MűhelyPRN 44.: Városban inkább ez, mint egy dízel

Megosztás
Beágyazás
 • Közzététel: 2020.jan. 6.
 • Ottó megszállottan szereti Opel Amperáját, és az autó használtan igazán jó vétel. Rengeteget hoznak most Magyarországra, ezért elkészítettük a tananyagot, amelyet ismerned kell, mielőtt pénzt adsz egy ilyen plug-in hibridért!
 • Autók és más járművek

Megjegyzés • 100

 • Totalcar.hu
  Totalcar.hu  4 hónapja +2

  Jelentkeznél a MűhelyPRN-ba? Ide kattintva megteheted: docs.google.com/forms/d/1GmLt1B1dHqT4YTyEZk36eW5E5a0GdF6rKyvuHZqwOL8/edit

 • Roland Dara
  Roland Dara 11 napja

  Tehat ha veszek egy uj dieselt 5 millioert ujonnan akkor tobbet bukok mintha anno vettem volna egy ilyet 15ert.
  Valoszinuleg.

 • P.Tibor
  P.Tibor 17 napja

  "Városban inkább ez, mint egy dízel" én úgy tudtam hogy a dízel az hosszú távú utazásra nagyon jó akkor miért pont városba említik ezt meg?Akkor inkább benzines kocsi nem?

 • Ben K
  Ben K 2 hónapja

  Mint Toyota és Lexus híbrid szervizes látszik hogy ez egy lényegesen gyengébb minőségű autó Toyotákhoz képest
  Szigetelési probléma, féltengely probléma és motortartóbak ezek itt típushibák és szerintem nevetséges hogy 150ekm nél már cserés a féltengely.
  A hátsó fék sajnos az összes hibridnél problémásabb lehet, bár azért nem 150ekm nél kellene hogy ez előjöjjön egy 6-7éves autón, kolléga kicsit mellébeszél itt is: ha keveset van használva a fék akkor milyen fékportól kezd el szorulni? rozsdásodik és berohad
  Nem hatványozottan fontos hogy volt e sérült egy hibrid autó (persze marketing szövegnek jó) csatlakozók a váltón inverten klímakompresszoron vannak, ha ezek serülnek az az esetek 99%ban totálkár és igen, ha nem szakszerűen javítanak valamit az minden autónál problémaforrás lehet
  Az hogy az első lökös alá raknak fontos vezérlőelektronikákat az egy gyári hülyeség, egyrészt sérülés másrészt esetleges korrodáció miatt
  Ami fontos hogy a hűtőközeg cserélve legyen 5évente is egy jó marketing szöveg, de igazából tudjuk hogy felesleges, illetve ez ha megadott érték akkor 5év, vagy bizonyos km. (de persze így lehet eladni) Toyota hibridnél 160ekm az elvileg megadott csere
  Gyárilag szar az abs, a fékfolyadés cserélgetése ezen szinte semmit nem befolyásol. Sokkal bonyolultabb és feleslegesen komblikáltabb rendszer egekbe szökő javítási költségekkel, ráköltöd akár az autó árának 5-10-15 %át is. Természetesen a fékfolyadék csere után is el fog romlani.
  Az a bironyos csapágy a váltóban egy méretes problémaforrás, de a váltóolaj csere tényleg szükséges, bár sajnos ami gyárilag hibás az el fog romlani.
  Az egyesült államokban soha sem forgalmaztak opel amperát...chevrolet voltot igen, 4-500mérföld gond nélkül... az előzőleg felsorolt gondokat nem számítva ami sok esetben gazdasági totálkár
  Opelek között tényleg nem rossz a megbízhatóság, csak ez Toyotához nem igazán mérhető
  Hasonló korú és hasonló kategóriás autókhoz sajnos átlagban ennyi egy tükör
  Szerintem nevetséges hogy elromolhat egy fedélzeti töltő vagy akkumulátor szenzor és ennek több száz ezer a javítása. Toyotánál ilyen nem romlik el és egy szenzor filléres tétel cserével együtt, ráadásul 1-2óra alatt cserélhető-javítható lenne.
  Amúgy nem egy rossz autó, a belső egész igényes, de sajnos jóval problémásabb és drágább a szervizelés hasonló korú Toyotához vagy Lexushoz hasonlítva (minden tekintetben)

 • Szent Korona
  Szent Korona 3 hónapja

  Ebből a tesztből, nekem már feldereng a (szép) elektromos-hibrid jövő. :)

 • Péter Jäger
  Péter Jäger 3 hónapja

  Szarok az új Opelek...

