KORONAVÍRUS: mennyire halálos?

Megosztás
Beágyazás
 • Segítség a vendéglátóiparban dolgozóknak: friendshungary.hu
  Hírek a koronavírusról Magyarországon: koronavirus.gov.hu/
  Adatok a világból: bit.ly/2J7tZ69
  Pólóvásár: videosbolt.hu/magyarosi_csaba
  Facebook: on. 1hc3BIa
  Insta: magyarosicsaba
  Zenék Spotify: spoti.fi/2Dgxd6a
  Zenék Apple Music: itunes.apple.com/hu/playlist/magyarósi-csaba-s02/pl.u-6mo4lL8sK9gKmR?l=hu

  A technika:

  Olympus Kamera: bit.ly/2o7Nm5K
  Objektív#1: bit.ly/2Dzds6I
  Objektív#2: bit.ly/2De78W6
  Objektív#3: bit.ly/2HTAZkC
  Sony Kamera: bit.ly/2oYotGO
  Drón:www.icentre.hu/termek/dji-mavic-pro-fly-more-combo
  Osmo Pocket: www.djiars.hu/termek/dji-osmo-pocket
  Állvány #1: www.manfrotto.hu/190-alu-tripod-kit-horiz-oszloppal-3-szekcio-3d-fej
  Állvány #2: www.manfrotto.hu/catalogsearch/result/?q=ms0490a
  Állványfej: www.manfrotto.hu/xpro-fluid-fej-fluiditas-valasztoval
  Világítás: www.manfrotto.hu/lykos-bicolor-led-1500lux-1m-en-cri-93-5600k-3000k
  Mikrofon#1: www.rodemikrofon.hu/rode_videomic_pro_plus_professzionalis_videomikrofon.php
  Mikrofon#2: bit.ly/2oGB1Dh
  Mikrofon#3: www.rode.com/microphones/smartlav

  Ha csomagot szeretnél küldeni
  Cím: Bp.,137-es posta, Szent István Krt.10. 1137.
  Név: Magyarósi-Bánki Dóra
  A Csomagra rá kell írni:POSTÁN MARADÓ!
  értesítendő a küldeményről: yaskatir@gmail.com

Megjegyzés • 80

 • Imre Fekete
  Imre Fekete 2 napja

  Kedves Mindenki!
  A koronavírus magyarországi terjedésének matematikai modellezéséhez és pontosabb szimulációk elkészítéséhez kérlek töltsétek ki ezt az űrlapot:
  covid.sed.hu/questions
  Kb. 5 percet vesz igénybe. Teljesen anonim.
  A több adat pontosabb előrejelzést és így hatékonyabb védekezést jelent.
  Segítsétek Ti is a védekezést a kérdőív mindennapi kitöltésével! Bátorítsátok az ismerőseiteket a kérdőív kitöltésére!
  Ui.: Az országos epidemiológiai előrejelzési rendszert az SZTE több hazai felsőoktatási intézmény és kutatócsoport bevonásával fejleszti.

 • tranceformeeer
  tranceformeeer 3 napja

  Azt mondtad, hogy a nemeteknel es az osztrakoknal koraibb fazisban tart a jarvany. Ezt mire alapozod? Kesobb erkezett ide Nemetorszagba a virus, de nem sokkal, viszont joval lassabban is terjed. Nemetorszag terulete sokkal nagyobb es ezen a sokkal nagyobb teruleten el 83 millio ember. Emlekeztetoul az olaszok kb 60 millioan vannak. Az olaszok amikor bezarattak az iskolakat, mentek sielni, nehany hulye meg oket majmolta a sport, meg termeszet es meg kitudja mi szereteteert szemben a pesszimista magyarokkal. Latjuk mi van az olaszoknal... Nemetorszagban is mar 60ezer folott van a betegek szama, ebben tehat nincs nagyon lemaradva Olaszorszagtol.
  Utolso, talan mondhatom legnyomosabb ervem pedig az, hogy itt ket nap alatt, 2400-zal csokkent az uj betegek szama. Vasarnap 6800 uj beteg volt, tegnap (vagyis hetfon) mar csak 4400 uj beteg volt.
  Ezek alapjan ugy velem, hogy nem igaz ez az allitasod.
  Egy hasznos link mindenkinek:
  www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/

  • Magyarósi Csaba
   Magyarósi Csaba  3 napja

   Pedig nézd csak meg, ahogy elindult felfelé a halálozás. Pont erre céloztam egy hete.

 • laci dominik orosz

  Kedves. Mogyorósi. Úr. Nem játék a ez a virus de mégis. A embereket. Semibe. Veszik a kórházakban. Pl. 40fokos lázal 3napig. Bajlódtam. Elmentem salgótarjánban a orvosi ügyeletre. Még megse. Vizsgálták a embert. És még a megalázó fenhangon. Beszélés a orvosoktó akk kérdem én. Hogy akk hova fordujon a. Átlag. Ember mikor a. Kórházakba megse vizsgálják. És kiknek sir a szájuk mindig a. Kórházi dolgozóknak hogy kevés a bér. A ember fizetéséből fojamatosan vonják a. Orvosi ellátásra a pénzt. De mire. Ha nem vizsgálnak a orvosok. Még tesztet se. Engednek hogy tudjuk. Kibe lappang. Ez a virus akk kérdem én most mit csináljon a átlag ember??

 • Balázs Tóth
  Balázs Tóth 4 napja

  Itt van a megfejtés ezért nem stimmelnek a számok: huchannel.info/video/p72ffnqesKLEZMw

 • A. F.
  A. F. 4 napja

  Az ostoba kurva azt sem tudja mi a különbség Japán meg Kína közt, neki mindegyik ferdeszemű. Rinyál hogy nem lesz píííz. Jártál volna iskolába, aztán mentél volna el dolgozni mint más normális ember. Akkor talán tudnád hogy Japán az nem Kína. Jesszus. Amúgy jó a videó, informatív!

