Szavazás a veszélyhelyzetről - Interjú Schiffer Andrással

Megosztás
Beágyazás
 • Schiffer András jogásszal beszélgettünk a Parlament mai szavazásáról, az ellenzék lehetőségeiről és a kormánypártok motivációiról. Mit jelent a különleges jogrend? Miért akarja a kormány a rendeleti kormányzást, ha egyszer már rendelkezik 2/3-dal? Mit jelentene a kijárási tilalom, ha ténylegesen bevezetnék?
  Tetszik az adás? Akkor támogass minket akár havi 300 forinttal! patreon.com/slejmshow

Megjegyzés • 80

 • László Tallódi

  Egy valamit nem értek. Schiffer azt mondja, hogy Orbán szereti a win-win helyzetet. Ez nem azt jelenti, hogy mindkét fél nyer? Mintha ebben a szituációban nem ez lett volna Orbán célja. Utólag már látjuk, hogy mire használják a rendkívüli helyzetet és mennyire megalapozottak voltak az ellenzék
  fenntartásai.

 • Éva Bitay
  Éva Bitay 3 napja

  Marci, te tetű, mekkora hülyeséget beszélsz!

 • Éva Bitay
  Éva Bitay 3 napja +1

  Jelen helyzetben a Kormány tökéletesen járt el, az övé a felelősség, hajrá Fidesz KDNP
  2022-ben lehúzhatja magát a WC-n a gazember, tömeggyilkos, hazaáruló, tolvaj ellenzék.
  Hasonlíthatják akárkihez a miniszterelnököt, egyik sem ér fel még a kisujjáig sem. Az országnak arra van szüksége, hogy tűnjön a francba az ellenzék.
  Mindenképp a fidesz a győztes, az Orbán eszén nem jár túl az impotens ellenzék
  Kivel egyeztessen? Óvodásokkal? Összegezve: nulla az ellenzék!

 • Orosz Attila
  Orosz Attila 3 napja +1

  ...ha nem lenne ilyen komoly a helyzet, még szórakoztató is lenne ez a 29. senki.

 • upstreamer
  upstreamer 4 napja

  A számok nem hazudnak. Vagy mégis? huchannel.info/video/yLKfk4vLo3rSf7o

 • Attila Polonyi
  Attila Polonyi 4 napja

  Kim gyum kunt is a liberális nagyhatalom pénzeli, ahogy téged is. 2015-ben Viktor megállított a migránsokat, gyurcsány meg hazavitte, szeretgette őket.
  Szelektíve ez a műsor nagyon, és nem hiteles így már az egész.

 • Kata Medve
  Kata Medve 5 napja

  Jó volt az interjú is. De az a könyvespolc.... aaaa

 • Julia Labancz
  Julia Labancz 5 napja

  Bölcs ember ez a Schiffer András!

 • Kertész Gábor
  Kertész Gábor 6 napja

  Nomentum!!

 • Czvetkovics Barna

  Schiffer az az ellenzéki személyiség, akit mindig szivesen meghallgatok, olvasok, ugyanis a mondanivalójának általában van argumentuma, képes a kérdésre valódi választ adni, kormányzattal kapcsolatos krtitikái nem hisztérikus Orbán-fóbiából erednek. Sajnos e tulajdonságai miatt kellett otthagynia az (ellenzéki)politikát.

 • György Dechert
  György Dechert 6 napja

  16:13 Majtényi , Vásárhelyi : posztbolsevista terroristák irányítják az ellenzéket. Schiffer a legértelmesebb magyar politikus. Messze attól, hogy “fideszista “ lenne, mégis ellenség a törpeellenzéknek, mert “NEM GYŰLÖLI A KELLETÉNÉL JOBBAN ORBÁN VIKTORT”.

 • György Dechert
  György Dechert 6 napja +1

  Posztbolsevista ellenzék “hitlerezik”.

 • Mysterius
  Mysterius 7 napja

  Üdítően hatott ez a riport, mert bár érződött Schiffer ellenzéki hozzáállása, nem sütött belőle a zsigeri orbángyűlölet. Elismerte a kormányoldal teljesítményét és bemutatta az ellenzék hibáit is. Az ilyen gondolatokat érdemes meghallgatni mindkét oldal nyitottan „gondolkodó” híveinek és a bizonytalanoknak is. Úgy gondolom, hogy sokkal több ellenzéki érzelmű valóban okos ember és képzett publicista érhető el a neten a vitaműsorokban és a riportokban, de szinte egyik sem tudja levetkőzni a Fidesszel szembeni ellenérzéseit, és így kevéssé értékelhető az éppen aktuális témáról kialakított véleményük.

 • Ervin Filemon
  Ervin Filemon 7 napja +1

  Megy a médiákban az SZDSZ HÁTTERŰ szarkeverés és a megmondó emberei / " elit " ! ? / által támogatott hatalmi harc sunyi módon a vírusveszély oldalán .../ szembe mennek az egész nemzettel /

 • Ervin Filemon
  Ervin Filemon 7 napja +3

  Ilyen ellenzékkel nagy luxus a demokrácia ! ! !

 • Ervin Filemon
  Ervin Filemon 7 napja +3

  a FELELŐSSÉG A KORMÁNYÉ ! - legyen a szükséges intézkedések meghozatalási JOGA is a kormányé és az országgyűlésé ! - "veszélyhelyzet van " ne ugasson már mondenbe bele rosazindulatúan és felelőtlenül az ellenzék ..