 • Béla Lukovszki
  Béla Lukovszki 3 hónapja

  Ezek az elektromos autók nem sokat érnek max ha nincsa valakinek hozzá sok 100 kilométeres vezeték. Egy akksi ha meghal egy vadi új benzines autó jön ki az árából és nem beszéltem az elektroszmogról amivel az embereket sugározza. Azért ott az utast tér alatt és körül kúsznak az amperek. Narancsos vezetékhez a motortérben nyúlni sem lehet azonnal halált okozhat.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 3 hónapja

   akkor én elég bátor lehetek, ha néha még le is mosom az autót...és még nem vágott agyon az áram...
   amúgy az akksik meg valahogy csak nem akarnak elromlani, pedig ez az autó is már 6-7 éves...és köszöni szépen jól van.
   azok, akik meg az új autókat cserélgetik, többnyire meg sem tartják ennyi ideig az adott autót, garancia letelte előtt túladnak rajta és hozzák ki a szalonból a másikat...tehát igazából 5 évente venni egy új autót az pont ugyanaz a kategória, mintha szerinted ennyibe kerülne egy akksicsere és szükség lenne rá 5 évente...csak hát nincs rá szükség még mindig...

 • Máté Tarjányi
  Máté Tarjányi 4 hónapja +1

  15 ezret tekertek benne vissza :)) Egyem a lelked, volt az 150 is.

 • Szilárd Reiter
  Szilárd Reiter 4 hónapja

  15 millióba került újonnan. 6 évesen kb. 3-4 milliót ér. Tényleg van olyan, akinek a 11-12 milliós értékvesztés 6 éven belül megtérül a fogyasztásban? Meg esetleg az ingyen parkolásban? Megéri? Hány km-t kellene menni vele, hogy megérje. Vagy a divat ér ennyit?

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 3 hónapja

   az amperák 99%-a holland flottaautó volt, ugyanis a holland állam elég jó, adókedvezményes konstrukciókkal támogatja a plug-in hybrid meg elektromos autók beszerzését, lízingelését...
   szóval valószínűleg semmi gond nem volt a megtérüléssel.
   letelt az 5 éves lízingszerződés, kötöttek újakat, új autókra aztán ennyi.

 • FFmybest
  FFmybest 4 hónapja

  Kilométer per órájában

 • Zsolt Zombory
  Zsolt Zombory 4 hónapja +1

  Mindenki arról beszél, az elektromos autók milyen jól tartják az értéküket, érthető okokból. Akkor egy 15 milliós autó 3 évesen, hogy lehet 3-4 millió? Úgy, hogy ez egy tök megbízható konstrukció (ezek szerint) a garancia lejárta ekkorát ejt az értéken? De hát nincs is olyan alkatrész ami meghibásodhat és több lenne pár száz ezernél... itt hangzott el! Akkor meg mi a magyarázat? Ez a kocsi pl mennyi volt? Úgy lenne kerek a dolog.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 2 hónapja

   Tolnai Károly így van, 7-8

  • Tolnai Károly
   Tolnai Károly 2 hónapja +1

   Balázs Varga legalább 8 éves

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 3 hónapja

   csak ez nem egy 3 éves autó, mivel hollandiában ezeket eleve 5 évre lízingelték...

  • GSzarkaTAT
   GSzarkaTAT 4 hónapja

   Jogos. Szerintem ezek még annyira sem értéktartóak, mint mostanában a dízelek...