 • Travel Hrinyo
  Travel Hrinyo 6 napja

  "Kedves elégedetlenek és hisztisek!
  Nem leszek ma népszerű, de őszintén szólva kicsit sem érdekel. Ha naponta tele lehet szórni hülyeséggel a hírfolyamot, akkor egyel több vagy kevesebb, nem sokat változtat. Ha a járványnak egyszer vége lesz, akkor erősen el kell majd gondolkodni, kiből milyen reakciókat váltott ki, és bizony le kell majd vonnunk a következtetéseket is. Addig is, össze lehet gyűjtögetni a gyöngyszemeket.
  1. A járvány méretéről. A média percenként ontja ránk a sokkoló híreket, ennyi halott, annyi beteg, világ vége. De nem ártana matematikai alapon is megközelíteni a dolgot. Az egyszerűbb számítás kedvéért, Magyarország lakossága 10M. Olaszországé 60M. Olaszországban most lenne a legegyszerűbb horrorfilmet forgatni, ott nagy a gond, ezt mindenki tudja. A fertőzöttek száma eléri a 70 000-et. Akkor matek. Ez a lakosság 0.1%-a. Persze, egyetlen beteg is sok, és egyetlen halott is rengeteg, ezért kell megtenni mindent, hogy nálunk 0.1% közelébe se jussunk.
  2. Maradj otthon! Ez ugye azt jelenti, hogy maradj otthon, de azért a kocsmába leugorhatsz, a teszkóba azért elmehetsz, a gyógyszertárba, hogy megfázás elleni szereket vegyél mindenképp, de szomszédba, gyerekeket meglátogatni, nagyszülőket meglátogatni, kirándulni, stb. Normális vagy? Maradj otthon! 2 szó. Mit nehéz ezen megérteni? Kenyér kell? Menj, és vegyél! Gyógyszer kell? Menj, és vegyél! De ne császkálj csak úgy, ha nem dől össze a világ ha valahova nem mész el, akkor ne menj! Maradj otthon!
  3. A maszk nem véd! Tényleg? Letüsszentelek maszk nélkül és maszkkal, aztán döntsd el, hogy véd-e. Ha felteszed, legalább amíg rajtad lesz, nem fikázol, és nem nyúlkálsz a szádba.
  4. Adjanak ingyen maszkot! Kicsoda? Mennyit? Honnan? Egy egyszer használatos maszk, egyszer használatos. Ha levetted, dobd el. Mennyiszer akarod egy nap le/fel venni? Kétszer? Háromszor? Ha háromszor, akkor az 30 millió maszk naponta. 4 nap alatt több mint 100 millió maszk! Fogj egy darab rongyot, vágd ki, tegyél rá madzagot, és van maszkod. Csinálhatsz többet, este kimosod, és mindenki boldog. De nem, neked valaki adja oda, mert neked jár.
  5. Adjanak ingyen kézfertőtlenítőt! Ugyanaz érvényes mint a maszkra. Honnan, ki és mennyit? Nem baj, szaladj el a gyógyszertárba, ha van még egy, vedd meg, majd tedd ki otthon a fürdőbe a szappan mellé, és add ki a családnak, hogy mától azzal kell kezet mosni. Azzal egy percre se foglalkozz, hogy ha van szappan, meg folyóvíz, az tökéletesen megfelel, te csak vedd meg, és pazarold a fertőtlenítőt, hogy véletlenül se jusson annak, akinek munkájából adódóan nincs lehetősége kezet mosni a nap nagy részében.
  6. Zárjanak be az iskolák! Követlejük! Bezártak. Helyes. Ennek komoly szerepe van a vírus megállításában, mert ha egyes szabályokat a felnőttek sem képesek betartani, akkor azt hogyan várhatjuk el gyerektől? Lehet otthon tanulni. Viszont valahogy nem jönnek szembe azok a videók, fényképek, ahol a család együtt tanul a gyerekkel. Hányszor hallottam, hogy mert az oktatás ilyen meg olyan. Akkor most lehet bizonyítani! Nem 25 gyerekkel, csak egyel, vagy kettővel! Hajrá!
  7. Nem bírom a karantént! Őszintén, mit nem bírsz benne? Hogy egész nap az interneten meg a tévén lóghatsz? Akkor állj neki, csinálj valami hasznosat! Varrj maszkot, hívd fel az ismerőseidet akikkel eddig időhiányában nem volt lehetőséged beszélgetni, tervezd meg a jövődet, nézd meg a családi költségvetést, tanulj meg főzni, vagy takarítsd ki a lakást! Á, nem, ez hülyeség, inkább nyafogj!
  8. Megőrjít már a gyerek! Tényleg? Minek csináltad? 2 hete nincs még, hogy otthon vagy vele, de már nem bírod, és szerinted te vagy az áldozat? Akkor a gyerek micsoda? Egyébként a gyerek most pont úgy viselkedik, ahogy nevelted. Ha elcseszted, akkor most szívás. De még menthető a helyzet! Foglald le, tanulj vele! Neked sem árt meg, ha átveszed az iskolai anyagot! Játssz vele! Beszélgessetek! Nézzetek filmet! Szeresd! Tervezd meg a napot, hogy a gyerek tudja mikor mi következik. Ha lefoglalod, nem fog az agyadra menni. Szerinted neki könnyebb mint neked?
  9. Miből fogunk élni?! Itt halunk éhen mind! Még a gyerekek csak 4 napja voltak otthon, mikor már ezzel volt tele az internet. Néhány nappal az átlagos fizetések után. Ha nincs járvány, miből éltél volna ha fizu után egy héttel már nincs mit enni? Mi történne veled ha járvány nélkül kiesnél a munkából 1-2 hónapra? Tudod mit? Én nem költöttem el minden pénzem, majd odaadom neked, aztán ha vége a járványnak, gyűjtök helyette másikat, hogy legközelebb is tudjak adni. Úgy jó lesz?