 • Gabriella Sz.
  Gabriella Sz. 7 napja +9

  Szerintem a teljes ellenzék naponta hálát ad a Jóistennek,hogy nem ők vannak most kormányon....

 • Novzol1
  Novzol1 7 napja

  Schiffer-nek egyik legjobb világnézete van a valóságról,amit nem az elmult 1-2 év ről állapitotam meg!!!! Kár,hogy kiment a politikából,pedig neki tényleg ott kellene lennie.!!!
  Na...Ő-vele el tudnám képzelni az ország vezetését.!

 • miku1983
  miku1983 7 napja

  Egyetlen jozan ember a magyar politikaban, mi sem bizonyitja jobban mint hogy ekezi az "ellenzek" es az orbanek is. A magyar egyszeruen tul hulye hogy egy ilyen qvalitasu ember szavait felfogja, gyurcsany meg orban valo nekunk magyaroknak...

 • Péter Balogh
  Péter Balogh 8 napja +2

  Nyilván jól csinálta politikailag a fidesz.. hiszen ha megszavazza az ellenzék, valami katasztrofális kimenetele lenne a covi-nak az ellenzék könnyedén generálhatott volna kormányellenes anarchiat... De mivel az ellenzék tök hülye így ennek a lehetősége a jövőben nem áll fent.

 • Peter Orbán Dr.med.

  Amíg az ellenzék maga szorítja ki magából a minőséget addig nem lesz itt semmiféle váltás.
  Annyire azért nem hülye a NÉP, hogy egy Kunhalmit Jakabot Hadházyt Gyurcsányt jutasson hatalomba...
  "Bár mijen szomika is ez sokaknák "

 • Zoé Zádori
  Zoé Zádori 8 napja +2

  Ez a jogászkodás teljesen fölösleges!

 • Zoé Zádori
  Zoé Zádori 8 napja +6

  Ki találta ki, hogy egy veszély tizenöt napig tarthat? A törökvész százötven évig tartott! Az ellenzék még nem jött rá eddig, ebben a helyzetbenmit kellene néki cselekedni!

 • Bálint Magyar
  Bálint Magyar 8 napja +4

  A két ember közötti intelligencia- és értékkülönbség már a megszólalás előtt is egyértelműen látszik. Schiffer András mögött egy könyvtár, a tudás kézzel tapintható alapkövei. Gulyás marcella mögött egy sötét, csupasz fal...a nagy büdös semmi, a közepén egy darab betűvel!

  • TIS
   TIS 5 napja +1

   Igen! A hiradosok is szegyelljek magukat greenscreennel a hatuk mogott. Te hallottad mar azt a szot hogy "studio"?

 • Katalin Martin
  Katalin Martin 8 napja

  Orbàn kap pènzt az EU-tol a vàlsàgkezelèsre,hol van?aki most nem tud dolgozni azoknak ekkor is jovedelem kell vagy baj lesz!A nyugati orszàgokban kapnak az emberek akkor is fizetèst ha most a virus miatt nem dolgozhatnak,ezt direkt csinàljàk most a keleti orszàgokkal,orbàn ezt megteheti vagy ez a parancs?

 • Morningstar Lucifer

  Szeretném schiffertől megkérdezni szerinte minek egy olyan kormánynak tejhatalmat adni amely kormány alapból tejhatalmat élvez az elcsalt 2/3 dal? Hiteltelen számomra ez a figura hiszen hol szolgálja hol kritizálja őszintétlenül a kormányt. Véleményem szerint az lmp is miatta került a süllyesztőbe. Maga már csak tudja miről van szó hiszen kellően ismeri orbán. Nem kell tejhatalom.

 • Árpád Balázs
  Árpád Balázs 8 napja +1

  Schiffer felelötlen-megengedő libsik oldalán áll. Nem hiteles ember

 • Gr. Gr.
  Gr. Gr. 8 napja +20

  A kérdező stilusa olyan "okoskodó, nagyképű, nêha szinte érthetetlen"
  De a vâlaszok világosak, tisztességesek.

 • Ferenc Zsidó
  Ferenc Zsidó 8 napja

  Nagy baj, ha a nagy gyakorlattal rendelkező ellenzék tudását a Fidesz nem tudja, vagy nem is akarja felhasználni. Nem Orbán Viktornak neveznék a magyar miniszterelnököt, ha nem ülnének az ellenzéki pártokban az Ő emberei, akik miatt váratlan helyzetek alakulnak ki az ellenzék soraiban. Ezt legvilágosabban Vona Gábor vezette Jobbik megbuktatásakor és kettészakadásakor lehetett legjobban látni. Az egészségügyi rendszerből a magyarokat már rég kiszervezték a várólistákkal, a látahatatlan gyógyítás megtagadással és a szervkereskedelemmel. Az egészségügyi ellátás színvonala nem a műszerektől függ, hisz régen sok kiváló orvos volt, aki sosem használt röntgent, mégis mindent látott a "belső szemével" abból, amit a mai orvosoknak senki nem adott át irígységből, még egyetemi tanárként sem. De akkor miért vállalták el az állást? Rácz Margit

 • annahegy11
  annahegy11 9 napja +2

  Ez egy jó műsor volt!
  Schiffer egy értékes figura ...

