért gondolom az ilyet csak jegyzik, és legközelebb tudja a góré, hogy kire lehet számítani. Ami esetleges leépítésnél, új autó beszerzésnél elég komoly érv a szar helyzet esetén is dolgozó mellett.

  • Csaba Csoknyai
   Csaba Csoknyai 4 órája

   Például az én főnököm pont ilyen. Stabil, jó fizetéssel és kiváltságokkal értékeli a munkámat. Még most is a krízis ellenére. Mi is Kurzarbeit-ra váltottunk ami 15-20%-os csökkenésként kellett volna, hogy jelentkezzen a számlámon, de én mégis teljes bért kaptam.

 • lessik28
  lessik28 5 órája

  Én egyszerűen úgy látom! Szállításra szükség van, de a szállítandó áruk mennyisége azaz a fuvarigény lecsökkent.(Anyacsavarokat most nem kell szállítani, se bútorokat, se ipari hulladékokat stb...!) Nyílván, ha van 100 kamionnak munkája átlagos napokon, havária idején pl. most kb. 30-ra van elég áru.Ez magával hozza az egyéni jövedelmek csökkenését. És itt jön, hogy nem éri meg az alkalmazottak tartása...elég a vállalkozó, akit annyit dolgoztatok amennyit akarok, ha csak 2 fuvart adok akkor kettőt.Ha nem tetszik megcsinálja más...De majd lesz még rimánkodás a kamion sofőrökért, majd akkor visszanyal a fagyi...

  • lessik28
   lessik28 5 órája

   @st22lacika Itthon a rugalmatlan hozzáállás miatt megy a vita, mert az átlag kisember tudja nagyjából, hogy mi merre, meddig, de a hivatalok csak kötik az ebet a karóhoz és márpedig nekik jár minden úgy mintha mi sem történt volna.Nah ez sem megy...

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   ez mindig így lesz, mikor melyik fél van előnyben. kár hogy otthon ilyen harc megy vagy így állnak egymáshoz. itt az osztráknál ilyen fel sem merül. és lám működik. nekem meg mindegy, magamnak csinálom elvagyok :) magamnak csak nem ugatok be:))

 • Anonymus 45
  Anonymus 45 5 órája

  Előszór is szeretném megköszöni neked és a többi sofőrnek a munkáját, mert enélkül már semmit se lehetne megvenni. Szerintem a kérdésednél is nagyobb problémát okoznak azok a cégek amelyek már most annyira lementek a fuvardíjakkal, hogy lassan éppen, hogy az önköltségi áron dolgoznak. Ilyenkor mindig szóba kerülnek a lengyel fuvarosok, akik elég jól megtudták védeni a saját piacukat. A másik probléma viszont szerintem abból fog adódni, hogy egyenlőre nem tudni, hogy a kis- és középvállalkozások milyen támogatást fognak kapni. Ha viszont ez a válság előbb-utóbb véget ér, akkor a magyar cégek és vállalkozok nagyon nagy hátránnyal kell újrakezdeniük, ha egyáltalán túl fogják élni.

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   otthon egymás ellen ki tud olcsóbban. nem is értem, de tényleg...az összetartás hiánya.

 • Zoltán Bokor
  Zoltán Bokor 5 órája

  Apám! Baró játszóteret találtál Magadnak.

 • János Béres
  János Béres 5 órája

  Szia Lacika. Köszönöm az őszinte videót! Sokat jelent, hogy mindent elmondasz. Éppen március elejére jött meg a friss CE jogsim, március közepére meg a tachográf illetve a GKI kártyám. Szerettem volna kamionozásra váltani a jelenlegi foglalkozásomról. Ez egy darabig nem fog menni sajnos. Persze legalább van munkám, így nem sírok. A váltást persze nem adom fel, és keresgélek azért. Csak tudomásul veszem, hogy nem fognak kapkodni utánam :D Tényleg hálás vagyok érte, hogy letisztáztad a dolgokat ebben a videóban.

 • Árpád Vágányik
  Árpád Vágányik 5 órája

  Kemeny emberek a kamiosok.

 • Tamás Tóth
  Tamás Tóth 5 órája

  Most túlélni kell és lehetőség szerint lojálisnak kell lenni. Nem mindenáron és mindenkivel szemben, de más út most nem nagyon van.

 • poad156
  poad156 5 órája

  Én a BKV bérlettel vagyok így. Az elmúlt hónapban egyetlen egyszer sem használtam, viszont (sajnos) megvettem pont a karantén előtt. De azzal nyugtatom magam, hogy ebből legalább jut a bkv sofőröknek fizetés. Ebben a helyzetben ez az egyetlen gondolkodás mód ami előrébb visz mindenkit.

 • Istvan Farmerama
  Istvan Farmerama 5 órája

  A paraszt(földműves) látja, hogy a vírus pánik miatt mindenki vásárol mint a barom, tehát fogy az árú. Árat emel. A bolt, aki az árút kapja, szintén emel, már csak azért is, mert magasabb termelői árnak, nagyobb a százaléka(haszonkulcs). Tehát: a termelő többet keres, aki eladja, az is. Te köztük vagy, mert szállítod a termelőtől a drágábbat, az eladónak és a drágább árúért kevesebbet kapsz. És most csak az élelmiszerről beszéltem. Igaz, vannak olyan árucikkek, amik most nem fogynak. De lettek olyanok, amik elvoltak feledve, de most feléledtek. Tisztító, fertőtlenítőszerek. Vírusvédelmi eszközök. Tehát: csak árucsere történt és mivel válság van - mint tudjuk -, ilyenkor mindennek elindul felfelé az ára. Ha hosszú a válság, akár a csillagos égig. A termelői és eladói árlogika, mint a parasztoknál. De te, olcsóbban szállítod a drágább árut. Hízik a termelő, az eladó, csak Te leszel soványabb és az állam, mert az meg mindenkit dotál az állami pénzből. A paraszt, mikor megy a bolt Hawaii-zik. Amikor meg nem megy, szalad az államhoz, hogy támogassa, de a sajátjából egy vasat sem ad, mert úgy számol, hogy semmi nem marad papíron. Amiről Te beszélsz - amióta világ a világ - sztrájk törésnek hívják. Azt csinálja a román is. Így, érdekvédelmetek soha nem is lesz, mert mindig lesz, aki eladja magát olcsón. Hogy hogy lehetne okosan ezt csinálni? Végtelenül egyszerű: a speditőr árazna, ami annyit tesz, hogy a szállított árúnak van értéke és azután állapítaná meg a szállítmányozási értéket. Ha olcsó a cucc, akkor olcsóbban, ha drága, akkor drágábban. Értelemszerűen az alapár mindig megvolna, amibe a kötelező benne van. Pl: a megtett útra való üzemanyag, útdíj stb-stb. Ez felett van árú érték szerinti szállítási ára. Egy mondatban: ha szenet bányászok, a szén ára határozza meg a hasznot, de ha aranyat, akkor az.