  10. Legyen kijárási tilalom! Legyen? Milyen? Olyan mint az olaszoknál volt? Olyan, hogy boltba, gyógyszertárba, vagy dolgozni azért lehet menni? Olyan van most is. Vagy teljes? De azért ha délután nincs internet, akkor háborgunk ugye? Egy teljes kijárási tilalomban ki süti a kenyeret? Ja, majd te, mert te okos voltál, és hiába mondták, hogy maradj otthon, te elmentél a teszkóba lisztet venni, te megvetted az összes élesztőt (ami most a hűtőben penészedik). Ja, hogy ha teljes kijárási tilalom van, akkor nincs áram se, meg gáz se, mert ahhoz is dolgozók kellenek. Vagy te azt hitted, hogy a csövön magától jön a gáz? Mindent működtet valaki, de ha senki nem léphet ki, akkor semmi sem működik, se az erőmű, se semmi ami árammal megy. A lélegeztető gép se! (mellesleg lehet, hogy ezért kellenek a katonák az ilyen helyekre, hogy ha mégis úgy adódna, akkor legyen ezeken a helyeken olyan ember, aki nem megy rabszolgaság ellen tüntetni, ha este tovább kell maradnia?) Aha, ugye hogy nem is olyan fájdalmas a gondolkodás?
  11. Az állam vállalja át a hiteleket! Tényleg? Az állam vette fel? (állam=adófizetők) 2008-2014 nem volt elég megtanulni, hogy a bank nem ad ajándékot? Azért adja a pénzt, hogy te többet adj vissza. Ebből él, nem is akárhogyan. Neked pedig azt minden körülmények közt vissza kell adnod, ha meghalsz, akkor is, a családod megörökli. Ha valamire nem tudtad az évek alatt összeszedni a pénzt, nem lehet, hogy a jövőben sem sikerül a törlesztés? Persze, tudom, vannak kivételes helyzetek, van amikor elkerülhetetlen egy hitel felvétele, de akkor is tisztában kell lenni azzal, hogy vissza tudod-e fizetni. A kormány év végéig felfüggesztette a törlesztéseket, vagyis ettől most nem kell tartani. Nem baj, akkor is O1G!
  12. Üresek a boltok polcai! Nem tudom, lehet, én nem láttam, nem tudom mi a helyzet a teszkóban, mert én itthon maradtam. Te honnan tudod, hogy a „marhák” mindent felvásároltak? Csak nem ott álltál a sorban? Olaszországban ma is nyitva vannak a boltok. Akkor mire is spájzolunk? (egyébként egy rendes háztartásban mindig van 5 kg liszt, 5 kg cukor, 5 liter olaj, 4-5 zacskó száraz tészta, stb. ha még nem nőttél fel erre a szintre, itt az ideje)
  13. Orbán bevezeti a diktatúrát! Valóban? Azt hittem itt már évek óta az van. Mindenesetre megnyugtató, hogy ezek szerint mégsem. Azért a törvényt ugye elolvastad? Vagy beérted a médiával? Aha, értem. Pedig az is benne volt, hogy mindenki kap 1 M forintot (hátha így végre elolvasod azt a pár oldalt)
  14. Az ellenzék átállt a vírus oldalára! Normális vagy? Nagy szemétládák, de azért ez kb. annyira igaz, mint az, hogy Orbán bevezeti a diktatúrát. Egyszerűen csak nagyon sajátosan értékelik az ellenzéki feladatokat. Azt gondolják az ellenzék akkor jó, ha mindig mindenben ellentmond, és ott támadja a kormányt, ahol csak lehet. Lehet ezt nem szeretni, de ez van. Van erre némi társadalmi igény, ezt akarják kiszolgálni. Ja, hogy ez gusztustalan? Akkor majd legközelebb menj el szavazni!
  15. EÜ dolgozók. Szegények, milyen áldozatos munkát végeznek. Tényleg? Tegnap meg tegnap előtt nem azt csinálták? Az agyvérzéses Mari néni szaros bugyiját kevésbé nagy szám lecserélni mint a koronavírusosét? Az égő autóból kevésbé menő embert menteni mint a vírusosat? Ezek a dolgozók, legyen az orvos, ápoló, minden nap életeket mentenek, ha van vírus, ha nincs. A takarítók minden nap takarítanak, a pékek minden nap sütnek, az eladók vasárnap délután is a boltban állnak, a vízműves karácsonykor is a te szarodban turkál, hogy menjen a szivattyú stb. Nem lehetne, hogy mindenki minden nap megkapja azt a megbecsülést amit érdemel, és ne kelljen hozzá egy vírus?
  16. Majd az EU ad pénzt, ha Orbán el nem lopja. Van aki szerint már el is lopta, úgy, hogy még meg sem kapta. Bravó Sherlock! Azt ugye tudjuk, hogy az EU nem külön pénzt ad, csak lehetőséget arra, hogy az egyébként más célra szánt pénz egy részét a kormányok, a vírus elleni védekezésre fordítsák? Hogy könnyebb legyen megérteni, a főnököd felhív, és azt mondja, a múlt havi fizetésedből (amit egyébként te termeltél be a cégednek) az egy hétre eső részéből vehetsz magadnak szappant meg maszkot. Ó, főnök, Ön túl nagylelkű... Ugyi?
  No drágáim, ha valaki magára ismert, akkor gondolkodjon el rajta, hogy nála van-e esetleg hiba, vagy az nem annyira fontos mint mindenért nyafogni. Ha valami „haszna” lehetne ennek a vírusnak, az az lenne, hogy megtanuljuk, hogy nem mindig az én, én, meg az én a fontos. Megtanulni, hogy mindig lehet rosszabb. Megtanulni elismerni a másik munkáját. Megtanulni ha nem is szeretni, de legalább nem gyűlölni a másikat. Megtanulni segíteni, és nem gáncsolni. Aki pedig még mindig nem gondolkodni akar, hanem megsértődni, hogy a bunkó beszólt. 3. 2. 1. Hajrá!"