 • Adrienne Ábrahám
  Adrienne Ábrahám 9 napja +2

  Az elmondottakhoz képest ma szépen miniszteri rendeletekkel meghosszabbították az elrendelt korlátozásokat. Tehát nem volt felelőtlen az ellenzék, amikor nemmel szavazott és nem hozta előre a lényegi törvényhozást.Itt napok alatt is nagyot változhat a helyzet.

  • Ervin Filemon
   Ervin Filemon 7 napja

   bolond lyukból , bolond szél fúj ! nem volt felelőtlen az ellenzék ? DEHOGYNEM ! sőt te is az vagy ezzel a sunyi ellenzéket mosdató HITVÁNY DUMÁDDAL ! és szégyellheted magad ELMEHÁBORODOTT !

 • orlovszki
  orlovszki 9 napja +3

  Aki nem érti Schiffer az keressen rá a Teletubbies csatornára. Fideszes fejjel is igencsak igazat adok neki

 • MrFefefofo
  MrFefefofo 9 napja +2

  A római birodalomban kritikus helyzetben diktátort választottak. Innen ered a szó. Nos akkor nem volt negativ értelme. A lényege az volt, hogy nem volt idő arra, hogy a szenátus csámcsogjon a problémákon, mikor az ellenség már Rómához közel járt. Voltak annyira bölcsek, hogy lemondtak jogaikról a diktátor javára. És a diktátor hamar meg tudta hozni a döntéseket, amik nem biztos hogy optimálisak voltak, de kellő időben meg lettek hozva. ÉS persze felelt is utána a döntéseiért.
  A kettős mérce persze nem változott. Ami a főpolgármester esetén szó nélkül van hagyva, az az OV esetén diktatúra.

  • Balint Csanyi
   Balint Csanyi 7 napja

   MrFefefofo Csak annyi maradt ki ,hogy 6 hónapra választottak diktàtort.

 • MrFefefofo
  MrFefefofo 9 napja +2

  Schiffel András szinte az egyetlen az ellenzéki oldalon aki véleményét mindig meghallgatom. A többi egy szarhányólapátot sem ér. Ilyen figurákból állna az ellenzék, akkor még lenne talán egy konstruktiv ellenzék is.

 • Attila Harcsa
  Attila Harcsa 9 napja +2

  hát jogászkodó kisbarátom,hagy ne dőljek el a megmagyarázhatatlan viselkedési normák megmagyarázásától talánilyen ügyesen
  magyarázd meg az ellenzék gyűlöletet keltő viselkedését , a politikához egy jortányit sem hozzátéve és nem hozzáértve.
  Persze a jól bevált BOLSEVIK trükkel , ők kiabálnak gyűlölet keltésről pedig napról napra ők teszik például most is.
  Szerintem ezt kéne megmagyarázni tisztelt jogász úr és nem azt hogy mejik paragrafus mejik cikkéből maradhatott ki egy "A" betü és erre fogni mindent.
  Mi jobboldaliak fogjunk össze , őket meg zárjuk ki magunk közül , nincs más izolálni a fertőt!!!!

 • Gézáné Renge
  Gézáné Renge 9 napja +4

  Kedves András. Ez az interjú egy közönséges jogászkodás. Ön nem jó helyen van. Ha ennyire mindent jobban tud, miért nem Ön vezeti az országot. Lehet, hogy nem minden abszolút szabályos, de szerintem itt minden egyes intézkedés a vírus legyőzéséről szól. Én legalább is így látom és nem csinálnék szőrszálhasogatást.

  • József Cseri
   József Cseri 8 napja +1

   András mellébeszél, csendben tolja Orbán szekerét.

 • Zoltán Gulyás dr.

  BIZALOM? Mit tett a bizalom érdekében a bal-liberális oldal valaha is? Ne gondolkozz! Megmondom. SOHA, SEMMIT! Se ellenzékben, se hatalmon. Akkor pláne nem. Ezért farizeus ez a kérdés. Eddig nagyon tiszteltem Schiffert. Megbicsaklott.

  • Ernone Horvath
   Ernone Horvath 8 napja

   figyeljetek a gondolkodó magyarokra....mindenféle pártérdeket kizárva

 • vajzika
  vajzika 9 napja

  De András, könyörgöm, azt nem értem, mi értelme ennek az egész szenvedélyességnek, ha egyszer süket fülekre (se) találnak mindazon megállapítások, amik azt hivatottak elmondani, hogy nem fekete-fehér az a fránya világ?!
  Hát, pont, hogy az árnyalások ellen harcolnak folyamatosan, mindkét szánalmasan infantilis, 2 bites oldalon, és nem azért, mert ott ennyire együgyű ostobák lennének, hanem mert így nem kell vitatkozni, hiszen nincs min, mert vagy az egyik van vagy a másik.
  Úgy kéne bezárni ezt a "P"arlamentet ebben a formában, ahogy van, és csak teljes vérfrissítés esetén újranyitni, akármilyen formában is!
  Ameddig nem közvetlenül ezellen, hanem a részletek ellen megyünk, teljesen súlytalan, ilyen értelemben irreleváns az egész.

