Fotelnepper: Gyilkolja a Fordot a taxizás?

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2020.márc. 9.
 • A Fotelnepperben, a MűhelyPRN társsorozatában ezúttal egy második generációs Ford Focust láthattok. A TDCI, tehát turbódízel motorral szerelt autó több mint 300 ezer kilométert tett meg budapesti taxiként, a mostani gazdája alatt, így már 450 ezernél is több van benne. Nézzétek meg, hol tart most az állapota, hallgassátok meg a hangját és írjátok meg kommentben, hogy mennyi lehet még hátra az autó életéből. Ha pedig kíváncsiak vagytok, hogy mit tárt fel az Avalon szerviz csapata az átvizsgáláson, ne mulasszátok el a MűhelyPRN 52. epizódját, ahol feltárol a Focus összes titka.
 • Autók és más járművek

Megjegyzés • 100

 • Káplár Péter
  Káplár Péter 2 hónapja

  Futómű, fék is van az autón? Nem láttam...

 • Zsolt Zsolt
  Zsolt Zsolt 2 hónapja

  Nekem 2004-es,Mk1 van. Honosított. Az alján nagyon minimális felületi rozda egy-két helyen,illentve a bal hátsó ajtó alja. 347xxxkm. van benne! Lassan egy éve van nálam. Eddig csak kipufogó lett kompletten cserélve,illetve egy főtengely szíjtárcsa cserére szorul. Alaposan renben tartotta az előző tulaj. Imádom!❤ Igaz bár kicsi egy családra,de megmarad egy másik mellé.🤗

 • Árpád Dudás
  Árpád Dudás 2 hónapja +1

  Szerintem hülyeség ez a fotelprn,semmit nem mutat az autóból,vagy amit mutat az se látszik.lájk meg feliratkozó vadász ökörség.Szar kameramunka(semmit nem látsz)Hagyd csak a sima műhelyporn.t .Ne húzd túl az amúgyis alacsony renoméd.Ajánlom Zách Dánielnek

 • Dávid Zsiborács
  Dávid Zsiborács 2 hónapja

  1-2 futómű alkatrész cserére fog szorulni. rozsdásodás ennél a típusnál a küszöb részt szokta megkezdeni de alapvetően nincs vele gond, kipufogó valószínűleg cserélve volt már. motorikusan nem nagyon tudok mit hozzá fűzni.

 • Ic3m4n
  Ic3m4n 2 hónapja

  Egy rózsaszín rendszámú, sárga autó, ami piros! Pánik indul! :)

 • Kollar0718
  Kollar0718 2 hónapja

  Nekem a ráncfelvarrás előtti verzió van, 8 kilométeres kora óta van hozzá szerencsém. Először cégtulajdonban volt, aztán egy érdekes döntéssel 280.000 km-nél a nevemre vettem és most van benne 396.000. 1.6TDCi, de az enyém nagyon korai G8DA, nincs DPF/FAP. :)
  Így külsőre nem tűnik rossznak, szebb bőrben van az enyémnél.
  De attól függetlenül valószínűleg az első sárvédők kerék mögötti sarkait elkezdte enni a rozsda, ahogy a hátsó kerékjárati ív lökhárítóval találkozó részét is. Gondolom a hátsó futómű bekötési pontjainál is rozsdásodik ha nem volt külön lekezelve valamivel.
  A fóliás gondolom nem vette le a hátsó rendszámtábla feletti műanyagot, hanem egyben fóliázta az egészet - ami kicsit lehet segített, mert amúgy befolyik a víz és megeszi a rendszám világítását, majd a mikrokapcsolót is. De így is arra tippelnék, hogy valamelyik a két szofita közül nem ad fényt ott hátul - igaz ez nem volt a videóban.
  Ugyanolyan megkérdőjelezhető a hátsó ablaktörlő víz elleni védettsége is, ott összerohad a tengely a házzal. Először csak lassul, aztán egyszer nem mozdul.
  Erről is hiányzik a hűtők alatti terelő műanyag?
  Szerintem végeredményben vállalható állapotban lesz, itt-ott rohadásokkal, egy halódó kerékcsapággyal, de semmi életveszélyes, sőt, ahhoz képest amennyiért el tudná adni a gazdája, még nagyon sokat "tud adni" mint közlekedési eszköz.

 • Zoltán Wulz
  Zoltán Wulz 2 hónapja

  Az ajtó alatt minimális rozsda, 450ezer km utan a jó magyar utakon, biztos zörög már kicsit, de egyébként jónak tűnik. Nem csak a km-től függ az állapot, hanem hogy a tulaj hogy tartotta karban.

 • Gergely Varju
  Gergely Varju 2 hónapja

  Taxi. A legtöbben nem szívesen vennének volt taxit, mert sok rövidebb úton "gyilkolták", mert sok KM van benne, mert.... Piszok sok érvet lehet hallani. Az ellenérv viszont az, hogy a taxisnak a megélhetése múlik azon, hogy az autó biztos ne hagyja cserben. Ha tisztességes cégnél, tisztességes taxis kerül elő, akkor erre és az átlagon felüli karbantartásra lehet számítani. Sok alkatrész élettartama, ha azokat rendszeresen cserélték, jóval kevesebb lehet, mint egy kevesebbet futó autóban, így ez akár az átlagosnál jóval kedvezőbb műszaki állapotot is jelenthet. A magas futásteljesítmény, a taxis múlt miatt csökken az autó ára, miközben a használati értéke, várható hátralévő élettartama nem csökken.
  A legtöbb taxis számára az a vezetési stílus ami nem gyilkolja feleslegesen szét az autót magától értetődő, hiszen náluk ez tényleg zsebre megy és a hivatásuk része. Ha 300.000 km-en át jól tudta használni a taxis a verdát, akkor szerintem ez a hozzáállás is jellemző volt. És az autó látható állapota is megfeelőnek tűnik, így bár nem költségmentes az autó, összességében jó vételnek tűnik.