 • Orosz Norbert
  Orosz Norbert 6 napja +1

  A WHO adatai szerint,világszerte,évente,290-650 ezer ember hal meg a "sima" szezonális influenzában.

 • panna fodor
  panna fodor 6 napja

  Last Week Tonight..

 • Viktor Nagy
  Viktor Nagy 6 napja

  Ez az! Tudtam, hogy te erre a nőre rá világítasz! 😁👍

 • ХХХ AMATЕUR SЕХ VIDЕO - СLIСК НЕRЕ

  🔥🔥🔥
  🥇🥇🥇trending🥇🥇🥇
  1:51 💞🔥💙
  👇 👇💗

 • bodoy euir
  bodoy euir 7 napja

  Olyanok ezek a részek mint a Last Week Tonigth with John Oliver

 • mnika voli
  mnika voli 7 napja

  2:19 -től zseniális felvezetés egy érdekes jelenségre a járvánnyról! Gratula Csaba, ezt oktatni kellene!!!!

  • vliduu zeeb
   vliduu zeeb 6 napja

   Viktor fotózhatott volna a Hungária körúton! Lépésben araszolt a kocsisor mint bármikor máskor.

 • Gránátalma
  Gránátalma 8 napja

  Az olasz polgármesteres rész nagy sláger lett a családban, már többször "le kellett játszanom" van ebből több is? üdv és jó egészséget

  • mnika voli
   mnika voli 7 napja

   Viktor fotózhatott volna a Hungária körúton! Lépésben araszolt a kocsisor mint bármikor máskor.

 • Dáriusz Németh

  Rosszabb még sosem volt 😭

  • bodoy euir
   bodoy euir 7 napja

   Viktor fotózhatott volna a Hungária körúton! Lépésben araszolt a kocsisor mint bármikor máskor.

 • laskin riubn
  laskin riubn 8 napja

  2:19 -től zseniális felvezetés egy érdekes jelenségre a járvánnyról! Gratula Csaba, ezt oktatni kellene!!!!

  • vliduu zeeb
   vliduu zeeb 6 napja

   -Volt már rosszabb is! -Mikor? Úgy értem pl. a mi életünkben mikor?

 • Attila Vincze
  Attila Vincze 8 napja

  és a gyári munkásokkal mi van? azok se maradthatnak otthon

 • Bubba Zanetti
  Bubba Zanetti 8 napja

  Hát igen! Magyarország a 10 millió szakértő országa!

 • Viktor Chovanecz

  Tényleg vannak még ilyen buta emberek?
  Kínában kitudja mióta megesznek mindent ami mozog.
  Hagyjuk már ezt a hülyeséget hogy a denevér miatt indult el a járvány.
  Ha ez igaz volna akkor eddig miért nem volt ilyen járvány? Lusta volt a vírus?
  Gondolkozzatok már emberek. Nem tudom mitől indult el a járvány, de biztosan nem a kínai piacról és nem a denevérhús vagy kitudja milyen állat miatt. De ezen tök felesleges vitázni, inkább azt kéne látni hogy mi fog ezután történni. "Véletlenül" nem oly sokára lesz ellenszer, igen teljesen "véletlenül". Persze lehet hogy azt is pénzért adják majd, de nézzük meg az egyéb dolgok árait. Csak a gyógyszer ipar nyer belőle. A veszteségek pedig nem számítanak az ilyen embereknek akiknek a pénz, vagyon az első. Csak nézzük meg kicsiben, mennyi olyan ember van a közvetlen környezetünkben aki egy kicsit jobb munka pozíció miatt eltapossa a másikat minden érzés nélkül?! Mitől lenne ez más nagyban? Amúgy meg egyet kell értsek az olasz vezetőkkel. Aki idióta azt le kell lőni, még mielőtt nagyobb bajt okoz.

 • vliduu zeeb
  vliduu zeeb 8 napja

  A prostis rész hány alkalommal vetted újra, hogy ne röhögd el?

 • kolb i
  kolb i 9 napja

  Én lehet emiatt a hülyeség miatt vesztem el a munkámat. Nem mellesleg egy jól jövedelmező munkát(tisztes munka). Nagyon fogok neki örülni... bár néha jó váltani, de nem így bakker! :D

 • Kristóf Szekeres

  Baszki, mik ezek a propagandaszámok? Meghalt 6000 (ha annyi) öreg, akik már 8 egyéb betegségben szenvedtek, vagy a mocskosul gyenge immunrendszerű csapatba tartoztak. Aztán megy a hiszti. Azért valljuk be nem egy túl erős betegségről van szó, azért mert meghalt pár végső stádiumos rákos, nem kellene ennyire felfújni. Nem egy ebola vagy AIDS terjed a levegőbe, amik azért 10000X durvább betegségek ennél. Vicc az egész. Ha lesz teljes kijárási tilalom akkor inkább lőjjenek le az utcán, marad otthon a faszom.

  • vliduu zeeb
   vliduu zeeb 8 napja

   Egy orvos ismerősöm - aki konkrétan utána nézett a német adatoknak - mondta, hogy azért van furcsán alacsony halálozási arány ott, mert ők egyszerűen a halott

 • László Malinovszky

  Az a baj nálunk az egészségügy egy nagy nulla😣

 • Kiss Ágnes
  Kiss Ágnes 9 napja

  Nagyon tetszik amit összehoztál. Egy jótanácsot ha elfogadsz kevesebb mutogatással élvezhetőbb lenne. Tudom akibe ez rögzült nagyon nehéz megállni. További jó munkát! 😊

 • Ákos Foki
  Ákos Foki 9 napja

  Nagyon jó a videó és minden tiszteletem az egészségügyi dolgozóké de mindenki elfeletkezik a szociális munkásokról akik nagy része az idős emberekkel dolgozik (mint én is) . Nállunk normális védő felszerelés nincs , pedig ide is nagyon kéne ha nem is a mi védelmünkre (pedig sok munkatársam 60 feletti) de az idősek miatt kellene .