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   sokszor nem is csak az árral van a baj, hanem hogy hányadik vagy a sorban . ugye az első elvállalja, élhető a díj, de mire oda jut hogy kamionra teszik szépen le van belőle csipegetve.

 • Viktor Gyaraki
  Viktor Gyaraki 5 órája

  Szia Laci, Tök jó, hogy kimondtad ezeket, egyrtértek vele. Csak a Rambók - én fotel szakértőknek hívom őket - méregből, dühből nehogy megverjenek, vagy kárt tegyenek benned, a kamionodban, otthonodban, a családodban. Néha túl nyiltan látható mi és kik vannak mögötted. Nem tudom mi kell még az országunknak, az embereknek, hogy átálljon az agyműködésük osztrák vagy német gondolkodásra, hosszú távra tervezni, felelős lenni a családért, a rám bízottakért. Félretenni a szűkös időkre, beérni kevesebbel, amikor nehézség van. Hogy mielőtt megszólalok, leírok valamit végig gondolom, hogy annak van értelme, vagy humbuk. Plusz köszönöm, megerősítetted a döntésem, hogy annó nem regisztráltam a facebook-ra, ezután se fogok.

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   szia! én segítek mindenkinek, nem szidok senkit, de bízom benne az elveszettebb embereknek is felnyílik a szeme. ők élnek a világukban, de én hiszek abban ha leülünk megbeszélni ők is megértik. nincs okom tartani senkitől nem is volt, hisz a javukat akarom. ha nagy mellénnyel leszólva beszélnék alázva őket akkor lenne okom de annak mi értelme lenne? semmi. anno én is olyan voltam és tudtam változni.

 • Zoltán Póka
  Zoltán Póka 5 órája

  Igazad is van meg nem is. Kifejtem bővebben....Az olyan egyéni vállalkozók akik tényleg egy személyben vannak benne egyszemélyben dolgoznak (pl. Te) vagy 1-10 dolgozója van és mindíg minden adót befizet ( nem csak bevallja be is fizeti) és annyival van a melós bejelentve amennyit valóban keres azok sírhatnak és sajnálom is őket. DE! A többinek kuss van!!!! Ne sírjon!!!! 10 20 30 éves cégek is vannak itt...akik 10 20 30 éve szopatják a melóst meg basszák át az államot...ennyi idő alatt fel lehetett volna halmozni annyi hogy most simán lehetne fizetni a melósokat. Ja, hogy közbe ebaszták a lóvét úszómedencére sportkocsikra meg 2x tahiti nyaralásra egy évben???? Nagyon sajnálom..😁😁 Épp itt az ideje hogy egy kicsit ők is a zsebükbe nyúljanak ha kell a térdig ha kell a bokáig.... 600000 ft bruttónak 399000 a nettója 700000 ft nak 465 kb. Ezért ebben a helyzetben szerintem azért sokan, többen elmennének kamionozni. Csak ezzel a napidijjal van a probléma meg a megtakarítással...bár ezt magunknak is köszönhetjük hogy annak idején ez lett bevezetve. Mert ez addig jó még nem vagy szabin táppénzen meg próbálj meg hitelt felvenni a bankban napi díjjal....nyugdíjról nem is beszélek...elzavar a bank a picsába... A magyar fuvarozók a külföldi fuvardíjak 80-90%-át megkapják....akkor itt a melós miért a felét keresi pl. C katos jogsival?? Hátha ez után megtanul végre minden fuvarozó normálisan fizetni....

  • Zoltán Póka
   Zoltán Póka 5 órája

   @st22lacika Hát ez az....

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   cégfüggő, de aki magának csinálja talán ott a kisebb gond már ha van munka. én nem panaszkodom, nem is fogom, ha nagyon nem menne, leadnám a kamiont és mennék edzeni. 1 percet sem aggódom a helyzeten, de sajnos nem mindenki így van ezzel, sőt...

 • websterhp
  websterhp 5 órája

  Nagyon jól beszélsz! Mi is minden csitri kis sz**r munkát elvállalunk, mert kell. Kell a pénz, munka, és a megbecsülés. Jóban és Rosszban is csináljuk.

 • Tesó Game
  Tesó Game 5 órája

  Közgazdász vagyok, sőt vállalkozási szakértő. Amit most elmondtál az szakmailag is megállja a helyét. Ez a levezetés figyelemre méltó volt. Gratulálok.

 • Laszlo Enzsol
  Laszlo Enzsol 5 órája

  Valóban még mindig sok szájkaratés ember van. Ez olyan mint egy mérkőzés. A pályán van 21 sportoló. És a szakemberek ott vannak a lelátón. Ezek aztán megmondják, hogy hogyan kell játszani........ Jólvan wazze ha ennyire tudod akkor lépj be az egyesületbe és mutasd meg mit tudsz. Persze hogy ilyenkor már kussolnak.