 • Bear Teddy
  Bear Teddy 9 napja

  Lassan megbukik a "Covid-19 Shaw"
  Korona vírus-2019: az
  eltúlzott híresztelések és bizonyítékok nélkül hozott intézkedések
  kárai! (European Journal of Clinical Investigation)
  Alább olvasható
  Dr. John Ioannidis kiváló, szemeket felnyitó cikke a Stanford Egyetem
  Járványtani és Népegészségügyi Intézetéből a hírcsatornák által
  felhajszolt korona vírus járvánnyal kapcsolatban! Érdemes googli
  fordítóval fél vagy egész mondatonként lefordítani ennek a kiváló
  szakebernek a cikkét! Kiderül ugyanis,
  hogy a legkorábbi közleményeket már vissza is vonták az orvosi
  irodalomból a betegség súlyos járványtani lefolyását előreharangozandó,
  mivel ezek légből kapottak, szenzáció ízűek, realitást nélkülözőek és
  anekdótálisak voltak!
  doi.org/10.1111/eci.13222 (First published: 19 March 2020)
  Prof. Raoult francia klinikus szerint eleddig egy szokásosnál
  valamelyest enyhébb tél végi légúti hurutos járványról van szó, ami
  minden évben lezajlik, ezúttal viszont a média szenzáció hajhászása
  mellett (huchannel.info/video/rK2uhZ3bbXrUdao)!
  További megfontolandók: Járványról beszélünk amikor ugyanaz az ismert
  fertőző betegség egy adott területen egy adott idő alatt a vártnál jóval
  nagyobb mértékben okoz megbetegedést (1). Ez járványtani alapismeretek
  szerint 100 ezer lakosra jutó legalább 15 új megbetegedést jelentene
  minden egymást követő két hétben (2-4). Magyarország közel 9.5 millió
  lakosát tekintve egy vírus járvány az elmúlt két hétben 1425 új
  megbetegedést jelentene alaphangon a papírforma szerint! (....an attack
  rate in excess of 15 cases per 100,000 people for two consecutive weeks
  is considered an epidemic.)
  Magyarországról az elmúlt közel négy
  hétben a mai napig a WorldCounts szerint összesen 226 megbetegedést
  jelentettek a március 4.-ei eslő eset óta (5) a korona vírussal
  kapcsolatban. Ez közel 1/10-e annak ami mondjuk egy járványt legalsóbb
  hangon jellemezne a papírforma szerint!
  Ettől függetlenül
  természetesen nyílváníthatnak járványhelyzetet szakik ha úgy gondolják
  hogy ez a mostani egy járvány és ott ülnek ahol....
  Hivatkozások:
  1. hu.m.wikipedia.org/wiki/Járvány
  2. Principles of Epidemiology, Third Edition (PDF). Atlanta, Georgia: Centers for Disease Control and Prevention. 2012.
  3. Green MS; Swartz T; Mayshar E; Lev B; Leventhal A; Slater PE; Shemer
  Js (January 2002). "When is an epidemic an epidemic?". Isr. Med. Assoc.
  J. 4 (1): 3-6. PMID 11802306
  4. en.m.wikipedia.org/wiki/Epidemic…
  5. hu.m.wikipedia.org/…/2020-as_COVID-19_koronav%C3%AD…

 • Bear Teddy
  Bear Teddy 9 napja

  huchannel.info/video/rK2uhZ3bbXrUdao MEGÉRTEM HOGY MEGBUKOTT

 • Bear Teddy
  Bear Teddy 9 napja

  SEMMI JÁRVÁNY NINCS onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/eci.13222

 • Holló Fehér
  Holló Fehér 9 napja

  Köszi a "sok érdemi választ."(A 2 válaszadónak így vagy úgy, de respect. )Tanulság: Na így próbáljunk NEM véleménybuborékban leledzeni.. :-(

 • Wei Wang
  Wei Wang 9 napja +7

  Schiffer angol stílusban dorgál :D. Amúgy jó szeme van.

 • freezet01
  freezet01 9 napja +1

  Schiffer érthetően és korrektül magyaráz, köszönöm a videót. A kormány joghoz való hozzáállása pedig sajnos gyakran szakmaiatlan. Az otthonápolásért adott extra díj jó ötlet, de egyből eszembe jutott, hogy visszaélések melegágya is lehet. Mivel lehetne ezt kiszűrni vajon?

 • Gabor Szabo
  Gabor Szabo 9 napja

  Meg hogy megtakaritasok nincsenek oke legyen igy de lehetne egy uton modon penzt zerezni meg pedig ugy hogy miotta a Fidesz vezeti az Orszagot minden egyes ember ki azota lett milliardos azonnali vagyon elvetele vagy igy is fogalmazhatnek ha a Fidesz azaz a kormany annyira az emberek elet szinvonalara szeretne figyelmet forditani megelhetesi problemak miadt ami sajnos a Koronavirus miadt lett. Minden egyes milliardos Magyar es minden mas nemzetisegi de Magyar allampolgartol azonnali vagyon kobzast is lehetne csinalni. Mivel erre egyszer mar volt pelga de nem igy hogy a pezt koboztak ell hanem minden egyes nagy foldbirtokos foldet elvette a Kormany.