 • Barna Szabó
  Barna Szabó 9 napja

  Rosszúl veszitek az arányokat. 7.5 ezer halottra jut 9.3 ezer kigyógyult. A jelenlegi 57.5ezer aktiv esetbôl 3.5ezer kritikus. Ha továbbra is minden 9 kigyógyultra jut 7 halott az nem 10%-os halálozást fog adni a végére. SAJNOS 😔 ez a jelenlegi olasz helyzet

 • Béla Varga
  Béla Varga 9 napja

  Nagyon ügyes videó több ilyet még köszönjük....

 • Juvede21
  Juvede21 9 napja

  A “hölgy” remélem kata-s :D

 • Ferenc Rarosi
  Ferenc Rarosi 9 napja

  -Volt már rosszabb is!
  -Mikor? Úgy értem pl. a mi életünkben mikor?

 • Legényélet Vlog

  Viktor fotózhatott volna a Hungária körúton!
  Lépésben araszolt a kocsisor mint bármikor máskor.

 • Szasz Attila
  Szasz Attila 9 napja

  Legalabb ingyenes a pornhub premium. :))

 • Ferenc Kovács
  Ferenc Kovács 9 napja

  Arcról hírtelen azt hittem hogy te a Puzsér vagy, de látom nem. Az már vissza hízott.

 • Márton Bognár
  Márton Bognár 9 napja

  Bár számomra nem sok új infó hangzik el, mert elég sok magyar és nemzetközi médiumot fogyasztok, ettől függetlenül eszméletlen hiánypótló ez az ömlesztett, objektív információs csomag amit átadsz. Az emberek nagy részének nem feltétlenül van ideje/kedve 20 helyről szedni az infót, így viszont csak egy 10 perces videót kell megnézniük, hogy naprakészek legyenek.
  Az üres várost egyébként én is megörökítettem... Félelmetes, de egyben van benne valami kegyetlen szépség is...
  huchannel.info/video/k7DRdoC8qYinfbI

 • Katalin halász
  Katalin halász 9 napja

  Pestis jarvanyban 60%halt bele a korona virusban 10%hal bele! Pestisben több tíz millió ember halt bele, a korona virusban pedig ezres számok vannak. Itt az a probléma hogy tünetmentes, és bármikor újra fertoz.

  • Katalin halász
   Katalin halász 9 napja

   @Magyarósi Csaba de ott fiatalokat is szedte, nem csak az idoseket! Ugy semmi ertelme karantenban vonulni hogy kulon, kulon orszagot karantent hirdetnek ki. Mert ha mas orszagbol ide jonnenek ugy, hogy itt vissza szoritottuk avirust, majd a kulfuldi turistak visszafertozik az orszagokat.kinaban is ettol felnek hogy aturistak visszafertozik az orszagukat. Es nem mellesleg vannak tunet mentes fiatal virus hordozok, akik ugyan ugy fertozhetnek. Vagy egesz villag egyszerre karantenban vonul 1 evre, mire kifejlesztik avakcinat.vagy igy mindig karantenban vonulhatunk havonta.

  • Magyarósi Csaba
   Magyarósi Csaba  9 napja

   A pestisbe sem az első három hónapba haltak bele tízmilliók, hanem évek alatt. Ha a koronát hagynánk akadály nélkül terjedni, év végére beszélhetnénk akár százmillió halottról is.

 • Vidám Park
  Vidám Park 9 napja

  Szóval - mennyire is ideális az újkonzervatívok új ideálja: a hagyományos, mostanában sokat reklámozott nagycsalád, ahol nagyapónak, nagyanyónak is jut szerep a háztartási munkamegosztásban ?
  Jön egy járvány - és végigsöpör mindenkin ... Ha pedig súlyos járvány mutatkozik, akkor kiemelkedő lesz a halálozási arány... a köreikben...

 • Máté Ipolyi
  Máté Ipolyi 9 napja

  Szervusz Csaba, a Natgeo tegnap postolta ki,hogy a delfines dolog és még hasonló postok fakek sajnos. Bár mindenki szeretné elhinni.
  www.nationalgeographic.com/animals/2020/03/coronavirus-pandemic-fake-animal-viral-social-media-posts/

 • aldahus
  aldahus 9 napja

  Szerintem egy kicsikét sikerült belebonyolódni az összefüggésekbe és jól el is veszni bennük. A kérdés ugye, hogy míg olaszban 60.000-ből 6000 halott, míg Németben 25.000-ből kb 100. Hát nem azért, mert az Olaszok többet ölelkeznek, mégcsak nem is azért, mert többen élnek együtt, mint Franciaországban. Ez a terjedési sebességre hat csak ki de nem az elhalálozási arányra. Ne felejtsük el, hogy Németben sokkal hamarabb érte el a 25000-et mint Olaszban. A betegségnek van egy lefolyási ideje, hamarabb diagnosztizálnak valakit betegnek, mint hogy ő meghalna, várj egy hetet és Németben sem lesz olyan csinos a statisztika. A másik jelentős dolog, hogy egyes országokban csak a súlyos betegeket tesztelik, sokan tesztelés nélkül kihordják otthon. Németben, lehet hogy azokat is tesztelték akik nem kerültek súlyos állapotba és egyáltalán nem tartoznak a veszélyeztetett kategóriába. Ez sokkal súlyosabban torzítani fogja az arányokat.
  Több értelmét látom egyébként az elhalálozást a lezárult esetek számához viszonyítani, vagyis hány ember gyógyult meg és hányan haltak meg. Ha egy országban van 6000 halott, 8000 gyógyult és 45000 beteg, nem értem, hogy miért 6000/59000-rel számolunk és előlegezzük meg a 45000 embernek a gyógyulást miközben naponta 600-an halnak meg. Én azt tartom logikusnak ha 6000/14000-rel számolunk és mindjárt értelmesebb statisztikát kapunk. Viszont fontos megjegyezni, hogy csak azokról készül statisztika akiket teszteltek. Ha millió számra vannak olyan betegek akik lábon kihordták, akkor az egész lófaszt sem ér, max meg lehet jósolni, hogy kb hány halottja lehet a vírusnak világszerte mire lecseng.