 • MrBanano007
  MrBanano007 4 hónapja

  Ilyen fiatalon..ilyen unalmas fost..:D

  • Gábor Lipták
   Gábor Lipták 4 hónapja +1

   Nem unalmas az, próbálj csak ki egyet! :D

 • kattogo
  kattogo 4 hónapja

  Nagyon profi videó lett 👌👌👌

 • santon3946
  santon3946 4 hónapja +2

  Istenem, egy olyan autos tartalmat nem lehet megnezni, ahol ez a most nagy dizel utalat elo ne jonne, amikor ugye tudjuk jol egy jo dizel sose rossz, sot neha tisztabb mint egyeb mas tarsai... 😅🤦🏽‍♂️

 • zoltan nagy
  zoltan nagy 4 hónapja

  Csak opel ez akárhogy nézzük.

  • Kovacs Nora
   Kovacs Nora 3 hónapja

   Nem egészen, Detroitban készítik. Ez egy Chevrolet Volt, csak át van matricázva... :D

 • eizo monitor
  eizo monitor 4 hónapja

  Nekem jo lenne elektromos vagy hybrid de ezt az autot nem vennem meg.

 • Zoltán Schaffler
  Zoltán Schaffler 4 hónapja +1

  Én mindig elszörnyedve nézem ezeket az igénytelen kátyús szétszakadt utakat amin közlekedtek ott Budapesten / környékén és nem csoda hogy az autók futóműve meg úgy az egész autó idő előtt tönkre megy .. de még a terepjárók is . Hát ez van , talán egyszer lesz jobb is mint itt Ausztriában ahol 98% ban "tükör" aszfalt van - és nem az A1 bizonyos szakaszaira gondolok most :)

 • Mihály Madarász Mihály

  Nagyfeszűltségű rendszer????lehetne tudni h ez mit takar ???milyen feszültseget???

 • verjemAhajadba
  verjemAhajadba 4 hónapja +1

  Bazmeg ennyiert veszek egy vadi uj benzines corsat 5 ev garival egy 7 eves ketes eloeletu penznyelo helyett es abba 5 ember is be tud ulni.

  • dontetlenszagu
   dontetlenszagu 4 hónapja

   @Balázs Varga A használt autót is el kell vinni átvizsgálásra minden évben. Semmit sem buksz vele, igaz nem is jönnek elő az első 5 évben több százezres javítások. Ha mégis, akkor meg ott a gari!
   Igen, aki új autót vesz, az okos.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +1

   mármint akarod mondani, hogy 5 ember nyomorog benne...soha nem értem az ilyen embereket, akik azért vesznek 5 személyest, hogy aztán majd szépen bele is tuszkolnának hátulra 3 embert...én inkább veszek egy 4 személyest, és akkor hátul az a 2 ember pont annyira kényelmesen elfér, mint elöl.
   azt meg már ne említsük, hogy az 5 év gariért mennyit fogod vinni majd kötelező átvizsgálásra márkaszervízbe :D ugyanott leszel anyagilag, de legalább elmondhatod, hogy okos vótá :D

 • verjemAhajadba
  verjemAhajadba 4 hónapja

  Gyuri azt is mondd el hogy a tiltes letiltasat ingyen megjavithatja barkinotthon ha a sima 12voltos akksit lehuzza a kocsirol.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja

   ha fals a jelzés, akkor igen...meg lehet javítani(már ha lenne mit ugye). de ha nem, akkor sokra megy az ember ezzel.

  • Tibor Rácz
   Tibor Rácz 4 hónapja +1

   Nem!A nagyfesznek is van külön bíztije de azt se piszkáld,mert ha rosszul rakod vissza akkor elhajlik az érintkezője oszt kuka.Amúgy ilyenkor engedi menni az autót benzinről a rendszer nem lesz mozgásképtelen csak nem engedi 200v al tölteni.