 • fa kalap
  fa kalap 6 órája

  Jól mondtad Lacikám, a magyar az egy gyáva nép. Teljes mértékben egyet értek veled. Nálunk az állami szektorban nincs gond a fizetéssel, mert 35 fő létszám hiánnyal vittük eddig a munkát, így minden hónapban, ha kiszámolod mennyit spóroltak rajtunk. Ebből az évek alatt spórolt pénzből azt hiszem, minket most tudnak majd fizetni. Picit vissza kéne menni pár évet, mikor jó világ volt, akkor a többség miért is szórta a pénzt?

 • István Piros
  István Piros 6 órája

  Szia Vállalkozó vagyok nagyon-nagyon egyetértek veled. A "kijárási Korlátozás" jogi terminusa miatt egy fillérrel sem csökkentek a költségeim /járulék, bér, bérleti díj..../ Kereskedő vagyok, mi egyenlőre szabadságra küldtük az alkalmazottakat. Hogy mi lesz utána azt még nem tudom. /egyfolytában ezen agyalok/ Nekem nem megoldás hogy elküldöm az alkalmazottakat. Nálam kereskedők vannak akik, kiszolgálják és foglalkoznak a vásárlókkal. Ilyen képzés igazából nincs, tehát cégen belül képezzük az alkalmazottakat, jellemzően nem a fiatal korosztályból kerülnek ki az eladók. Ha elküldöm azokat az embereket akiket évek hosszú során képeztünk, évek mire pótolni tudom őket. Ráadásul én ezeknek az embereknek a munkájából élek, nem az az első gondolatom hogy elzavarom őket... A kereskedők sajnos nem tartoznak a jól megfizetett munkák közzé... Ha csökkentem az óraszámot /4 órásnak jelentem/ kitolok az alkalmazottal mert nem lesz nyugdíja... és sajnos nem fog megélni a 4 órás fizetésből. Ha csak 4 órás bért fizetek nem tudja fizetni a számláit...Előbb utóbb elmegy...Ami nem jó mert mikor majd kell ki fog dolgozni az üzletben? Sajnos Magyarországon nem divat, hogy tartaléka legyen az embereknek... "napról- napra" él mindegy mennyit keres. Ha valakinek van valami értelmes megoldása NE tartsa magában Küldje el nekem és Viktornak...

 • Tóth Roland
  Tóth Roland 6 órája

  Jol felhuzrad magad. :D

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   miért húztam volna fel magam? nem :)

 • mazsi6000
  mazsi6000 6 órája

  6:28-hoz: Hétfőn voltam boltban, meg ma pénteken, és hétfőhöz képest is felmentek azt árak! Gondolom belejátszik, hogy 360 fölött az Euro...

 • z ne
  z ne 6 órája

  Ha már megegyeztél az alkalmazottal, akkor nem "adható", hiszen abban egyeztetek meg, hogy adod. Szerintem

 • Péter Leibinger
  Péter Leibinger 6 órája

  Helló Lacika. Igazad van . Nálunk is ez van fizu csökkentés felére .de reméljük jobb lesz majd . Jó utat vigyázz magadra .👍🚛

 • Szilárd Karlovich
  Szilárd Karlovich 6 órája

  Jó kis videó volt. Az eszmefuttatás is elgondolkodtató.

 • István Aleksa
  István Aleksa 6 órája

  Olyan tanitóbácsis ez a műsor.....analfabétàknak készûl...?

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   akik olyat kommentelnek amiket mondtam azok talán:)) ha nem magyarázod el lépésről lépésre hogy várod el hogy megértse mindenki. így is van aki látod lejjebb 2 milliós havi nyereségről beszél. na neki magyarázhatod:)

 • Венгерский Одинокий Волк

  Postás vagyok,a béremelésünkről eddig nem voltak képesek megállapodni és így,hogy jött ez a helyzet egy jó ideig nem is lesz sajnos!Valahol megértem azt is,hogy örüljünk annak,hogy van munkánk de az a baj,hogy rólunk gyakorlatilag mindenki megfeledkezett pedig mi a kézbesítők is sok emberrel találkozunk napi szinten,főleg azok akik bent dolgoznak,még plexiüveg sincs!!!

  • Венгерский Одинокий Волк
   Венгерский Одинокий Волк 6 órája

   @st22lacika igen most megint jönnek a kínai cuccok de az ajánlott levél mennyisége(legalábbis nálunk) nagyon visszaesett, számlákból is kevesebb jön, aztán ha ennek vége megint rengeteg lesz a munka, örülök, hogy van munkám egyeltalán de azért valami kiemelt veszélyességi pótlék nem ártana ha már a béremelésről nem tudtak megállapodni.

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   pedig ahogy látom főleg a sok kínai cucc miatt van meló rendesen. a posta díj emelkedik nem is értem hogy nem nő a fizetés?!

 • László Labancz
  László Labancz 6 órája

  Sajnos mindez remek példa a gazdaság lassulásara. A kamion mint az érrendszer a szervezetben...

 • Charlie Doktor
  Charlie Doktor 6 órája

  Eleinte jó volt menni, hogy nincs senki sehol. Most már kezd olyan érzésem lenni, mintha Csernobilban járnék. Félelmetes! Mikor indul be újra minden?! Remélem 2-3 hó!!!

 • zsolt krizák
  zsolt krizák 6 órája

  Laci....már réges rég nemvagy ugyanaz mint rég. ugye érted mire gondolok.emlékszem mikor elöször is nem 20 perces videoid voltak.aztán rakomány rögzités fözés vezetés edzés............mostmeg ülsz és beszélsz ennyi......