 • István Gelencsér
  István Gelencsér 2 hónapja +1

  Facelift előtti focus kombit használok céges autóként(1.6 tdci 90 le) és most lesz benne 490.000 km! Biztos nem hibátlan de h teszi a dolgát az biztos..

 • Zoltan Benedek
  Zoltan Benedek 2 hónapja

  Valószinüleg 1.6 HDi motor hajtja amibe a turbó egy 400000 km-s futásteljesítménynél igencsak elfáradhatott (feltéve hogy gyári), a kulpungra illetve lendkerékre is ránéznék mivel a taxizás miatt sokat volt városba használlva az autó ezáltal kopottak lehetnek az említett alkatrészel, a porlasztókat is átvizsgáltatnám de az egr szelepre is ráférne egy tisztítás szerintem. Na meg a rozsdát sem kéne figyelmen kívül hagyni

 • Árpi Kéri
  Árpi Kéri 2 hónapja

  Olyan mintha a belseje facelift előtti, az orra meg facelift utáni lenne...

 • verjemAhajadba
  verjemAhajadba 2 hónapja

  batya ha a katalicator alatavan akor tok adni erte 300at gyorzsba kape

 • Attila tóth
  Attila tóth 2 hónapja

  Ajtók aljának illik már rohadni ebben a korban.

 • Balázs Kiss
  Balázs Kiss 2 hónapja

  Fordot soha többet. Főleg ford taxit nem köszi.

 • Maffia Deen
  Maffia Deen 2 hónapja

  Szerintem ez a kocsi karban volt tartva3-4szaz ezer meg biztos van benne..vagy tobb

 • Gym Unit
  Gym Unit 2 hónapja

  Meg se kotyant neki, mivel szereti a tulaj 💪

 • Patrik Gurin
  Patrik Gurin 2 hónapja +6

  Ohh, ha ezt gyorsan fel is vásárolná az a bizonyos sok "A" autókereskedés, belőné valahová 150 és 200 ezer km közé. Talán még lejjebb.

 • Nándor Vidákovich
  Nándor Vidákovich 2 hónapja

  Ez egy 1.6-os turbódízel. Ugyanez a motor van az én V50 Volvomban. Egészen bámulatosan jól összerakott motor. Még az időzített dízelnyavalyákat is jó 100 000 Km-rel később produkálta, mint várható lett volna. Na persze gondos gazdája volt és van is. Egy dolog kell neki: 10 000-ként olajcsere, de az nagyon. Ez a Ford, akármennyire is az összes kilómétert tartalmazza elég gondosan karbantartott darabnak tűnik. Az új tulaj szerintem kb 100 000.-ből rendberakathatja a szokásos fék és futómű kopóalkatrészeket és elég sokáig használható autóba ül. A "taxi volt menekülj" inkább azokra a nepperek által visszatekert órás, roncsokra érvényes, amiknek az órája legalább kétszer ekkora futásteljesítmény után fele ennyit mutatnak. Ugyanezt az álláspontot tartom a tanulókocsikról is. Én simán bevállalnám ezt a járgányt!

 • Forgács Előd
  Forgács Előd 2 hónapja

  Ez egy pudva f*s. Zörög, csattog, hányatag a belseje. De ebben a taxi színben tettszetős. Szerintem nagyon nem egézséges.

 • 601 Trabant
  601 Trabant 2 hónapja

  Jó az autó csak tapasztalatból mondom a küszöb az tuti lukas, de ha lenne jó lakatosom megvenném

 • David MacGyver
  David MacGyver 2 hónapja

  Talán a motornak egy kicsit ketyergősebb hangja van mint kéne. Lehet megnövekedett szelephézag mondjuk koromlerakódástól. De lehet csak az én fülem csal. 🙂

 • Dávid Hornyák
  Dávid Hornyák 2 hónapja

  Dehát ez total egyben van!

 • T S
  T S 2 hónapja

  Érdekesnek tartom, hogy ez az ülés huzat alapján és mivel a belső kilincsek feketék ezért, Ambiente alap kivitel. A rádió keret viszont világos szürke ami Ambiente kivitelnél szintén sima fekete. Illetve a kormány is bőr, ami Ambiente kivitelhez nem is volt kérhető opcióként sem. Valami kavar volt itt....

 • Zoltán Hegymegi
  Zoltán Hegymegi 2 hónapja

  Annyiban mindenképp előnyös, hogy ebben az anyóstól is lehet pénzt kérni, ha vinni kell valahova. :)

 • Zozo Felházi
  Zozo Felházi 2 hónapja

  Azt várhatjátok

 • SkywalkerTibor
  SkywalkerTibor 2 hónapja

  Amit a pornóban sem láthatunk: Milyen korrekciós tényezővel dolgoznak az injektorok.