 • Tamás Járvás
  Tamás Járvás 9 napja +2

  Egy orvos ismerősöm - aki konkrétan utána nézett a német adatoknak - mondta, hogy azért van furcsán alacsony halálozási arány ott, mert ők egyszerűen a halott alapbetegségével jelölik meg a halálozási okot. Szóval ha valaki rákos volt, elkapta a vírust és meghalt, akkor ő rákban hunyt el szerintük.

 • Blanka Buzás
  Blanka Buzás 9 napja

  Én amit nem értek, miért az összes nézzük ahalottak arányát, miért nem a túlélőkéhez? (Akik már túl vannak rajta)

 • Andras Driesner
  Andras Driesner 9 napja

  huchannel.info/video/ls-pgV6ogYGveNg

 • Zoli Brenner
  Zoli Brenner 9 napja

  morzsi te ideges vagy hogy ilyen nyugtalanul beszélsz? én pl mindent fertőtlenítek a kocsimat minden nap felgyujtom

 • Gábor Pataki
  Gábor Pataki 9 napja +1

  Csaba profi összefoglaló köszönjük, viszont érdemes lenne folytatni a koronavírus pozitív és a gazdaságot érintő negatív következményeivel is. A digitalizáció fejlődését extrém mértékben fogja segíteni. Végre elkezdjük arra használni okostelefonunkat számítógépeinket amire való. Az életünk szervezésében, hatékony üzleti egyeztetése lebonyolításában, de legfőképpen mobilfizetési szokásainkon lesz tettenérhető. Meg fog jelenni a pick up vásárlási mód az életünkben. Ami nem más, mint megrendelem mobilomról, majd munkahelyünk és otthonunk között útba ejtve felkapom - akár parkolás nélkül a járdaszegély mellett (curbside) - a megvásárolt termékeket. Mik is lehetnek ezek? A családunk vacsorája vagy akár a zöldségesnél feleségünk által leadott gyümölcs rendelésünk, vagy a rozskenyerünk, amire esti órákban már amúgy esélyünk sem lenne a pékségnél. (PreDeem.hu szolgáltatása pont ezt kínálja)
  DE FŐLEG A GAZDASÁGI HATÁSOK, amit témaként érdemes lenne beszélnek vlogjaidban.
  Első és legfontosabb jelenségként fogjuk megtapasztalni, hogy ismét beköltözik az életünkbe az infláció.
  Nagyon sokan lesznek munka nélkül, akik ha digitálisan érettek, akkor részidőben távmunkaként tudnak vállalni feladatokat, amivel mellékes jövedelemre tehetnek szert és nem csak a segélyből kell tengődnijük.
  Eljön a blokklánc aranykora, mivel a decentralizált rendszerek felértékelődnek az emberek szemében. A blokklánc alapon működő szolgáltatások napi szinten elérhetővé válna. Leginkább az élelmiszer nyomonkövetés, amivel találkozni fogunk nap mint nap.
  Hiszem, hogy a kriptovaluták értéke, értelme és főként hasznossága fel fog felértékelődni. Az infláció negatív hatásai ellen olyan befektetési termékekkel tudunk majd védekezni, melyek darabszáma korlátos, így ha sok látókörébe kerül mint alternatív befektetési lehetőség a vagyonok értékmegőrzésének biztosítása kapcsán, árfolyamuk megnő azaz felértékelődnek. Minderre azért lesznek rászorulva a befektetők, mert a megroppant gazdaságú országokban (ilyen lehet Olaszország és Spanyolország is) akár extrém méreteket is ölthet majd az infláció mértéke.
  A XX. században az arany, a XXI. században a kripto- (digitális)valuták töltik majd be a menedék szerepét. Nem hiába nevezik a Bitcoin digitális aranynak.
  Összegezve a túl hosszúra sikeredett megjegyzésemet:
  Azok lesznek a nyertesei a koronavírus által okozott - mondjuk ki - gazdasági válságnak, akik digitális és pénzügyi felkészültségük kimagasló. Továbbá a változásokban a lehetőséget és nem a veszélyt látják.
  Itt az idő neves egyetemek online kurzusaira beiratozni és képezni magunkat.
  Kitartást és tanulást és jó egészséget kívánok mindenkinek.
  Üdvözlettel: Pataki Gábor

 • MiSi
  MiSi 9 napja

  És még egy, és még egy 😀 Jajj Istenem 😀😀

 • Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  vietnám flashbacket kaptam ettől a teleshopos előadás módtól

 • Dávid Kitka
  Dávid Kitka 10 napja

  Szerinted meddig fog ez az egesz el húzodni?

 • Alex Bucur
  Alex Bucur 10 napja

  én Szentendrén lakok, és kint ugyan annyi ember van mintha nem is lenne semmi. annyira buták mint a birkák. Valószínűleg így nem fogy megállni valami gyorsan ez a vírus, ha a magyarok ilyen hülyék. Az anyukám póstán dolgozik. Azt mondta hogy 10 ből 2 ember 65 feletti. A 65 év feletti emberek kb 10% eséllyel hallnak meg. Ráadásul a hülye szülők viszik biciklizni a kis 9-10 éveseket. Jól van ez így?? Aki ismeri a magyarokat az biztos tudja hogy itt is katasztrófa lesz ha ilyen hülyék az emberek.

 • Ernő László
  Ernő László 10 napja

  Analitikus és motíváló videó. Nagyon jó az üzenete. Ha lehet készíts kérlek sok ilyen videót, mert értéket képviselsz és sokakhoz eljut az üzeneted.