  • Kamionos Páros
   Kamionos Páros 3 órája

   Sajnos én is ezt látom 2015 óta nézem de ezek a videók meg se közelítik azokat a régieket lehet minőségben jobb de tartalomban nem ez nekem már csak erőlködés.ő már Laci régen meg Lacika volt .😔😟😢😢😭

  • Richard szabo-Hirsch
   Richard szabo-Hirsch 5 órája

   Szerintem meg sokkal színvonalasabbak a videok, mint a régebbiek. Persze, ettől vagyunk szépek emberek, ugyanazt látjuk, mégis mást gondolunk...

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   más a munkám mióta vállalkozó lettem. bemutattam már az árurogzítést most az hogy felveszek 10 perc békázást nem lesz jobb max unalmasabb. szerintem. főzés külön videókban van. szét lett bontva a régi 2 órás rész és a nézettségből az jön le, így a jó, hisz márciusban pl rekordot ért el a csatorna 1,9 millió megtekintéssel. tudom nem mindenkinek tetszik mást szeretne, de lassan 400 videó után nehéz lenne hetente 1 órás videóban újat érdekeset mutatni. sokat akasztok pótkocsit ugyanazokra a helykre járok unalmas lenne, viszont rengeteg más történik a világban ami érdekes ;)

 • Gábor Kovács
  Gábor Kovács 6 órája

  Laci részben van igazad. Addig tudsz fuvart vállalni olcsón vagy fele pénzért, amíg van tartalékod amiből elvidd. Te is tudod, hogy veszteséget nem termelhetsz tartósan, bármennyire is lojális vagy a fuvaroztatóhoz. A megoldás az, hogy le kell ülni a sofőrökkel és vázolni nekik érthetően a helyzetet, a szituációt. Aki vállalja az csinálja, aki meg nem érti meg a helyzetet, az távozik majd kis idő múlva azon gondolkodik, hogy miből fizeti be a számláit. Ami a bejelentett fizetést illeti, abban az a probléma, hogy a sofőr nyugdíját lopja el a vállalkozó a versenyelőny megtartása érdekében. Ezért találták ki nyugaton a 45 órás pihenő motelben történő eltöltését vagy a kiküldetési javadalmazás bevezetését, nyugati színvonalon. Megoldás, csak egy van, azonos munkáért azonos bér, független a munkavégzés helyétől.

 • Bota Richard
  Bota Richard 6 órája

  Azert annyit hozzatennek a gondolatmenetedhez h amikor a vallalkozonak jol ment es futotta a thaifoldi nyaralasra gyanitom bespajzolt egykis penzt ha nem epp egy ferrarit lizengelt be belole. Tehat ha bespajzolt akkor par honapig megprobalhatna meg rendes fizetest adni a sajat zsirosbodonebol es ha tenyleg nem mulik a szar akkor mondani h gyerekek bocs en megprobaltam de nincs mit tenni..😉 Magyarul ha a soforoktol elvarunk szinte mindent akkor a fonok is nyuljon a zsebebe ha beut a szar.. Csak akkor mar nem futná a Patongi sexpartykra😂

  • Csaba Csoknyai
   Csaba Csoknyai 4 órája

   Nem értem, hogy miért kellene a vállalkozónak a saját megtakarításából a sofőr fizetését állnia. A céges és a privát vagyon messze nem ugyanaz.

 • Róbert Kanalas
  Róbert Kanalas 6 órája

  Ha euróban kapod az már csak jó😁

 • Zoltán Gyáni
  Zoltán Gyáni 6 órája

  Most mindennek le fog menni az ára gondolom ez is volt a cél, de ahogy mondtad egyszer mindennek vége a jónak is a [email protected] is...... Eddig kellett menni Thaiföldre !!!

 • Ampervadasz750kv
  Ampervadasz750kv 6 órája

  Nem vagyok vállalkozó, sem cég sem kamionos így nem is szeretnék ebbe beleokoskodni, viszont annyit szeretnék hozzá tenni, hogy ez amit mondasz László az konkrétan mindenhová érvényes. A végeredmény a közös tehervállalás, hogy később tudjon adni többet a Speditőr, mikor jobban pörög az ipar. Egy dolgot szeretnék kiemelni: Amíg volt erre lehetőség addig kellett volna tolni a szekeret. Nagyon igaz, nem csak a pénzre gondolom ezt, hanem szakmai tapasztalatszerzésre, értelmes végzettségekre is. Kvázi befektetés arra az időszakra is mikor jön egy gazdasági válság, a piacon többet érj még akkor is, ha kevesebbet tudnak adni. Jelenleg ennek a gyümölcsét “aratom”. Nem szálltam el a béremmel ( iparági keresetektől 30% az elmaradás ) a cég meg is támogatott végzettségekkel és nem csapkodtam a markom, hogy ennyiért mozdulok meg különben lesem tojlak kedves munkáltató. Most nekem a “veszteség” mikor dübörgött a gazdaság egy beton biztos munkakört jelent most. Nem kell megszakadni, a berendelések miatt majdnem egy évre minden munkánk megvan és csak több van, mert görgetjük a plusz munkákat. Szakmai fejlődésbe befektetett energia most annyira kifizetődni látszik, hogy hozzá sem mernek béreinkhez nyúlni, sőt, külön autóval jönnek értem, hogy ne tömegközlekedjek. Ez volt az a pont ahol sokat változott a céggel szemben támasztott hozzáállásom pozitív értelemben. Jelenleg a jogosítványszerzés közben akadtam meg, nem tudok vizsgázni. Ha meglenne, akkor saját használatra kaptam volna gépjárművet. Lassan 32 éves leszek, tudom röhejes, meg ciki, hogy nincs jogosítványom. Az előző gazdasági válság egy ezirányú törekvést elemésztett, eddig megvoltam nélküle, most viszont kell amit a cég szintén megfinanszírozott ( ezt jutalom körében + jutalom kifizetés egy nagyon komoly munka helyrehozatala miatt ). Nem tudom érdemes e tovább folytatnom, szerintem ezen sorok olvasásán is érződhet, hogy nem keresek rengeteget, viszont sokminden mást ad a cég, ilyenkor meg bombabiztos helyed van (már, ha nem csak visszaélsz vele). Eredmény: Végzem a munkám mint eddig, szeretem végezni, szerintem valahol kényelmes is mert itthon vagyok viszont nagyon nagy a felelősség mert az energetikai ágazat ilyen. Ja igen. Összetartó. Nagyon fontos! Nekem felülírta a minél több lóvét pengess góré mentalitást. Mi csak 7/40 -et nyomunk és annyit keresünk mint egy átlagosan jól kereső Magyar kamionos Magyarországi munkavégzéssel alkalmazottként. A céget kiveséztem, viszont mi kollégák között és a főnökünk között is óriási összetartás van és egymás munkáit segítjük ki, ha úgy alakul akkor közös programjaink is lesznek. Kívánni sem tudok jobbat, szebbet. ui.: a jelenlegi célom nem változott csak előrébb csúszott egészen pontosan kettő hónapot. A Magyarországon uralkodó helyzet kezelés miatt és a mikrodevizánk veszélybe kerülésének esélye miatt úgy döntöttem megválok a banki tehertől, hogy az otthon is tehermentes maradjon. Szegény családi háttér, a szülők által halmozott adósságok, rossz pénzkezelés ( ez szülte a szegénységet ), köretnek a 2008 -as Gazdasági válság alaposan megtanított már 16 évesen és ez az értékrendemre is bélyeget nyomott főleg mikor bekövetkezett mindez egyszerre. Vissza kanyar hozzád: Ezért tudom végtelenül tisztelni amit véghez viszel. Óriási respekt! Köszönöm. :)