 • Rigó Fütty
  Rigó Fütty 2 hónapja

  Azt lehet tudni miért kap lángra a motorja a ford 1.6 tdci-nek? Én 2-t is láttam ami leállítás után kiégett. Amúgy csak jót hallottam ezekről, amennyiben nem kell izzót cserélni rajta, mert az sz,pás :D Ja és a ropogó rükverc :D

 • György Kelemen
  György Kelemen 2 hónapja

  A jobbos küszöbön mintha volna némi rozsda, bár épp csak + kíváncsi leszek a futómű állapotára, de ha egy olcsó kombi kell, ez elsőre jó áldozatnak látszik.

 • Szilard Peter
  Szilard Peter 2 hónapja

  Olaj pára, folyás a motoron, turbó, szélvédőn kofelverodesek, hátsó futómű szilentek. És hogy mennyire füstöl.Ezeket meg néznem. Beltér ok csak az ülések foltosodnak. Minden elektronika működik szerintem. Klímát csak tölteni kell...

 • Dániel Rácz
  Dániel Rácz 2 hónapja

  Ködzáró jó 😂

 • Ákos Tamás Szűcs
  Ákos Tamás Szűcs 2 hónapja

  Nekem is van egy ford focus mk2 facelift hatchback 1,6 TDCI autóm. Céges volt 250 e-ig egy sofőr majd csere autó volt. Folyamatosan szervizelve márkaszervízben . 385000 km körül vettem meg 6 évesen második autónak otthonra, most egy kicsivel 400 e alatt van benne. A szerelőm azt kérte, hogy ha eladom neki szóljak azonnal megveszi. Az autó legnagyobb baja a parkolási sérülések. Jelentkeztem ide, is mert szerintem is érdekes bemutatni, hogy ha a karbantartást megkapja nem kell félni a sokat futott focusoktól. A munkahelyemen 100 db fölötti a flotta 5-6 évesen 350-400 e között futnak egy kettő kivételével nagyobb probléma nélkül. Egy időben volt opel Astra és Skoda rapid, jelentősen több problémákkal. Mára ebben a kategóriában csak focusok vannak a cégnél. Nem véletlen, hogy cégen belül mindig elkelnek a lecserélt autók hasonlóan 400 e vagy feletti kilóméterrel.

 • Peter Ellenbacher
  Peter Ellenbacher 2 hónapja

  lökösök elallnak, turbo nyavalya(turbo, olajzocsö, szürö a csavarban) valszin mar javitja. kipuffogo olcso utangyartottnak tünik es sok a csö keves a dob. AGR-szelep ennyi idösen X. mar vagy kiirva.

  • Peter Ellenbacher
   Peter Ellenbacher 2 hónapja

   radio CAN-je tud meg meghülyülni es lesivni az akksit. meg neha folyamatosan DPF reg-ben ragad, de utobbi mar szinten valszin kijött ennyi km-rel

 • grafithuszar
  grafithuszar 2 hónapja

  Na ez az első fotelnepper amin elgondolkozom.... Nem egyértelmű, mert a matrica miatt nem látszik a kaszni, de így ránézésre nincs különösebb baja.... Azt súgja a megérzésem hogy lesz rajta hiba, de még menthető, nem kell kukába dobni az autót. Ha jó áron van akkor megvehető, de azért könnyen lehet találni ennél jobb állapotú ilyen idős focust

 • László Háry
  László Háry 2 hónapja +1

  Rozsdás sárvédőív a fólia alatt elszabadulva, jobb küszöb rohad (?), alapjárat alapján fojtószelep hiba benne lehet a pakliban és felteszek egy fél koronavírust, hogy vagy az elmúlt 50k km alatt gyújtótrafó cserélve volt, vagy most van baja. Hátsó rendszámtábla világítás elrohadt, kipufogódob, hátsó lengőkarok viszonylag újnak tűnnek (megette a rozsda?), jobb hátul törve volt, vagy az egész jobb oldala, elöl is egy kicsit csálé. Rádió bajuszkapcsoló hiányzik, nehéz elképzelni hogy valaki letörte, kivenni minek, ott is lehet valami sztori.

  • László Háry
   László Háry 2 hónapja

   @Péter Kővári Azt nem neztem h dizel, a benzines focusoknal meg standard hiba, hajlamos beazni (ablakmoso fuvokaknal pl) kb 50-80k kmenkent van vele baj.

  • Szilárd Reiter
   Szilárd Reiter 2 hónapja

   Miből következtetted ki, hogy a gyújtótrafónak baja van?

  • Péter Kővári
   Péter Kővári 2 hónapja +1

   gyújtótrafó dízelen? :O

 • Károly Stemler
  Károly Stemler 2 hónapja +1

  Nekem egy 2-es benzines fokuszom van, mar lassan 12 eves. Nem korrodal, ilyen szempontbol jo nagyon. Elektromos gondokra nem szamitanek, taxi leven koccanasok lehetnek, ezek szakszeruen javitva nem jelentenek gondot, elso blikkre legalabbis nem csuktak ossze. A motorjat nem ismerem, a belso viszont nehezen oregszik, strapas, de kisse otvar muanyag, nem mond sokat az allapotrol. Szerintem jo lesz ez, de barmelyik 2-es fokara ra lehet onteni 200-300-at.

 • boppzoli
  boppzoli 2 hónapja

  Első ránézésre rendben van. Az alapjárati plusz zajt amit többen írtak, úgy hallom, hogy az aláfestő zene dobjából a premier hangja okozza ... 😉

 • Balázs Nagy
  Balázs Nagy 2 hónapja

  Ez az autó rendben van tartva ránézésre!