 • Ritschye
  Ritschye 9 napja +2

  Le vagyok döbbenve!!!
  Egy ilyen korrekt adás itt?!?! Komolyan nem térek észhez! Itt mindig csak a köpködés megy, az uszítás és a baloldali mantrák, ehez képest ez egy tárgyilagos, tényszerü, korrekt epizód volt!
  Persze ez 99%-ban Andrásnak köszönhető, mert Marci kérdésein lehetett érezni, hogy próbálja áttolni a párbeszédet az unalmas "diktatúra, fújfidesz, TEJhatalom, stb" irányba, de Andrást nem ilyen könnyű befolyásolni.
  Az első partizán volt (és felek, hogy az utolsó) ahol a tények, valóság, korrektség hármasban kultúráltan zajlott a párbeszéd és nem a sértődött balos hiszti, a demagóg közhelyekkel és az uszítással ment.
  Vmeik nap az az olaszban élő kamu közgazdász cinikus, elfogult, mellébeszélő műsora szerintem minden jó érzésü balos embernek inkább volt kínos és eröltetett belemagyarázás, mintsem hiteles riport.
  Gratulálok! Ezt öröm volt nézni!

  • MrFefefofo
   MrFefefofo 9 napja +1

   bocsi.... Schiffer beszél az idő nagy részében. Ezért "korrekt" az adás!!!!

 • Lajos Bronz
  Lajos Bronz 10 napja +1

  P mint pöcs tv ?

 • Gábor Lengyel
  Gábor Lengyel 10 napja

  Vásár után ő kos a paraszt!

 • Soltész Sándor
  Soltész Sándor 10 napja +6

  Kormányoldali szavazóként nagyjából ilyen ellenzéki felkészültséget és tisztánlátást szeretnék látni azoknál az ellenzéki véleményvezéreknél is, akik most a parlamentben ülnek. Ha ilyen emberekből állna az ellenzék, cseppet se bánnám, ha "váltórendszerben" a Fidesszel kormányon is lenne. A mi oldalunk (a mostani kormányoldal) már megvan, és ha Schiffer-féle emberekkel találná magát szembe a parlamentben, akkor a 2010 óta tetten érhető furcsaságai, túlkapásai is szelídülnének, valamint szépen elhagynánk a rendszerváltás körüli átmeneti időszakot, ami a mostani ellenzék jellemtelensége és alkalmatlansága miatt sajnos még mindig velünk élő valóság... A kormányoldalon is várjuk ám sokan, hogy NE CSAK a Fidesz legyen képes kormányozni, gazdaságot helyreállítani, nemzetközi színtéren ellenállást kifejteni vagy pl. járvány okozta válságot kezelni! Ha végre ilyen ellenzéke lesz a mostani kormánynak, akkor jöhet kormányváltás. Addig viszont nem!

  • Bela Jordaky
   Bela Jordaky 4 napja +1

   Teljesen egyetértek Soltész Sándorral!

  • Ernone Horvath
   Ernone Horvath 8 napja

   osszák szét pénzeiket a nép között, ne csak beszéljenek!

  • nowzeca
   nowzeca 9 napja +1

   "A kormányoldalon is várjuk ám sokan, hogy NE CSAK a Fidesz legyen képes kormányozni, gazdaságot helyreállítani, nemzetközi színtéren ellenállást kifejteni vagy pl. járvány okozta válságot kezelni!" - ezekre a fidesz sem képes.

 • Macseki Macsekov
  Macseki Macsekov 10 napja

  A bérek/fizetések lenyomására kiváló alkalom a VÍRUS. Tapsikol a munkaadó!

 • János Somogyi
  János Somogyi 10 napja

  Egyszerübben én ugy tanultam . Demokráciában törvényi és nem rendeleti szabályozás van.

 • Miklós Simsa
  Miklós Simsa 10 napja +1

  Szeretem Andrást, de le kellett volna kötözni, hogy ne mozogjon!

 • lujo5502
  lujo5502 10 napja

  Ez egy csapda volt az ellenzéknek, mert ha megszavazzák, akkor a felelősséget is részben magukra húzzák, ha meg nem, akkor meg az ország ellenségének állíthatják be őket
  Schiffer beszél össze-vissza. pl puskaport Orbán szokott szagolni a levegőben -egyből több ilyen mondatát kidobja a net-, és amúgy is OV harcol mindig vmi ellen s nem GyF: Nem mintha a védelmemre szorulna, csak a pontosság kedvéért. .
  Másrészt ha SA sem ért egyet a trv-el, több ok miatt sem, akkor miért alakoskodjon az ellenzék? Ezalatt a nyolc nap alatt nem hiszem, h lesz olyan rendkívüli esemény, amely miatt OV nem intézkedhetne, de ha mégis, akkor sem lenne álmatlan éjszakája a törvénytelenség miatt, mert már több ilyen lépésük volt. lásd a magyar állam ellen megnyert perek Strasbourgban

 • one Eraize
  one Eraize 10 napja

  Soha semmiben nem értetek egyet érdekes módon, mindenben találtok valami kivetni valót.. Nekem már ettől hiteltelen ez az egész amit toltok..miből adnának pénzt, ha behalt az ország? Nemsokára elfogy minden..és nem a fedezet nélküli uniós pénzekre gondolok, ami a valódi oka ennek a válságnak..ti meg növelitek az árkot..Marci nem vagy már koleszos kisfiú..tanulj tino

 • Saáry Gábor
  Saáry Gábor 10 napja +6

  Valaki lentebb jól megfogalmazta. A kormány gátlástalan a saját törvényeit sem tisztelő társaság, az ellenzék meg az orránál tovább nemlátó, töketlen, agyatlan banda.
  Szép kis kompániánk van a Parlamentben :( :(

  • Istvan Kocsolade
   Istvan Kocsolade 8 napja

   Ne busulj Kamu Geri most inezkedik,most DIKTATOR ismet fizetest emelnek maguknak mert sok a melo !