 • ECCH Store
  ECCH Store 4 hónapja

  Valamilyen megoldás igazán lehetett volna gyárilag, hogy regen alatt egy kis hátsófékráhúzást alkalmazott volna valamilyen program. Nem azt mondom, hogy egy normál benzineséhez hasonló kopást eredményezzen neki, de a jelenleginél többet használja. Így mindig fémtiszta marad, átmozognak a dugattyúk stb. Hasonlóan, a sima villanyautóknál is, bizonyos időközönként igazán ráfékezhetne egy uatomatika a regen helyett. Mondjuk amikor tele az aksi relative, a időnként regen helyett a fék menne, stb.

 • ECCH Store
  ECCH Store 4 hónapja

  Hogyhogy ilyen vékony a hátsó tárcsa, ha alig használja a rendszer...

 • Zoltán Pap
  Zoltán Pap 4 hónapja +3

  Már-már klasszikus:
  Ködzáró?

 • y x
  y x 4 hónapja +17

  19 collos kerék. Szerintem kicsi, jobb lenne rá egy 21-es, az való a magyar utakra.

 • Tibor Tamaska
  Tibor Tamaska 4 hónapja

  soha nem kéne !

 • PLN
  PLN 4 hónapja +13

  WOW, le a kalappal Nattán Gyuri előtt!! Az AVALON-osok is jó srácok, de Gyuri iszonyat szimpi tudásilag, stílusilag meg úgy összességében! Megnyerő! Az Ampera meg eddig is tetszett és szerintem használtan iszonyat jó vétel.

 • József Nagy
  József Nagy 4 hónapja +2

  Ez valami vicc..köszönöm maradok a dizelnél..csak a tdi..hello

 • Cerberus
  Cerberus 4 hónapja +1

  Itt miért nem lett lekérve a múltja?

 • János Kelemen
  János Kelemen 4 hónapja

  Kíváncsi lennék én is, vajon miért csökkenti folyamatosan a gyár a ható távot.
  Pesten sokat lógnak a töltőkön amperák. Ez az " ampera jelenség"

  • Upo01
   Upo01 4 hónapja +1

   Azért lógnak sokat a töltőn, mert sajnos elég lassan tölt. Az pl. lehetne jobb benne.

 • András Lőrincz
  András Lőrincz 4 hónapja

  60.000-es csereperiódus olajra? WHAT? Én 10.000-enként cserélem a Corollába

  • Tolnai Károly
   Tolnai Károly 2 hónapja

   fefe eeere Jó neki a Lada....

  • fefe eeere
   fefe eeere 4 hónapja

   @Balázs Lugossy Nem figyelt az elvtárs....

  • Balázs Lugossy
   Balázs Lugossy 4 hónapja +1

   Az meg van, hogy egy autoban nem csak motor olaj van?? Na itt most nem is arrol volt szo...

 • Gábor Takács
  Gábor Takács 4 hónapja +1

  0:28 ..."exportálták Hollandiából!....komoly....az nem inkább import?????

  • GSzarkaTAT
   GSzarkaTAT 4 hónapja

   @PLN Exportálták Hollandiából Magyarországra VAGY importálták Hollandiából ==> mivel a videó biztosan itthon készült, ezért , logikus, - és ezért nem is kell hozzátenni -, hogy Magyarországra történt az import. Persze, igazad van, "ahonnan jön, onnan export", de itt a csóka hibásan használta a szót, mert az "importálták"-ot kellett volna mondania.

  • PLN
   PLN 4 hónapja +7

   Ahonnan jön, onnan export, ahová jön, oda import. Szóval ha HollandiáBÓL EXportálták hangzott el, azzal nincs semmi gond.

 • Molly Millions
  Molly Millions 4 hónapja

  Rá van írva minden a szaki fizimiskájára, miközben a menősrác disszertációját hallgatja a kerékkalkulátorokról :D. Határon egy repülő fordulórúgás, ha már előző este úgyis fight club volt.