 • Cerberus
  Cerberus 2 hónapja +7

  Na de há hé! Milyazhogy építő meg értelmes kommenteket vártok, ez itt a fotelnepper, nem az akadémia heee! :D

 • Gábor K.
  Gábor K. 2 hónapja

  Hallani egy klattyogást amit az egyik ékszíjtárcsa ad ki. Amúgy rendben van.Érdekes,hogy teljesen fapados kivitel de bőr kormánya van valami multi kapcsolókkal.

 • Kristóf Németh
  Kristóf Németh 2 hónapja

  Olcsóért lehet, hogy meg is venném, de azért jobban bele szoktam nézni az autókba nem csak ennyire amennyit a kamera enged.

 • P.t
  P.t 2 hónapja

  Rengeteg ez a km szám még ha dizel is egy 10 éves autónál.

 • Imre Tóth
  Imre Tóth 2 hónapja +2

  Én most gettem egyet valós 240 ezer km van benne, 1.4 benzin, szépen megy, teszi a dolgát. Van rajta rozsdafolt a csomagtér ajtó sarkán, meg ahol a kavics leverte a küszöbről a festéket. Gyertyacsere meg alapjárati motor pucolás után hidegen melegen simán indul 😊

 • Norbert Schaefer
  Norbert Schaefer 2 hónapja +2

  Az első lökő most sincs rendesen a helyén, de egy taxitól mit várnánk. Az 1.6 HDI jó de 10 ezren ként olajat le kell dobni. Valamit a turbó olajzó cső finom szövetes szűrője tud a koromtól eltömődni és visz sok mindent. Ez a motor szépnek tűnik de olajpára biztos van felé ennyinél is már. Rozsda csak a szakszerűtlen javítás eredménye lehet de nem jellemző. Kormány kifejezetten szép biztos védték.

 • Balázs Szabados
  Balázs Szabados 2 hónapja +1

  Motornak szép hangja van (talán egy kis alapjárati ingadozás?), kívülről a jobb oldali, ajtó alatti részen rozsdát látni a küszöbön, de a futómű karbantartottnak tűnik (egy normális taxis rendben is tartja a kocsiját egyébként, hiszen munkaeszköze) és ahogy látom a teljes kipufogó rendszert cserélték a közelmúltban. Belül annyira lelakott csak, hogy simán visszatekerhetnék 250 ezer kilométerre az órát 400-ról. Szerintem összességében jó állapotú lesz az autó, a kasztnira kell talán a legtöbbet költeni.

 • ast5515
  ast5515 2 hónapja +3

  Hátsó Ford embléma kopása mindegyiken előjön.
  Gyári rádió ki lett cserélve, ezért hiányzik a kormány mögött a kapcsolója. Én mondjuk esztétika miatt bent hagytam volna.
  Kipufogó rendszer ha jól sejtem nem eredeti. Úgy tűnik a hátsó lengőkarokat is cserélték már.
  Viszont az alapjárata nem tetszik. Lehet hogy csak a rossz mikrofon és a telefon hangszóró kombója, de nekem olyan mintha egy porlasztó csöpögne. De simán benne van hogy a szíjas oldalon valaminek a csapágyát hallom. Nyilván élőben könnyebb.
  Amúgy 450 ezerhez képest meglepően egyben lévőnek tűnik.

 • Péter Tasi
  Péter Tasi 2 hónapja +4

  Ez egy Ford , nem holmi vacak !! Semmi baja !😉

 • So much Fun!
  So much Fun! 2 hónapja

  Látom, hogy a olajos a viz, kezdodo hengerfej. valamint a klima cso lyukas ezert elengedi a gázt ès nem gyári a fêny

  piros ,sárga akar csak a mastercard....tehát felbecsülhetetlen.

 • András Kelemen
  András Kelemen 2 hónapja

  na ezen merjel reteg vastagsagot... :-D

 • Nevem Azén
  Nevem Azén 2 hónapja

  Mint írták, ez az MK2 órája. Valamint a kormány mögötti baloldali rádióvezérlés karja le van törve. Mitől törhet az le? Vagy miért szerelték le? Ott van a műszerfalon is egy nagyobb rés. Csak nem kapoptt egy csúnya ütést az eleje? És csak régi óracsoportot találtak hozzá. És beleraktak egy másik motort.

 • K. Janika
  K. Janika 2 hónapja

  Picike olajfogyasztás olajpára lehetséges illettve fékproblémák. Családban egy ilyen ford 400ezer kilométerrel böszkélkedik és csak kopó alkatrészeket kelett cserélni :D

 • Uwontremember True
  Uwontremember True 2 hónapja +1

  Patent! Eladó? Érdekelne.