  • Andor Hajnal
   Andor Hajnal 9 napja

   Ha valakinek elveszik minden jogát és ki kell állni önmagáért ,vagy a többség képviselve érdekében akkor mit tehet, semmit! A mit tehetne azt ebben a helyzetben nem lehet!

 • A N
  A N 10 napja +1

  Remélem egyszer majd köztársasági elnök lesz Schiffer András.

 • Kovács Sámuel
  Kovács Sámuel 10 napja +4

  Amilyen Anarchista Pista vagyok, az Orbán-kormány bukását vártam a koronavírus-helyzettől. Aztán rájöttem hogy akkora szart azért nem kívánok az országunknak. Mert a kormány csak nagy szarba tudna belebukni. Meg aztán mi legyen? Bukik Orbán, és akkor ki lesz helyette? Gyurcsány? 😂 Most már azt mondom hogy elég ha az ellenzék bukik ebbe az egészbe bele. Végleg elsöpörni az ál-ellenzéket! Csak egy minőségileg más ellenzékkel lehet megbuktatni a Fideszt. Ebben Puzsér véleményét osztom.

  • Kertész Gábor
   Kertész Gábor 6 napja

   Samu.... csúszol lefelé..

  • Kertész Gábor
   Kertész Gábor 6 napja

   @Denes Nyilfa :)

  • Ernone Horvath
   Ernone Horvath 8 napja

   fiatal ember létedre nem szükséges régi kerékvágásokban gondolkodni www.hornone.blogspot.hu

  • Denes Nyilfa
   Denes Nyilfa 9 napja +2

   Felvidékiként mondom, hogy a magyar kormány a legprofibb egész Európában...

 • Sándor Tormási
  Sándor Tormási 10 napja +1

  A szó ellszáll,az írás megmarad.Ha Orbán89-es,vagy későbbi riportjait vesszük alapul és amit manapság cselekszik,180fokos fordulattal élt.A bizalom nincs meg,de az ellenzék segítene,csak egy végső határidőt kellett volna beépíteni

  • Kertész Gábor
   Kertész Gábor 6 napja

   Tormika....

  • Zsolt Illes
   Zsolt Illes 10 napja +1

   Akkor azzal lett volna problémájuk! Érdekes,hogy sehol europába nem csinálja ezt az ellenzék!

 • Silver Wolf
  Silver Wolf 10 napja +1

  A Fiesz jol csinalja. Ideje eltuntetni ezt a rohadek elleneket. Ezek nem ellenzek hanem ellenseg. Rohadt volt komcsik es bolsevikok. Eleg volt beloluk. Uj iranyzat kell es ezt nem a mostani f@$ ellenzek fogja megtalalni.
  Es meg egy pont: Orban nem akar adni penzt az emberenek akik elveszitettek a munkajukat. Komolyan? OV valami penzmagnas aki csak ugy osztogathatja a penzt? Schiffer Andras - ebben totalisan hulye vagy. Maradj a politikanal, a gazdasagot pedig majd megoldjak azok akik ertenek hozza. Egy orszagban sem kapnak az emberek penzt a kormanytol! Vannak ra lepesek de amit eseleg kapni fognak abbol epphogy tudnak majd elelmiszert venni. Masra nem lesz eleg - pl. hogy kifizesse a lakbert!

 • Zsolt Szabo
  Zsolt Szabo 10 napja

  Már kilenc megyében rendeltek el látogatási tilalmat.
  Egy hét alatt megháromszorozódott a fertőzöttek száma
  Egyre több a nem látogatható kórház. Eszkalálódik a járvány, újabb kórházkapukat csuktak be a látogatók előtt.
  Már 20 európai országban tombol a járvány. Magyarországon a múlt héten 87 ezren fordultak orvoshoz a jellegzetes tünetekkel.
  Kiugróan sokan haltak meg januárban. Egy hónap alatt annyival lettünk kevesebben, mintha eltűnt volna Etyek teljes lakossága.
  Ne ijedjen meg! Ezek a mondatok nem a koronavírusról szólnak, és nem is mostaniak. 2015 januárjában és februárjában jelentek meg az Indexen. Akkor is egy országról országra terjedő járvány érte el Magyarországot: az influenza.

  • Gr. Gr.
   Gr. Gr. 8 napja

   Akkor idézőjelbe kellett volna tenni, a forrás megjelölésével.

 • receruca
  receruca 10 napja +2

  Üdítőek ezek az interjúk! Hihetetlen hogy végig lehet hallgatni a vendégeket megszakítások nélkül. Jó témák, vendégek, kérdések. Meglepően objektív, ezzel rendkívül hiánypótlóak ezek a videók manapság. ( végre kiléphettünk az O1g és ellenzékszapulás dobozból) Köszönöm a munkátokat!

 • Szikla Szilárd
  Szikla Szilárd 11 napja +15

  A liberalizmus olyan betegség, amely az agyat támadja meg és roncsolja a sejteket.

  • Szikla Szilárd
   Szikla Szilárd 8 napja

   @Vilmos Márkus
   Hajrá Toró!
   Dúró Dóra for President!
   Magyar gyártmány 🇭🇺

  • Gr. Gr.
   Gr. Gr. 8 napja +1

   De csak addig liberális és demokrata, amig az ő êrdekeiket szolgálja. Ha nem, akkor egyből hitlereznek meg fasiztáznak. Szánnivaló 1 banda.