 • Zoltán Filipcsei

  Mint készenlétis, ugye be vagyok hívva... Vidéken az emberek pontba leszarják a vírust, mintha mi se lenne. Múltkor megkérdeztem egy csapatot. Egy apuka volt gyerekeivel, megkérdeztem, miért nem maradtak otthon, a válasz: Kijöttük vonatot nézni. Csak pislogtam, hogy most mi a tököm van. A másik, mikor az idősek unokákkal szaladgálnak a parkokban, meg úgy mindenfelé, bicikliznek, stb. Van, aki azt mondta, hogy nem létezik a vírus, a másik, hogy eleget élt már. Akadnak hülyék.

 • Márton Solymosi
  Márton Solymosi 10 napja +1

  Uuu, hol van az eredeti kutyás-csajos videó?

 • Janos Szabo
  Janos Szabo 10 napja +1

  Csaba, minden tiszteletem a tiéd!
  Eddig is nagyra tartottam a munkásságodat, de ezzel a letisztult, objektív, könnyen emészthető, számadatokra támaszkodó informálásod, most mindennél fontosabb, ebben az iszonyat káoszban és dezinformálásban, ami manapság folyik.

 • TROLL VOICE
  TROLL VOICE 10 napja

  Főleg ha ezeket betartod !!!!!!!!!huchannel.info/video/sNGpdV62frKwptA

 • Gábor Csépányi

  Nem biztos hogy ez az állapot nem marad sokáig. Nem tudjuk hogy reagál a vírus a melegre. Ha pedig a járvány lecsengése után újra elkezdenek utazni az emberek mert megnyílnak a határok kezdődkhet előlről a dolog. Ennek biztosan csak akkor lesz vége ha kifejlesztik a vakcinát és beoltják nagyjából az emberiség felét.

 • Egyenes Kifli
  Egyenes Kifli 10 napja

  Az alapvető probléma, hogy a gyógyszergyártók évtizedek óta mindent elkövetnek, hogy leépítsék az emberek immunrendszerét, mert az nekik kurva jó biznisz. Amikor meg valami tényleges, nem pedig kamu, placebo, gyógyszer kellene, akkor csak széttárják a karjukat, mert a valódi gyógyszerek előállításához sík hülyék (az apár ami meg létezik aranyáron van, mert nem tesz jót a részvényárfolyamoknak). És nem is érdekük. Mivel a gyógyszergyártás mindenhol, az egészségügy pedig a világ nagyrészén profitorientált, nem is akar a két iparág ténylegesen gyógyítani. Az ő érdekeiket csak és kizárólag a kezelhető állapot fenntartása szolgálja. Ezért van az, hogy gyakorlatilag csak állapotfenntartó és eseti gyógyszerek vannak. Ami ma gyógyszergyártás és egészségügy címén zajlik, az valójában diplomás kuruzslás. Tudományhoz nem sok köze van. Az egész iparágban a diagnosztika az egyetlen, ami eléri más iparágak színvonalát, a csúcstechnológiát. Minden más reneszánszkori színvonal, plusz egy kis techno babble. Ja, még egy dolog, amire a gyógyszergyártók törekednek: minél fiatalabban gyógyszerfúggővé tenni az embereket. Gondolod, hogy véletlen, hogy egyre több gyógyszert úgy reklámoznak, hogy "4 éves kortól is adható!", "6 éves kortól is adható!", "Gyerekeknek finom, gyümölcsös ízben is!", "Gyerekekbnek könnyen adható szuszpenzió formában is!". A gyógyszerreklámokat ugyanúgy be kellene tiltani, mint a dohányreklámokat. A gyógyszerfüggőség sokkal károsabb, mint a dohány- vagy alkoholfüggőség.

  Első körben el kellene felejtenie az embereknek, hogy minden apró szarságra bevegyenek valami gyógyszert. Hagyják inkább dolgozni az immunrendszerüket. Az ugyanis tapasztalati úton tanul. Mindenhonnan ömlik az AI és gépi tanulás, jelenleg ez a legfontosabb buzzword az IT iparban. Bakker, az immunrendszered ugyanezen az alapon működik! Az éllandó gyógyszerszedéssel kirántod a lába alól a talajt! És ez az elsődleges oka annak, hogy ilyen tempóban képes terjedni ez a vírus.

  Összességében egyébként szerintem meg is érdemelné az emberiség, hogy egy ténylegesen komoly járványban kipusztuljon legalább a 3/4-e.

 • balázs kiss
  balázs kiss 10 napja

  aki király az nem kaphat koronát, annak már van
  huchannel.info/video/sbu8mGqefKSpkdw

 • Bácsi Sándor
  Bácsi Sándor 10 napja

  0,75-be teljesen élvezhető!

 • Sándor Ignácz
  Sándor Ignácz 10 napja

  Ez jó volt.
  Végre nem csak a kézmosásról hallottunk.

 • Keserédes hullaszag

  Kár, hogy a regisztrált esetek != a fertőzöttek számával... Meg tök jó, hogy a belváros üres, de az sem a magyarokkal, hanem a turistákkal szokott tömve lenni. Amúgy meg #maradjotthon , jövőre is el lehet kapni a fertőt, nem kell sietni vele.

 • Ede Szécsényi
  Ede Szécsényi 10 napja

  Jó ez a videó 😁👌

 • Zsebcirkáló
  Zsebcirkáló 10 napja

  Én már csak arra vagyok kíváncsi mikor kerül feloldásra ez az egész állapot? Értem én hogy el kell húzni időben, ne legyen túlterhelt az egészségügy. De mi a biztosíték arra, hogy amennyiben nem lesz több ismert fertőzött az országban, nem fogja megint egy tünetmentes ember behozni? Kétlem, hogy az egész világon egy időben tűnne el. Ahogy Kínából eljutott Európába, úgy Európából megint vissza tud jutni Kínában vagy bárhova és pingpongozhatunk végtelenségig a Föld országaival. 2 havonta teljes leállás, mindenki megint 1 hónapig kuksol otthon és ezt játsszuk néhány havonta?