 • Voloncs Gabor
  Voloncs Gabor 2 hónapja +1

  Én nem venném meg... De csak megérzés

 • Botond Kovács
  Botond Kovács 2 hónapja +1

  ez egy jó kocsi szép a hangja látszik hogy karban van tartva

 • noobkillah1975
  noobkillah1975 2 hónapja

  Dízelből ennyi futással max D5, abból is minél régebbi!
  Több

 • Sándor Csabai
  Sándor Csabai 2 hónapja +2

  Nekem is 2.5 focus-om van 2.0 Diesel titanium.
  385000km van benne de a hátsó fék a kritikus pont, a nyereg csere megoldást nyújt a problémában.
  Részecskeszűrő nekem fap folyadékos és még a gyári van rajta és tökéletes állapotú, meg kell húzatni és semmi baja nem lesz.
  Az óra csoport az a modell frissítés előtti van benne.
  Nekem nagyon jól bevált autó annak ellenére hogy meg van chippelve 😁

 • Tibor Cserven
  Tibor Cserven 2 hónapja +1

  Elsőre rosszabbat vártam, viszonyag korrekt állapotúnak látom videón keresztül. Azért a jobb hátsó ajtó és sárvédőív gyanús hogy volt sérülve. Mintha az ajtó felső éle nem lenne vonalban a folytatással, és hézag sem tetszik (videón keresztül).

 • Ata Pécsi
  Ata Pécsi 2 hónapja

  1.6hdi?! Bejáratós.

 • Ferenc Pato
  Ferenc Pato 2 hónapja +2

  Ilyen 1.6 tdci motorral felszerelt C-Max om volt, nem kivánnám az ellenségeimnek sem. Ránézésre ez a dpf es. A motorjan kivul nem sok problema lessz, de azzal boven annyi, hogy ne erje meg

 • guresz báttya
  guresz báttya 2 hónapja

  Vályi Pista szövegével 5 méterről jól nézzen ki!

  • Bánk Meszlényi
   Bánk Meszlényi 2 hónapja

   Meg az is nagy szöveg, hogy mielőtt neki állok javítani, leülök a géptől 20 méterre és csak figyelem.

 • Roland Szabó
  Roland Szabó 2 hónapja

  Szerintem egész jó állapotban van.
  Olajfolyást nem láttam, rozsda se nagyon van, motornak jó kis dízel és hangja van.
  Biztos van hiba, de így szemre egész szépnek tűnik. :)

 • Lastname Firstname
  Lastname Firstname 2 hónapja +18

  Szijauram!! 3killo kp es gyuszunk a tesaimmal kercsendru fonokom, hesszz

 • Attila Oláh
  Attila Oláh 2 hónapja

  Teljesen vállalható ;)

 • Dávid Kövecses
  Dávid Kövecses 2 hónapja

  Dízel autót ennyi km el nem vásárolnék.

  • Dávid Kövecses
   Dávid Kövecses 2 hónapja +1

   @Attila Rigó biztosan van olyan bentines. De a megfelelö karbantartással.simán elmennek és nincs magasnyomású szivatyú porlesztó kettöstömegü turbo és még lehetne sorolni a finomságokat.

 • Roland Viràg
  Roland Viràg 2 hónapja +14

  A ködzárót remélem ellenőrzik :)

 • N Sz
  N Sz 2 hónapja +2

  Uj turbo,egr meg oracsoport, esetleg javitas es mar kerreghet is tovabb!

 • Elmeszülemény
  Elmeszülemény 2 hónapja

  Mennyit engedtek a feléből?

 • MrStLeon
  MrStLeon 2 hónapja +2

  Éppen csak be van járatva.

 • GaminG
  GaminG 2 hónapja +3

  Hát azt írja rendszám alapján , hogy 5 tulaja volt a kocsinak 2014-ben volt eredetiségvizsgálaton.

  • XLSI
   XLSI 2 hónapja +1

   Azt mondja, hogy 160.e km kora óta 1 tulajdonosa volt, nem azt, hogy ő volt a 2. bejegyzett tulajdonos amikor megvette.

  • Endre Soos
   Endre Soos 2 hónapja +2

   Abban az 5-ben olyan is lehet amire elsore nem gondolsz. Ha atment egy kereskedo kezen, plusz egy. Ha atrakta a taxis a vallalkozasbol sajat nevre, plusz egy. Gyorsan osszejon.

 • DKmhun
  DKmhun 2 hónapja +1

  4 tűzkarikát cserélném, turbócső szűrőjét kipucolnám és mehet tovább még egyszer ennyi km-t. 😁

 • Roland Dara
  Roland Dara 2 hónapja +11

  Kuldjek egy fotot kozel 600.000res 1.6hdi-rol?

  • A. Koltai
   A. Koltai 2 hónapja

   Édesapám Pözsó 307 1.6 HDi-jében 720 ezer volt, a taxis törvény miatt elmúlt 10 éves, így selejtezni kellett.

  • zizijoe
   zizijoe 2 hónapja +4

   Szerintem a világ egyik legtartósabb motorja, csak ne legyen rajta dpf. Nekem pözsóban van, jelenleg 1 021 000 km-t futott. Igaz, 950 000 km-nél hengerfej tömítést kellett cserélni, de a turbó és a befecskendező rendszer is még eredeti.

  • Janos f
   Janos f 2 hónapja +3

   kifejezetten jó konstrukció az 1.6HDi, csak kell neki a MEGFELELŐ karbantartás. 10ezrenkénti olajcserére figyelni, jó minőségű olaj-gázolaj, illetve az alapszabályok (hidegen nem tolni neki, visszahűteni stb) betartásával 500ezret minimum elmennek. Jó motorok és aránylag könnyű őket szerelni is. 🙂

  • smkbeatbox
   smkbeatbox 2 hónapja +4

   igen

 • Rusher Smith
  Rusher Smith 2 hónapja +1

  Karosszéria foliazva van. Városi autó lévén, sok sok apró javítás, kocc lesz rajta. Alján nem tűnt fel semmi extra. Rozsda nem igen látszott. Olajat sem látni ebből a szögből. Motor hang jónak tűnt, nem hallani semmi ciripelest stb. Szerintem egy csodaszép kocsi. Gumi állapot is jónak tűnik. Szerintem futómű rendben van. Gondolom pár kuplungot már megevett. Szilentek lehetnek kopottak, esetleg rugó törés amire tudok gondolni. Fékek biztos jól be vannak járatva. Biztosan alaposan karbantartott autó.