 • astrago
  astrago 6 órája

  Aki nem tanult anno a válság okozta szenvedésből az ma sem fog és meg is érdemli.

 • DagobertHU
  DagobertHU 6 órája

  700 alatt fel sem kel? Ezért tartunk itt. Kérdezzenek már meg egy nem sztár sofőrt, hanem egy átlag magyar dolgozót, mennyit keres 3 műszakban. Jah, hogy nem lesz meg idén az új autó meg a tengerentúli nyaralás? Másnak se, de más hozzászokott.

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   tudod sajnos sokan ebben a szakmában bármennyit kapnak az xar holott igen jó bérek vannak. és nyugaton még több.

 • Balázs Török
  Balázs Török 6 órája

  Még annyit,hogy nálunk a cég megy.Túlórázni is lehet,ki is fizetik.Tavaly is túlóra rekorder voltam.Kollégák hüléynek néztek,hogy "bemegyek.Szomabtonként is 6 órát?!" Nem szakadtam meg,bár fizikai meló.Kb 10000€ nettóval több lett a spórolt pénzem.A főnököm többször jelezte,hogy nehogy túl hajtsam magam,nem szeretné ha betegálloményba fordulnék át!A melósok között 3-an vagyunk akinek van kulcsa a céghez!Nem volt ritka a 3-4 szombat amire extra pénz is megy,és a napi +2 óra.A többiek meg piálni mentek...meg is látszik rajtuk. Volt már példa arra is,hogy kamionos jött és csak én voltam bent.Megmondtam hova álljon,ha akar lezuhanyozhat,nagyon kultúrált a fürdő bent.Lefürdött,nagy nehezen elmagyaráztam hol van az edeka,ember örült és ment a boltba,én meg haza ahogy szoktam. Az én elvem az,hogy akkor kell pénzt csinálni amikor lehet!Dőzsölni,wellnessezni lehet máskor is,nyaralni is...

  • gyula170
   gyula170 3 órája

   @st22lacika nagyon sok mindenben tetszik a szemléleted. A videóidat nagyon az elejétől fogva követem. Nagyon sokat dolgozom/dolgoztam, nagyon sokszor 16-18 órát is. Volt olyan hétvégém hogy összesen 5-6 órát aludtam. De mindig van egy de. Bocs a szóhasználatért de baszhatod a karrierista szemléletet, ha hónapokig oda vagy és az asszonyt vagy barátnőt más ápolja. Mert a gyep szárazon nem fog maradni! Másik mi értelme az egésznek, ha azt a szót nem hallod, hogy Apa vagy Édesapa. Üdv egy paraszt ember (mezőgazdász)

  • Forza Juve
   Forza Juve 3 órája

   Balázs.. A végén nem az fog számítani mennyi évet éltél hanem, hogy mennyi élet volt az éveidben! Erre figyelj oda..

  • Balázs Török
   Balázs Török 4 órája

   @st22lacika Nem mondanám magam karieristának.Csak ha választani lehet egy kis pénz között és az "otthon ülök a gép elött" akkor inkább bemegyek melózni.Jó helyem van,a csapat is jó,főnökeim is korrektek.nem tudok rosszat mondani rájuk pedig én nagy kritikus vagyok! van egy piázós csapat,ők eleinte havi egy délután söröztek,amiből mára minden péntek lett...Volt aki azt mondta,hogy ha nem cigizik elmegy másra a pénz.Én meg mondtam neki,hogy karácsonyra megleptem magam egy brutális csigás íjjal,fullosan.Igaza lett,tényleg másra ment el a pénz.Most meg nem tudok osztrák oldalra átmenni lőni :( ,ahol már 3. éve éves jegyem van.Műszaki beállítottságú vagyok,mindent magamnak javítok,meg a haveroknak is.mosógép,autó,fék csere,kuplungozás,váltó csapágyazás...Így leginkább szerszámokra költök.Most agyalok egy kis 6040-es cnc-n.A kis eszterga mellé :D :D .Korábban szakmákat gyűjtöttem,ma már csak szerszámot.

  • Zsolt Ábrahám
   Zsolt Ábrahám 4 órája

   @Megmondom Szereted a munkád ezzel fekszel, ezzel kelsz. Szerinted nálunk a cégnél ki fog Szombaton most dolgozni? Én ahogy minden második Szombaton. Ennél sose voltam boldogabb és nyugodtabb mint most Londonba :D Szoval ugyan már, miröl beszélsz...