  • Space Kitten
   Space Kitten 8 napja

   Állítólag ez lesz, igen. Kb másfél év mire lesz hatásos vakcina globálisan...az még nagyon messze van. Addig jön-megy majd a vírus kedve szerint utazgatva, mint a korlatozasok előtt

 • Ifj.Bata Ferenc
  Ifj.Bata Ferenc 10 napja

  Nem dög hús miadt van topsoka meg denevér

 • Ifj.Bata Ferenc
  Ifj.Bata Ferenc 10 napja

  Mink meg dolgozunk

 • Vica Dudics
  Vica Dudics 10 napja

  Gratulalok!.Olyan ..egyszeruen de nagyszeruen elmagyaraztad...hogy megertettem.KOSZONOM.

 • Herman Halasz
  Herman Halasz 10 napja

  Koszi a hirekert Csaba! Annyit hozzatennek, hogy Anglia jelenleg boven rosszabb uton jar mint a Spanyolok, Olaszok. Meg mindig beleszarnak minden figyelmeztetesbe, es nincs drasztikus akcio a parlamenttol. Siralmas latni, hogy en itthon ulok, az angolok meg kint gengelnek...

 • tamas stancig
  tamas stancig 10 napja +1

  Le a kalappal, ez lényegretörő velős videó volt. A sok másikkal ellentétben szívesen néztem végig!
  Gratulálok!

 • Fia Isten
  Fia Isten 10 napja +2

  influenzában közel 400 000-en halnak meg évente statisztikák kimutatták hogy a korona vírus áldozatainak száma 70+ százalékban halálos betegek tudom , komolyan kell venni és komolyan is veszem de túl nagy a felhajtás remélem hoyg ez helyre fogja rázni a világot.

 • Krisztian Rozincsak
  Krisztian Rozincsak 10 napja +1

  Kedves Csaba!
  Remélem a következő videódban mindenképpen kitérsz a felhatalmazási törvényre és annak elfogadása esetén az esetleges következményeire. Szerintem sokunkat érdekelne, hogy te hogyan is látod ezt az egészet és mit is gondolsz róla. Jó volt ez a videó is. Lényegre törő volt és tájékoztatott. Bár máshol is hasonló tartalmakat lehetne látni. Köszönjük! 👍🏻

 • multialfa111 multialfa111

  Öcsi !!!! Ne panikoj

 • Destroyer2k5
  Destroyer2k5 10 napja +2

  A koronavírus elleni tüntetés himnusza: Disturbed: Down Wtith The Sickness

 • zoltan juhasz
  zoltan juhasz 10 napja

  Az ok az hogy az olaszok kevés pálinkát isznak...

 • Ervin
  Ervin 10 napja

  Köszönjük az összefoglalót a remek értelmes érveket! Kérek minden kedves nézőt ossza tovább minél több ismerősöének! Köszönöm 🙏

 • Sebestyén Jandó

  Ezt az adást főműsoridőben kellene minden tv csatornán leadni. Minden nap!! Amíg meg nem érti mindenki!! BRAVO! ✌️🙌

 • Robert Bertók
  Robert Bertók 10 napja +3

  Csaba, a delfinek visszatérése hoax, a videó az Adriai-tengerben, ca. 80 km-re Velencétől készült.

 • vizibiciklii
  vizibiciklii 10 napja

  Olyanok ezek a részek mint a Last Week Tonigth with John Oliver

 • Enya Andrea Tămaș

  Szerintem érdemes lenne utána nézni a romániai helyzetnek is. A legfrissebb adatok szerint már 576 fertőzött van az országban, s több mint 72.247 személy felügyelt házi karanténban. Ami érdekes, sajnos, az az ok amiért ilyen sok vírusos van.. Legtöbbjük most érkezett Olaszországból és Németországból. Nagyrészt miattunk mostmár mi is sárga zónás ország vagyunk. Itt lehet magyarul is olvasni a helyzetről: www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/123212-koronavirus-romaniaban-mutatjuk-a-legfontosabb-informaciokat-percr-l-percre

 • Kovacs Zoltan
  Kovacs Zoltan 10 napja

  Carabinieri nem rendőrség!

 • Horvath A.Gabor
  Horvath A.Gabor 10 napja

  Ezen behalok” a hölgy remekül rávilágított...”:-))))

 • Horvath A.Gabor
  Horvath A.Gabor 10 napja

  A delfines storyt a National Geographic cáfolta.

 • MaTT Tube
  MaTT Tube 10 napja +1

  Egyáltalán nem léptünk előbb mint Olaszország a vírus meggátolása érdekében. Ezt már decemberbe el kellett volna kezdeni és nem most kapkodni és mellé magyarázni. Sajnos ez az igazság. valakinek nem tetszik mert elvakult. Még hozzátenném hogy az olasz kultúrát nézve vajon miért is lehet ott több halálozás? Na most nézzük meg a kultúrájukat és életüket , mentalitásukat. Európai létükre a higiénia kicsit náluk alább hagy. Hasonlítható nálunk a kisebbséghez ( tisztelet a kivételnek és nem ellenségeskedésből írom) mert valamennyire azonos az a temperamentum a két nép közt. Az olaszok kicsit sem olyan igényesek mint az átlag. Tapasztalat és többen is mondták. Ezzel csak egy véleményt formáltam de mindenki vonja le a következtetést. Kívánom a legjobbakat mindenkinek és jó egészséget és még több videót Csaba ( már amennyire lehet így).

 • András Kéri
  András Kéri 10 napja

  Tök jó lett ez az elemzés is, de két nagyságrendnyi eltérést sztem nem lehet a felsorolt okokkal megindokolni. Attól tartok, a hatalmas eltérések oka inkább az, hogy különböző vírustörzsek terjednek.

 • Kirin
  Kirin 10 napja

  Jól hangzik de sajnos a velencei delfinek nem igaz :api.nationalgeographic.com/distribution/public/amp/animals/2020/03/coronavirus-pandemic-fake-animal-viral-social-media-posts

 • Tamás Boóz
  Tamás Boóz 10 napja +1

  Azt ugye tudod hogy a delfinek visszatérése Velencébe az kamu? National Geographic is beszámolt róla hogy fake news :)