 • Gabor Molnár
  Gabor Molnár 2 hónapja +1

  Szepen indul, szepen jar, ezek alapjan a kettostomeguvel nem lehet még nagy a baj. Nem tunik rozsdasnak, akár vehető is lehet.

 • Gábor Faragó
  Gábor Faragó 2 hónapja +1

  Nincs lepukkant állapotban ennyi infó alapján.Nem látok aggasztó korróziót, és szépen ketyeg a motorja ( persze melegen) . Vételára maximum kilométerenként 1forint.

  • Gábor Faragó
   Gábor Faragó 2 hónapja

   @Cerberus Teljesen jogos. Javítva!😀🤣

  • Cerberus
   Cerberus 2 hónapja +1

   400000 km van benne. Biztos, hogy annyiszor ezret akarsz érte adni? :D

 • László S
  László S 2 hónapja

  Szerintem egyben van az autó,itt ott a küszöböt csipkedi a rozsda ha jól láttam.ennyi km után nagyon nics széthullva.a tartájon az a cső darab az furcsa. Kuplunk, váltó lehet még gond , városban sokat használja az ember.

 • Bence Teplán
  Bence Teplán 2 hónapja

  a motornak kicsit kopogós hangja van de a kilóméterhez képest jó

 • László Szunyi
  László Szunyi 2 hónapja +2

  Első lökhárító kicsit eláll, lehet, hogy kapott kicsit az eleje de ez Pesten nem nehéz. A kipufogó rendszer érdekesen áll. Mintha nem a sajátja lenne, vagy valami házi barkács.

  • GaminG
   GaminG 2 hónapja

   Nem biztos hogy sérült attól , hogy nincs a helyén fóliázásnál le veszik a lökösöket elég ha akkor nem rakták vissza rendesen vagy csak meglazult egy csavar.

 • driver szabi
  driver szabi 2 hónapja +11

  komolyan mondon ezt meg is venném😃Szerintem százszor jobb, mint a kilométerből várható állapot, szép a kocsi!

 • Bálint
  Bálint 2 hónapja +2

  Sajnos a taxisokról nagyon rossz a véleményem autósként. Bunkók, sokszor szabálytalankodnak, agresszívak és fenyegetőznek - tisztelet a kivételnek. VISZONT az autójukat általában rendben tartják, mert kell nekik, így nagy meglepetés itt sem lesz.

  • Cerberus
   Cerberus 2 hónapja

   Csak gyakran törik

 • Tibor Détári
  Tibor Détári 2 hónapja +1

  Ez egy karbantartott, szervizelt autónak tűnik, talán az első lökös áll egy kicsit csálén. Motornak jó hangja van. Benne lévő km-nél jobbnak tűnik.
  Persze monitoron nézve biztos szebb mint élőben.

 • Nándor Kruppa
  Nándor Kruppa 2 hónapja +1

  Szerintem kéne.

 • Lackooo
  Lackooo 2 hónapja +5

  Budapesti taxi = futómű 99% rotty, felejtős. :D

 • petyagy
  petyagy 2 hónapja +2

  Rétegvastagságmérővel ez a 3D fólia nem a legjobb,de tuti fújták a tetőt:)))

 • vfts1700
  vfts1700 2 hónapja +7

  Áhh nem a kollégám ilyennel taxizott 648 ezer km semmi baja nem volt (:

  • Zsolt Zsolt
   Zsolt Zsolt 2 hónapja

   @Kálmán Tóth Kérlek,mesélj még!😅

  • Kálmán Tóth
   Kálmán Tóth 2 hónapja

   Volt ilyen fókám, 0km-esen is egy kalap sz@r volt. Es meg tudott romlani 😎

 • Ádám Horn
  Ádám Horn 2 hónapja +1

  Gatya...Rottyon van.

 • Vass Bálint
  Vass Bálint 2 hónapja +2

  Mivel taxi volt, elméleti síkon, az évente vizsgáztatás végett "szigorúbb" az elvárás, mint egy mezei gknál 2 évente, valamint ez a fólia is, sokmindentől megvéd.... A múlt héten sikerült lássak régi swiftet valami kávémárkát reklámozva, gondolom cégautónak..... Ha annak is a kasztnija épp, a fólia sokat fog védeni rajta..... azért egy taxit már tényleg ne vigyenek utcavégi sufniműhelybe vizsgáztatni.... Így oly nagy hibái talán nem lehetnek...

  • SkywalkerTibor
   SkywalkerTibor 2 hónapja

   Nagy hibái nem, de kicsikből lehet millió amitől érezheted úgy hogy egy vödör csavar már az egész autó. Nem tesztpadon került bele az a sok km hanem Bp. szar útjain.

 • Dikk ACseléd
  Dikk ACseléd 2 hónapja +1

  Aszondom egye fene vágjunk bele

 • horváth attila
  horváth attila 2 hónapja +75

  Annyira felesleges ez a fotel nepper!