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   van akinek ez az öröm. én is karrierista vagyok, imádok tenni venni hajtani. ha meghalnék boldogan halnék és ez a lényeg nem az hogy na ezért hajtottam. ha nem tettem volna már rég halottnak éreztem volna magam :)) ki miben leli örömét;)

 • Atis01
  Atis01 6 órája

  Nagyon egyszerű.Elküldelek, elmész munkanélkülire aztán visszaveszlek mint munkanélkülit, így kevesebbet adózol a dolgozó után. Második: Lehet pozíciót váltani hatalmas a kereslet, csak meg kell találni

 • schwarzenegger arnold

  Nagyon szeretem a videóid.kitartás neked.mi is nyomjúk.üdv

 • Balázs Lengyel
  Balázs Lengyel 7 órája

  Narancslé literje, 40 Centel feljebb van, van drágulás, ez csak egy.

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   Balázs Lengyel azt nem iszok :))

 • Pokorny Anna
  Pokorny Anna 7 órája

  En Nagyvaradon lakok ,Romaniaban

 • Jóska Pista
  Jóska Pista 7 órája

  Sharp nincs, Samsung van Jászfényszarun!

 • Gábor Egyed
  Gábor Egyed 7 órája

  Fél meló 6000km 600000ft /kamion/hó!!!!! Vállalkozó vagy ugye? Neked több pénz kevesbb melo??????

  • tomasz
   tomasz 2 órája

   @Gábor EgyedLegyen inkább az gázolaj ;-)

  • Gábor Kovács
   Gábor Kovács 6 órája

   @st22lacika mennyit gurulsz havonta, ha már így felhoztad?

  • Gábor Egyed
   Gábor Egyed 6 órája

   Nem sértegetni akartalak az tuti!!!! Benzin árára gondoltam!!!!!

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   Gábor Egyed miért lenne nekem több pénzem kevesebb munkával? Ha tudnád mennyit megyek nem kèrdeznèl ilyet

 • Surmoka
  Surmoka 7 órája

  Dehogyisnem volt járulékelengedés Magyarországon. Volt, méghozzá sok. Csak épp pont nem a fuvarozói ágazatban, mert az még működik.

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   Surmoka igen csak hogy itt nem diszkósok vannak :)) ès itt eddig nem volt ;)

 • Pokorny Anna
  Pokorny Anna 7 órája

  Szia Laci, nagyon tetszik a videod,szeretem nagyon nezni szeretnek kerdezni valamit szemelyeset ,apukad is kamionos ? mert nekem van egy unokatestverem Balogh Laszlonak hivjak ,Beregboszormenyben szuletett

 • Zoltan Neisser
  Zoltan Neisser 7 órája

  baromi okosan beszéltél ez igy van.

 • schwarzenegger arnold

  Szia. (Fotel rambó) ez jó.😁😁😁

 • Gábor Egyed
  Gábor Egyed 7 órája

  295ft a benzin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • András Kasek
   András Kasek 4 órája

   És a diesel? (nem követem, mert nincs kocsim)

 • Balázs Török
  Balázs Török 7 órája

  Minden szakmában megvannak ezek a "700ért fel se kelek" !Aztán eljön az idő amikor a 200 is jó lenne,de nem lesz! Magyarország 3 dologhoz ért a legjobban! -foci -politika -összefogás :D :D

  • Máté Szelestey
   Máté Szelestey Órája

   Igaz nem a szakmában dolgozok de hányszor hallottam ilyen kijelentéseket már én is olyan emberektől..

 • Gábor Egyed
  Gábor Egyed 7 órája

  Szia Laci ! 12000 km havonta -100ft a benzin ára 1200 000 nyereséghavonta/kamion (nem elég a cégeknek) ???????? + orbánka ha már nem fizet a kamionosoknak se, ne legyen adó, legyen kedvezmény!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenhol kevesbb a fizu de orbán igérete ellenére minden élelmiszer drágult.

  • Gábor Egyed
   Gábor Egyed 6 órája

   Köszönöm válaszod hajrá!!!!!!

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   nem figyeltél oda:)) az akkor mikor döng a gazdaság :)) 1,2 millió. ebből ha adsz a sofőrnek 800 at, mi felénk ennyit adnak, + a járulékai akkor marad 300. csak itt olyan egyszerűen beszél egy külsős. tudod ha törik a kamion, vagy ellopják az árut és nem olyan helyen állat vagy árukár keletkezik, erre mondhatnák az okosok cmr biztosítás, igen az :/ kívülről ez túl szép így. nem beszélve ha van egy nav ellenőrzés vagy egy telephely ellenőrzés stb... ugy látom kell erről is csináljak egy videót, mert túl szép ez. láttad azt a videómat ahol a kollégámtól levontak 3,5 milliót? mert a drága sofőrei szétcseszték a kamionokat? jah azt nem számoljuk:)) érted már, nem olyan rózsás ám ez.

 • harczymarczy
  harczymarczy 7 órája

  Egy biztos, aki most dolgozik, az - és csak az! - fog még más munkát is kapni, nyilván azokra bízzák rá az esetleges plusz fuvart, akik amúgy is úton vannak. A kisebb volumenű fuvarokból nyilván kevés pénz jön be, ehhez nem kell nagy ész, de ha állsz, akkor jelen állás szerint benne van a pakliban, hogy egy szép nagy nullát fogsz kapni. Szóval aki áll, az biztosan szívni fog, de vastagon, az általad elmondottak miatt. Nyilván olyan fuvart épeszű ember nem vállal el, ami biztos bukó, de gondolom jelen helyzetben egyszer-egyszer megérheti bevállalni egy kisebb mínuszt.