 • Πωλίνα Τμέμικοφ

  Hát hogyne, a Mai magyarországi Áram árak mellet, valóban jobban meg éri .9 hát persze :)

  • Πωλίνα Τμέμικοφ
   Πωλίνα Τμέμικοφ 4 hónapja +1

   @Chukyka Még ingyenesek :)), csak nem gondolod, örökké az lesz :9 ugyan már ! az se ingyenes, ugyan is azt az erőmü meg termeli . .9 errő lenyit, majd akkor lesz ingyen ha nap energiából meg hasonló dolgokbó l lesz, adig nem ! :)

  • Chukyka
   Chukyka 4 hónapja

   38 ft 1 kwh. Nem vágja földhöz. Pesten a köztöltők meg ingyenesek. Rengeteget lehet vele spórolni.

 • Zoltan Nemethy
  Zoltan Nemethy 4 hónapja

  Kell a francnak egy ilyen hibrid autó, amire százezreket lehet költögetni! Akkor inkább féláron egy dízel, aminek a fenntartási költsége ugyanannyi, de a szervizköltsége a tizede!

  • e34 Daniel
   e34 Daniel 4 hónapja +4

   @Zoltan Nemethy Nézd, nekem Amperám nem volt, de nem is tervezem :) . Maradok a Toyota hibridjeinél, ott szerintem nem elől vannak a motorvezérlők, legalábbis én már szedtem le a lökhárító héjat, s ott nem találtam, van rá cascom, 10% önrésszel, de nincs minimum összeg (tehát 30e kár esetén is fizet, 3e az önrész), ez teljes körűen (lopás, törés, kátyu, szélvédő, vadkár, természeti, stb.) havi 5800 forint. Nézzük az általad említett 2,5-3 milliós kategóriát. Ez egy Toyota esetében egy Prius P3, ahol 4+-os szerviz keretében olajcsere 25e, szűrőkkel 49e forint, 1 év assistence-el. S ez márkaszerviz, olajcseréket, szűrőcseréket másol is meg mernek csinálni. Hibridet különösebben nem nagyon kell szervizelni, olaj-és a szokásos szűrőcseréken túl, úgy 150-200e km környékén a féket kell cserélni, továbbá hűtőfolyadékot, 90e km-ként hajtómű olajat, gyertyákat. Esetleg a hybrid rendszert hajtó kis vízpumpát kell cserélni, megelőzésképpen, 40-50e forint cseréje. Leírtam, hogy a Camry (2008, hibrid) esetén miket csináltam meg a szokásosakon túl. Ha dieselt veszek alapul, akkor - mivel én városban is járok - 200e-300e km környékére az alábbiakat kell megcsinálni (IV. Mondeo esetén). Vezérműszíjak cseréje időszakosan, más hajtószíjakkal együtt (hibridek láncosak, nincs szíj) izzítógyertyák 120e km-ként, minden második olajcserénél gázolajszűrő csere, továbbá nálam és az előző tulajnál az alábbiak merültek fel: önindító csere, generátor javítása, pierburg szelepek cseréje, kuplung-és kettőstömegű csere, főtengely szimmeringgel, váltófelújítás (elkopott a 6-os fokozat), fékcsere 2-szer. A befecskendezőkről, nagynyomásúról, EGR-ről, turbóról nem is írtam, ugye ezek azért úgy 10 év, 200-300e km után kezdenek előjönni, bár igaz, nem feltétlenül. Hibrid nem jellemző, hogy hibakódokat dobál, letilt, nálam diesel esetében volt ez egyszer (Mondeo). Ha a hibrid rendszer elhasalna, attól az még továbbmegy. Ha akkupakkot kellene felújítani, Prius esetén a komplett úgy tudom 300-400e forint, de van, aki már cellánként cseréli a hibás elemeket (8-12e Ft/db.). A környezetszennyezést, mondtad, hogy hagyjuk, én nem térek ki rá, csupán annyit mondok, hogy ha jövők haza pályáról, s lejövök a településre, ahol lakom, lekapcsol a benzinmotor, s árammal hazacsurgok egészen a házamig. Reggel meg nincs dieseles hidegindítás, emlékszem, hogy a Mondeo az udvarra milyen szagot csinált, főleg télen. Eur6 esetén ez már más, de mondtad, hogy most egy 2,5-3 milliós autóból induljunk ki.