 • Gábor Hárskuti
  Gábor Hárskuti 2 hónapja +7

  Érdekes, mk2.5-es Focus, mk2-es óracsoportal.

  • ast5515
   ast5515 2 hónapja

   @Cerberus Az első meg most lóg egy kicsit, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

  • Cerberus
   Cerberus 2 hónapja

   A hátsó lökhárító csere volt szerintem

  • ast5515
   ast5515 2 hónapja +1

   Óracsoport mindben megadja magát. Mondjuk általában javítható, nem tudom itt miért nem az történt.

  • Attila Stier
   Attila Stier 2 hónapja

   Gábor Hárskuti Valószínűleg hibás volt és egyből csere. Így a km is kevesebb :)

  • Andras
   Andras 2 hónapja +1

   És a fekete kilincsek is mintha a facelift előttié lennének

 • VIII.Henrik Pusi
  VIII.Henrik Pusi 2 hónapja +11

  Ha jó gazdái voltak,ez a km ennek az autónak se olyan sok....Még egyszer elmegy simán ennyit...😉👍

 • Szereljük meg
  Szereljük meg 2 hónapja +1

  Hát ennyi km már rajta hagyta a nyomát. Igényes kábelkötegelő a gumicsövön meg minden elem másképp áll már mint kéne. Ha ez karban volt tartva mégegyszer benne van az ára a kocsinak.

 • Andrew Kun
  Andrew Kun 2 hónapja +3

  Valami kattog a motorban, azon kívül is hogy dízel
  Ennyi idő és taxizás után pedig ugye a 400'000 kilóméter mellett ugyanennyit üresben is ment a motor, szóval nem csodálnám
  A futómű mindig kuka a pesti utak után, a többire nagyon kíváncsi vagyok

 • TheVadnay
  TheVadnay 2 hónapja +73

  Szerintem lesz valahol olajpára és befog valamelyik fék.

  • Erdei Isti
   Erdei Isti 2 hónapja

   Nekunk is focus van csak 2020 as es eddigggggg semmi baja😂😂

  • L888
   L888 2 hónapja +1

   Faceliftes kocsi(lámpák,belső szövet, középkonzol alapján), viszont Facelift előtti óracsoport van benne, és a kilincs is gyanús.
   Ez két dolgot sejtet:
   1. Volt a tipikus óracsoport hibája, ami szinte minden második generációs Focust elér, és ezért lett cserélve(hibásan FL előttire), pedig az erre szakosodottak 15-20ezer ft környékén meg tudják javítani és utána tuti lesz.
   2. Ha cserélt az óracsoport, akkor könnyen lehet hogy a futás sem pontosan ennyi mint amit a mostani mutat

  • SkywalkerTibor
   SkywalkerTibor 2 hónapja

   No meg fáradt szilent.

  • Tomobo 92
   Tomobo 92 2 hónapja +3

   Klisékkel operálsz :D

  • Gergő Molnár
   Gergő Molnár 2 hónapja

   buta vagy bátyja

 • eeen eeen
  eeen eeen 2 hónapja +3

  Az ilyen korú dízelekben már mindben benne van a 3-4-500e km, max a műszerfal mást mutat - ebből is lesz még 150-et futott, ahogy megkaparintja egy nepper. Levakarja a fóliát róla, és ha szép csilivili piros alatta, akkor valami bolond tuti beugrik neki...
  Egyébként ezen valószínűleg van dízel részecskeszűrő - arra leszek kíváncsi, hogy arról elhangzik e valami, hogy mennyire volt problémás a sok sok megtett városi kilométerrel... Illetve ami igazán érdekelne de sajnos nem ilyen alaposak ezek az átvizsgálások, hogy pl mennyi a motor kompressziója? Az sokat elárulhatna a blokk valós állapotáról...

  • Adam Vas
   Adam Vas 2 hónapja

   @eeen eeen Az elso evekben jarta le nagyreszet. Idokozben meg befutott hozzam 2 auto. Raadasul messze benzines ara alatt vettem meg anno. Emberek nagyresze nem megy evi 10 ezret, nekem a harom sajatomon evi 32-35 ezer jon ossze.