 • Sir Mók
  Sir Mók 7 órája

  Én az irodisták, raktárosok stb pénzéből is visszavennék, a főnök meg dolgozzon csak minimálbérért legalább megtudja mennyit is ér főleg úgy, hogy amikor ment a szekér a milliós bónuszokat csak úgy osztogatták mint a cukrot a felsővezetésben, na meg az alanyi jogon járó céges laptop, telefon, céges luxusautó sem alaptartozék szerintem.

  • HD Biker Budapest
   HD Biker Budapest 3 órája

   Nem vagyok fuvarozó, de egy közép-felsővezetőnél a telefon és a laptop ma alap. Nem Minecraftozik rajta, hanem dolgozik. Neki ugyanolyan munkaeszköz az, mint a fuvarozónak a kamion (valamin meg kell írni az árajánlatot, amiből munkája lesz a kamionosnak). A luxusautó már nyilván más kérdés. A cégtulajdonosok legtöbbje meg maga építette a céget munkával, kockáztatja a pénzét, a házát, mindenét. Egy vállalkozás tulajdonosának nem kockázatmentes az élete. Egy ilyen járványból fakadó helyzetben simán bedőlhet 20 év munkája. Én most végignéztem vendéglátóipari céget bedőlni. 2 hónap alatt taccsra kerültek és lehúzták a rolót. A cégvagyon jelentős része nem készpénz, ezt tessék elfelejteni végre. Amikor egy cég ér mondjuk 1 milliárd Forintot, abból jellemzően 700-800 millió a csarnok, a garázs, a kamion, a nyomtató Gizike asztalán. Abból nehezen lehet fizut kipréselni (kivéve, ha a dolgozó elfogad A4-es nyomtatópapírt). Amikor megy a szekér, akkor egy üzletkötő mondjuk behoz egy 500 millás üzletet, amiből a fuvarosnak lesz fizuja, lesz bővítés, stb. Nyilván nagyobb bónusz jár az ilyenért. Nem irigykedni kell, hanem behozni a cégnek egy ilyen bizniszt, és akkor lesz oda is ekkora bónusz.

 • Game Of The Year
  Game Of The Year 7 órája

  Nagyon helyes! Én mindnek egységesen le vinném minimálbérre. Semmit nem csinálnak! Már régóta mondogattam, megint nekem lett igazam :)

  • Game Of The Year
   Game Of The Year 6 órája

   @D.K.V.-RC. OFFICIAL © Oké öcsisajt! :) 50 éve is megoldottuk most is megoldanánk. Semmi szükségünk a mártírkodásaitokra! Főleg nem ennyi pénzekért még a picsátokat is nyaljuk ki mellette nem? :) Sőt remélem lassan rátok se! Munkakerülő senkiháziak . Egyedül annak köszönhetitek h ennyire fel kapott a kamionozás h a fasszopó fidesz eladta az országot és mindent külföldről kell behozni! Magyarországon soha nem volt ilyen azelőtt!!! Szóval mehetsz szavazni újra :)

  • D.K.V.-RC. OFFICIAL ©
   D.K.V.-RC. OFFICIAL © 7 órája

   Magaddal kezdenéd öcsisajt remélem,aztán menj az üres boltokba,vagy próbáld ki egy hónapig!

 • Silye Antal
  Silye Antal 7 órája

  Ez a "700 alatt fel sem kelek" szöveg hihetetlenül ellenszenves számomra a jelen helyzetben. Én kérek elnézést, inkább azokért az emberekért aggódom, akik számára a minimálbér is bizonytalanná vált.

 • Péter Kovács
  Péter Kovács 7 órája

  Szerintem egyszerü a képlet. Gemeinsam schaffen wir es. Ha csökken a soför bére, mondjuk 20%kal, csökkenjen a vallalkozoé is ennyivel, plusz a vontato bérleti dija, plusz az ado, biztositas, stb. Masképp nem fog menni.

  • Péter Kovács
   Péter Kovács 7 órája

   @st22lacika Szia kolléga! Tudsz segiteni a vezetési idökkel a mostani helyzetben, Austria, Deutschland? Köszi

  • st22lacika
   st22lacika 7 órája

   Péter Kovács álom :/ bár én nem panaszkodom a tacho könnyítés nagy segítség volt csak kérdés a svájci mit szólna ha meglátná:))

 • Schlossmann-Bándy Gabrielle

  Laci, teljesen igaz MINDEN szavad. Szomorú, hogy olyan sokan képtelenek a saját pénztárcájukon túl tekinteni, és nem veszik figyelembe a Világ mostani megváltozását.

 • Rambovits
  Rambovits 7 órája

  Nem vagyok szakmabeli, informatikus vagyok. Csak a főzés és a gépek szeretete miatt találtam a csatornára. Ami viszont közös, hogy mindenhol nagy a bizonytalanság. Nem tudjuk meddig fog tartani a válság és mennyire lesz mély. Amit most enni tudunk, hogy össze szorítjuk a fogunkat és csináljuk tovább... még mindig jobb kevesebbért dolgozni mint munkanélkülinek lenni. Nekem is az alja munka jut jelenleg, de csendben vagyok. A háborgókat sehol sem szeretik. Kitartást srácok és hölgyek, és köszönjük, hogy nektek is köszönhetően eljut a kaja az asztalra.