  • Vilmos Márkus
   Vilmos Márkus 10 napja

   A liberalizmus egy olyan alaptomos betegség amely nemzeti színek,és lobogók formájában is meg tud jelenni,így mind a bal,és mind a jobboldali drukkerek agyát képes megtámadni.....a legkárosodottabb agysejtűek a fidesz, és mi hazánk szavazói.

  • Gábor Magistral
   Gábor Magistral 10 napja

   Szikla Szilárd ja! 🙂 főleg az agysejteket

 • Roberto
  Roberto 11 napja

  Korrekt nyilatkozat. Ok okozat. Ebből az egészből az ellenzék akár emelt fővel is kijöhetett volna. A fidesz biztos volt az 'összefogás' erejében. Biztos volt a vereség. Csak gratulálni tudok az ellenzéknek, simán belesétáltak a csapdába.

 • Marianna Forgó
  Marianna Forgó 11 napja +1

  Remek volt!

 • László Magyar
  László Magyar 11 napja +1

  most kéne még egy pár stadion és kisvasút hosszabítás.....milyen emberek adják viktorunknak a tanácsokat? eddig egy nagy nulla ...az összes politikust elkergetném a rákba

 • Egi Roka
  Egi Roka 11 napja +2

  lehet videókonderenciával ülést tartani, ha a résztvevők authentikációja megoldható... már pedig megoldható

 • Ne Erdekeljen
  Ne Erdekeljen 11 napja +1

  András egy korrekt és világos magyarázatot adott..nem dicsért és nem marasztalt el senkit valótlanul vagy túlzó módon.
  Ezt én pártatlan magyarázatnak tartom.
  Mártonal sokmindenben nem értek egyet..de a vendégeit nagyon jól válogatja meg ..és hasznos dolgokat vitat meg velük ez megér egy 👍

 • Quarker1
  Quarker1 11 napja

  Hogy jön ide Majtényi László és Vásárhelyi Mária? Nem értettem a relevanciát.

 • layenb
  layenb 11 napja

  Alaptörvényt módosítani két hét alatt...miközben Koronavirus védekezés van... Azért ez egy kicsit túlzás Schiffer úr. Még akkor is, ha az alaptörvénynek nyilvánvaló hibái vannak, ezt nem most kellene kijavítgatni. Most más a helyzet. És ez az amit az ellenzék nem akar megérteni.

 • wetrzwqgrh
  wetrzwqgrh 11 napja +2

  Hibák mindkét oldalon vannak. Az ellenzék farkast kiált, és Hitlerezik, a Kormány arrogánsan a "ki ha nem én megmondom mi a jó" szokásos elmúlt 10 év kommunikációját folytatja, és képtelen kompromisszumokra. A szokásos megmondó embereik kiállnak, és neki állnak fenyegetőzni, nem épp a bizalom építését szolgálják ezek. Szóval az egész cirkusz, és rendesen el lett kurva. Nem a politikai csatározások, és haszonszerzésekre kéne használni ezt a válságot, hanem a szükséges lépéseket meg kéne hozni, hogy elkerülhessük a nagyobb bajt (és az itt a hulla hegyek lenne... kissé erős fogalmazás, de nem kéne az olaszok sorsára jutni).

 • Gabor Varnai
  Gabor Varnai 11 napja

  Talán nem PC, de hányok Schiffertől.Főleg a Majtényi,Vásárhelyi kommentjei miatt.

 • István Tóth
  István Tóth 11 napja +3

  Csaknem maradéktalanul egyetértek, a jogi okfejtése meggyőző.Schiffer mélyen ismeri a parlamenti működést, a politikai taktikázás gyakorlatát, mértékadó meglátásai miatt sajnálhatjuk, hogy ezt már csak pártpolitikai szerepvállaláson kívülről teszi. Hozzátenném az általa mondottakhoz: az ellenzéknek tudnia kellett volna, milyen politikai csapdába sétál be, ha nem szavazza meg a házszabálytól való eltérést. Ebből is látszik, hogy politikailag mennyire nem nőtt fel az ellenzéki feladathoz. Szakmailag meg minden ponton gond van, 1990 után sikerült az épp aktuális kormányoknak politikai elköteleződést várva felmorzsolni a szakértői hátteret, így se a kormányok, se a frakciók mögött nem sorakozik fel megfelelő szakmai, jogalkotási kompetencia. Továbbá: Orbán tudja, hogy a következő választást megnyerheti a Fidesz pusztán azzal, ha az ellenzék a járvány alatt leszerepel. Nem hiszem, hogy Orbán diktatúrát akarna. Vitán felül autokrata személyiség, de ebben az is szerepet játszik, hogy nem akarja mindenáron megmagyarázni a polgároknak, sokszor reménytelen vállalkozás is lenne megértetni, mit is lát ő a holnaputánban. Mert hozzá kell tenni, meglehetősen előre tekintő politikus, és ezt többször bebizonyította. Ezzel együtt sem akarom menteni azt, ami a politikai magatartásában menthetetlen. Nem fogja tudni elkerülni, hogy olyan lépéseket tegyen, amik kihúzzák azokat a bajból, akik most elvesztik a létalapjukat. Ezzel együtt nem hiszem, hogy ezt a lépést most szabad elkapkodni anélkül, hogy a problémák jellege, mérete felszínre kerülne. A járvány helyes kezelése szempontjából sem hiszem, hogy erre az otthonápolási díj a megfelelő. Másképp nézve: pontosabban meg nem határozható idejű és generális segítség kell, az otthonápolás, pláne a beteg családtag koronavírusos betegsége idejére adva nem az.