  • eeen eeen
   eeen eeen 2 hónapja +1

   ​@P.t benzinnél hihető az évi 20e km, nem is logikus döntés ha valaki erre dízelt vesz... ha mondjuk 5.5L gázolaj vs 7.5L benzin fogyasztással számolunk, az éves szinten mostani árakon alig 130e/év spórolás, vagyis egy ilyen korosodó commonrail dízelre igen könnyen rá lehet költeni akár 4-5-6 év alatt összespórolt előnyt is 1-2 nagyobb tételben - ezért írtam hogy aki dízelt vesz ilyen kevés km-re, az nem túl bölcsen cselekszik... minimum évi 30-35e km-el már egyre nagyobb az esély, hogy ha még be is üt a krach, akkor is szép pénz marad az ember zsebében a szerelő után is 5-10 év futással számolva - ekkor viszont ugye a tizenpár éves autóban minimum 3-400e km is lesz, de könnyen lehet sokkal több is, a 15 évesben meg legalább 450e, de az emberek szeretnek homokbadugott fejjel dönteni - a rozsdás mazdákat, csattogó tsi-ket, füstölő tdi-ket is megveszi valaki naívan, mert elhiszi a neppernek a félrevezető dumákat... nyilván lehet szerencséje az embernek és megússza a kövér szervízszámlát egész életében mert pont időben lép tovább, de akkor majd a köv tulaj fizeti, tehát az átlagot nézve akkor is bexopja valaki előbb utóbb...
   picit torzulhat a kép, ha valaki nagyobb kasztnis autót szeretne és ráadásul szeret dinamikusan is közlekedni - én pl egy A6 1.9PD-t vettem, amibe beletömök átlagban 7-7.5L gázolajat autópályán és országúton is igencsak rendesen meghajtva - no ha ugyanilyen stílusban közlekednék egy 1.8T, vagy 2.4 V6 benzines variánssal, akkor nem csak 2 literrel enne többet, továbbá ez nem commonrail, sokkal olcsóbb a dízelsége javítása is manapság már - félmillióból nemhogy a PD sort, de a komplett hengerfejet is felújíthatom új veztengellyel, sallangokkal, a turbóból is kerülhet rá egy felújított garanciális, és még egy görög tengerparti nyaralás is belefér a keretbe... de sokan nem gondolják át a matekot, csak addig jut el a tudatuk hogy "keveset eszik" és megveszik kevés éves futásra a korosodó visszatekert commonrail, turbós, részecskeszűrős, kéttömegűs autót, aztán meglepődnek a szerelőnél hogy annyit rá kell költeni hogy 20 év alatt sem spórolnák meg vele...

  • P.t
   P.t 2 hónapja

   @eeen eeen Csak 2008 utáni lehet mivel faceliftes pontosan tudom mivel nekem is ilyen van csak benzines.
   Tehát 13 év már nem lehet.
   Miért lenne irreális ha autopályázol vele tökéletes választás .
   De ennyi km rohadtt sok már leirtam még ha taxi is volt.
   Én nem hiszem el.

  • eeen eeen
   eeen eeen 2 hónapja

   14 éves 170e-el? 10 éves 200e-el? vagyis évi 12-20e km-re egy ilyen dízelt? nem azt mondom hogy nem létezik ilyen, de attól még enyhén szólva nem túl bölcs döntés... nyilván lehet szerencsétek, de ekkora távon még olyan keveset spóroltok vele egy fakocka benzines változathoz képest, hogy az igen könnyen elúszhat az első zsebbenyúlósabb javításon... plussz ha nem Ti vagy rokonotok, barátotok hozta ki a szalonból 0km-el, akkor hiába a vezetett szervízkönyv, 99% hogy hamis...
   ez a focus II generáció 2005-2010 között készült, tehát az átlag legyen 13 éves... ha keveset használták, akkor is van benne 300e+, de ha úgy használták ahogy egy ilyen dízelt érdemes választani, akkor ennyi idős korára valahol 4-500e között lesz a valós km, de még a 6-700e sem irreálisan sok, minden 10dik példányban tuti benne van valójában annyi is, csak az óra valahogy hajlamos megakadni 200e alatt...

  • P.t
   P.t 2 hónapja

   Mármint milyen korú ? Nekem is egy 10 éves fordom van 200000 km pedig böven használva volt külfödre is.
   Szoval ez 400000 rengeteg .
   1 tulajos mi vettük 0 km rel.
   Szoval nincs trükközzés.

 • bh25jay
  bh25jay 2 hónapja +9

  Első és egyetlen diesel autóm egy 2es Focus volt.
  Szívtam vele rendesen, állandóan baja volt, 2 évet bírtam vele, utána eladtam a picsába.
  Soha többet nem veszek dieselt, benzin+gáz kocsim van azóta, egy Ka és egy Fusion.
  7 év alatt soha nem hagytak cserben....

 • London Trucker
  London Trucker 2 hónapja +1

  A 400e km-hez kepest szerintem nem rossz.

 • Márk Kővári
  Márk Kővári 2 hónapja +6

  Volt a családban 1.8TDCi 5évesen volt benne 170ezer a vételkor, gondolom ez is az, volt vele szívás rendesen, így ezt már most élből kerülném. Állandóan koxolódott, Üzemanyag ellátási problémák voltak leginkább vele, így a sok városi használat miatt mégegy ok, hogy kerüljem ha valami baleset folytán ilyet keresnék.

 • László Klenovics
  László Klenovics 2 hónapja +41

  Így elsőre nagyon jó állapotúnak tűnik, motornak szuper hangja van, nincs, vagy legalább is nem látszik olajfolyás, és a rozsda sem eszi. Hibát biztos találnak, de szerintem nem jelentős.

  • lorekeeper666
   lorekeeper666 2 hónapja +1

   1:14-nél szépen látszik, hogy a jobb első ajtónál rohad a küszöb...

  • Bencze
   Bencze 2 hónapja +1

   kamera sem ad at mindent de nekem is tetszik alapvetoen

  • Németh Balázs
   Németh Balázs 2 hónapja +3

   László Klenovics az autó fóliázott azért nem látni,hogy van e rajta korrózió. De taxis szemmel nézve, gazdás autó volt! Nagyon jó állapotú lehet.

 • MonguzTea
  MonguzTea 2 hónapja +14

  Távolról sötétben kis felbontással jónak látszik.

 • Bálint Simon
  Bálint Simon 2 hónapja +4

  Mi a véleményetek a Totalcarról?

 • Oti H
  Oti H 2 hónapja +2

  kiváncsi vagyok
  nekem is ilyen van