 • Gabriel Derdák
  Gabriel Derdák 7 órája

  Pont ez az, az összetartás kellene! Azaz akkor a román is mondja azt, hogy kevesebbért nem megyek! Pont ez lenne az összetartás a kamionosok közt! Mert mi történne? Nem lenne ki vezessen, így kénytelen a fuvarozó is azt mondani a megrendelőnek, hogy bocs, de a fuvardíj ugyanannyi, mint volt. Jahogy csak 5 palettád van, és nem akarsz teljes díjat fizetni? Akkor majd legfeljebb vársz egy kicsit, amíg nem szerzek mellé még 50-et gyűjtőfuvarba. Vagy rosszul gondolom? Felfelé kell tolni a sz.rt, ne rád folyjon alul! :)

  • Ghost Rider
   Ghost Rider 7 órája

   Pedig ez arról szól ki viszi el olcsóbban hacsak nincsenek fix melóid! A sofőr fizetése itt nem játszik,játszott! Ha mégis akkor az a cég örökös sofőrkeresésre szakosodhatott volna XD Nézz fel a timora és láthatod hogyan zajlik az egész Aki olcsóbban licitál az a nyertes

  • Gabriel Derdák
   Gabriel Derdák 7 órája

   @Ghost Rider Ha mindig lett volna fuvarozó, aki olcsóbban szállít, akkor ma a kamionsofőrök minimálbéren dolgoznának mind szerintem.

  • Ghost Rider
   Ghost Rider 7 órája

   Mindig lesz fuvarozó aki elviszi olcsóbban! Régen a lengyel,román volt aki még ingyen is elvitte csak ne álljon az autó! Szerintem ez ma sincs másképp Vagy Pl. A lengyelnek van 20 palettája az autón és elvállalja pluszba hozzá olcsóbban azt az x árumennyiséget mert útba esik a felrakó,lerakó! Ez a szakma nem az összefogásról szól hanem a profitról! Sajnos ez van!

  • st22lacika
   st22lacika 7 órája

   Gabriel Derdák csak a világ nem így működik . Jogos amit mondasz de ettől az ember butább

 • Gyorgy Kalanyos
  Gyorgy Kalanyos 7 órája

  Hát hasonló gondolkodás én is így gondolkodnak azért mindig légyen munka!!!!!!!!

 • Zsolt Rádi
  Zsolt Rádi 7 órája

  Köszi a videót nagyban egyet érték azzal amit mondasz. De szerintem a "melóhoz " az is hozza tartozik h a sofőr mennyit van kint. Ha ugyanannyit van kint akkor nem érzem tisztességesnek h kevesebbet Kapjon ( egy gyári munkás ha kevesebb fizetést kap akkor 4-6 órát dolgozik). Nem.ertek ezzel azzal sem h sok sofőr döngeti a mellet a fb csoportokban ha nem felelnek meg a feltételek el mehet más területre dolgozni...

 • mikrobi79
  mikrobi79 7 órája

  Már a qubiten is szerepelsz, gratula! :) qubit.hu/2020/04/03/hatalmas-a-kaosz-a-teherforgalom-szabalyozasaban-pedig-a-kamionosok-nelkul-megallna-az-elet?_ga=2.43328229.110296607.1585928386-832509086.1521115772

 • Gyorgy Kalanyos
  Gyorgy Kalanyos 7 órája

  Hát tenek fel kezüket van munkájuk csak az baj nemei kamionosok el vanak szállva maguktól hogy tobet keresnek csak it anyi egész hogy ősze húzni nadragszijat és lene mindig munka!!!!!!!

 • Sándor Pongor
  Sándor Pongor 7 órája

  Nekem dolgozik Ausztriában rokonom. Ő máshogy mesélte ezt az állam fizet dolgot. A munkáltatód fizet, az állam pedig adókedvezményt ad. Mondjuk ehhez képest első körben kihajították őket. Szóval nem tudom mennyire éri meg /járható ez az út.

 • Máté Wiederhoffer

  A fuvar díjak 1,50% emelkedtek az üzemanyag 335 forint alapáron van. Te miről beszélsz?

  • st22lacika
   st22lacika 5 órája

   akit rászednek... sajnos:((

  • Gábor Kovács
   Gábor Kovács 6 órája

   @st22lacika néhány éve találkoztam olyan "magyar egyéni vállalkozóval" aki német-olasz viszonylatba gurult 86 centért és az övé volt a Brenner. Mikor kiszámoltam hogy mennyit keres, elkezdtem nevetni és rákérdeztem, hogy nem jelentett még csődöt. Azt mondta már jelentett és árulja a szerelvényt, amit már amúgy is az apja vezetett ingyen, kényszerből.

  • st22lacika
   st22lacika 7 órája

   Lajos Lázár át akartam menni hűtőzni de egy nemet cég iszonyat xar ajánlott :/ 82cent + pálya és 1000€ a frigo meg 13000km ez bohóckodás ra jó lett volna másra nem . Azzal èrvelt 1 fel 1 le de mondtam nekem nem büdös a munka .

  • Lajos Lázár
   Lajos Lázár 7 órája

   @st22lacika okossag mindig a huton van

  • st22lacika
   st22lacika 7 órája

   Máté Wiederhoffer amúgy nem kétlem hogy van olyan ágazat ahol emelkedett lehet a hűtős nel igen sőt biztos de ponyvánál nem sajnos de ezt mondtam is a videoban hogy ott biztos nincs csokkenès ;)

 • Levente Szécsényi

  Neked van szakmád?

  • Levente Szécsényi
   Levente Szécsényi 6 órája

   @st22lacika sok idő a kamionos jogsi lerakás? Sokba kerül?

  • st22lacika
   st22lacika 6 órája

   Levente Szécsényi kamionosnak 8 általános elegendő

  • Levente Szécsényi
   Levente Szécsényi 6 órája

   Érettségi nélkül bármilyen céghez el lehet menni?

  • Levente Szécsényi
   Levente Szécsényi 7 órája

   @st22lacika akkor kamionosnak csak eretségi kell?

  • st22lacika
   st22lacika 7 órája

   Levente Szécsényi érettségi

 • Madacsi Tamas
  Madacsi Tamas 8 órája

  Erre mondta a tatám hogy Kisfiam van a SOFŐR aki érti mit miért csinál meg mi miért történik és van a GÁZPEDÁL KEZELŐ SEGÉDMUNKÁS akinek foggalma sincs semmiröl csak nyomja a gázt azt elmegy A-bol B-be , képezd magad és legyél SOFŐR. Jó a videó maximálisan egyet értek .