 • Istvan Budai
  Istvan Budai 11 napja +1

  Teljesen minden ki hogy dontoget szarban vannak az emberek ossze kellene fogni!!!!!!!!

 • jeno826
  jeno826 11 napja +20

  Az biztos hogy a 2022-es valasztast elinteztek maguknak ezek a baloldali agyhalottak ez a szavazas utan. Nem mintha lenne eselyuk ilyen politizalassal. Mint a taknyos kolykok.

  • jeno826
   jeno826 2 napja

   H Geri ember te mi a fenerol beszelsz? Europa szerte elismerik a Magyar intezkedeseket, nem veletlen hogy ilyen alacsonyak a szamok!!!!! Eltudod kepzelni mi lett volna velunk magyarokkal most ha meg az a sok migrans is itt lenne, mert a te cimboraid az a tetu baloldal meg azokat is beengedte volna. Igen is jo munkat vegez a kormany!!!!!!!!!!

  • H Geri
   H Geri 2 napja

   Miért is? Mert nem támogattak egy diktátort bevégezni az álmát? Nézd meg milyen intézkedések voltak a legfontosabbak a kormánynak a törvény elfogadása után. Azonnal megérted miért nem támogatták. Nem lehet orbánnak akármeddig teljhatalmat adni. Pláne nem úgy, hogy a törvény szerint bármit tehet, mert azt ő majd eldönti mi számit vészhelyzeti intézkedésnek. És mint látjuk, bármit meg is tesznek. ezek. És az biztos, ha megszavazta volna az ellenzék a törvényt, a szavazóikat azonnal bukják. Erre mérget vehetsz. Az ellenzéki szavazok elfogadhatatlannak tartják a törvényt.

  • Kertész Gábor
   Kertész Gábor 6 napja

   @Ferenc Hagymasi fecus......

  • Ferenc Hagymasi
   Ferenc Hagymasi 10 napja +2

   Azért várd meg, a járvány végét. Ki éli túl, ki hal meg. Hány halottunk lesz. Mennyi cég rokkan bele, hány munkanélküli lesz. Ez egy sokismeretlenes egyenlet. És így szinte végtelen szintű kimenetele lehet. Lehet az ismert világ belerokkan, és anarchia lesz mindenhol, akkor a kutyát nem fogja érdekelni a választás.

 • LibsiKiller 33
  LibsiKiller 33 11 napja +4

  Szia Marci, gondolom a balos média ezt a - szerintem jó, objektív- riportot nem fogja lehozni. Vagy ha igen akkor kiragadnak tételmondatokat S. Andrástól, hogy a Viktorék mennyire szarok, holott ez az interjú közeltsem erről szól. Bár okádnom kell attól hogy dícsérlek de hiánypótló műsort csináltál mert az embereknek fingjuk sincs hogy a Parlamentben mi a faszról vitáztak.

 • Jesus Róbert
  Jesus Róbert 11 napja +4

  "Vagy igaz vagy nem"
  "80 és 20"
  "kell mozgás tér"
  "Post Bolsevik"
  "bevezethette volna"
  Bár ki is tudja , hogy el fog esni, előtte ( ha okos ) leül.
  10 évvel ki mit mondott azt meg gáz felemlegetni.
  Az embereknek pénzt adni? Ne má! Kijátszanak így is mindent, mi lenne akkor!
  Lesz pénz adva ( transzfer), de nem harangozzák be előre, hogy nem a "rafináció" legyen az első!
  Mi lenne ha Áldott Gyurcsány Klán lenne hatalmon? Bocsánat nem kérek választ!
  Ne nézzétek le a kormány, felesleges, mert ti adtok tippet és megcsinálják, és szerinted?
  Áldjon az Úr Benneteket!

  • Roberto
   Roberto 11 napja +2

   @wetrzwqgrh De bizony! Létezik olyan , hogy 'költői kérdés', még ha nem is költő az illető.

  • wetrzwqgrh
   wetrzwqgrh 11 napja

   Ha nem vársz választ a kérdés feltevése felesleges. A "mi lenne ha" kérdéseké meg pláne, az csak találgatás, és az égadta bvilágon nem vezet sehova, mert nem az van, hanem ez!

 • Gábor Vaszilev
  Gábor Vaszilev 11 napja +1

  a bőre nem ér 2 fillért

 • jozef angyal
  jozef angyal 11 napja +1

  Konnyu okoskodni ha nincs feleloség andrás most ezt teszi szeret lázítani

 • M
  M 11 napja +16

  A baloldal ismet lejaratta magat, most nem a sajat erdekekiket kellett volna nezni, hanem kiallni az emberekert. Az egesz egy gyasz banda.

 • Rikári
  Rikári 11 napja +4

  A kormány gátlástalan, az ellenzék pedig egy töketlen, egybites gyülekezet. Majd ha gáz lesz ebből, max. megyünk Londonba mosogatni.

  • Gábor Magistral
   Gábor Magistral 10 napja

   Rikári oké majd ha fogsz tudni vmi jó kis melót akkor szóljál