  • Zoltan Nemethy
   Zoltan Nemethy 4 hónapja

   Balázs Varga Nézz utána, én már megtettem. Egy hibridhez képest mindenképp! 😉

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja

   @Zoltan Nemethy azért az ugyanennyi idős dízel meg a szögegyszerűség...hát nem tudom :D

  • Zoltan Nemethy
   Zoltan Nemethy 4 hónapja

   e34 Daniel Csak nehogy lekoccold véletlenül az elejét. Ismerősöm megtette, két milcsi bánta. Pedig tényleg nem volt nagy gond, légzsákok se nyíltak. Ugyanez egy normál ottó motoros társánál pár százezer lett volna. Casco nélkül anyagi csőd lekoccolni egy hibrid elejét, de ezt már elmondták itt a totalcaron is. Gondoljuk végig: a legolcsóbb normális hibrid 2,5-3 milliónál kezdődik. Szerviz csak olyan szervizben, ahol van hozzá medfelelő háttér. Alkatrész árak az egekben. Fogyasztás = dízel! Ugyanennyi idős dízel fele annyiba kerül, nincs macera, egyszerű, mint a szög, olcsó az alkatrész, minden normális hozzáértő szerelő fillérekért szereli, ha kell. Nincs tele felesleges elektronikákkal, amik össze-vissza letiltgatnak, hibaüzeneteket dobálnak! És ne jöjjünk a környezetszennyezéses dumával, mert erről is esett már szó itt a totalcaron. Volt nekem is Priusom rövid ideig, tetszett, de nem vennék tartós használatta, összességében nálam győzött a dízel.

  • e34 Daniel
   e34 Daniel 4 hónapja +1

   2008-as Toyota Camryn most cseréltem nemrég (200e km környékén) fékeket, továbbá stabszilentet és első gátlókat. Futóműben egészen eddig minden gyári volt, 11 év után kellett a bal hátsó kerékagyat cserélni, mert belementem egy kátyuba. Talán ez az összes, amit a 11 év alatt "javítani" kellett rajta, és hybrid. 14, már lassan 15 éves Prius 2-esünkön hasonló a helyzet.

 • György Guj
  György Guj 4 hónapja +6

  Hagyjuk már ezt a diesel fikázást, majd ha lesz 5 misim egy elektromosra akkor talán azt veszek, de addig is marad a diesel, ami töredéke ennek használtan, és nem 200k egy visszapillantó..

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +2

   és amúgy akinek nincs pénze rá, miért érzi magát sértve? nyilván nem azoknak kínálgatják a 4-5 milliós autókat, akinek a 800ezres is épp, hogy csak belefér...azok, akik itt a kamu 3.0 tdi a6-os audijukkal villognak...na ők ne picsogjanak a szervízköltségek miatt...bár évjáratot nem írtak, lehet egy 2003-as lefingott audira verik magukat, amit szintén 700ezerért...:D

 • Tareszko
  Tareszko 4 hónapja +2

  Dízelre ki kellet térni... Vegyetek akkor a népnek, mert cdak szólok emberek zömének nincs a napi munkába járásra 5 millája...

  • astrago
   astrago 4 hónapja

   @Zoli.
   Viccesek vagytok....a nagy átlag 15 éves kocsikkal jár.
   Az hogy egy réteg mivel jár hát az nem mérvadó.Főleg a céges autóknál.
   Erről ennyit.

  • Tareszko
   Tareszko 4 hónapja +1

   Srácok akkor mi az a sok kis Suzuki? Azok kik? Bennszülöttek, nagyon jól sejtitet de tudjátok inkább hogy miről beszélek...

  • White Chriss
   White Chriss 4 hónapja

   Pedig elég sok (sőt inkább rengeteg) ember jár naponta munkába az 5-10 milliós autójával.

  • Tareszko
   Tareszko 4 hónapja +1

   @Zoli. Statisztika... Az átlag kereset is jó...

  • Zoli.
   Zoli. 4 hónapja

   Hát igen az emberek nagy zömének inkább 20milliója van rá! Csak nézz utána idén milyen és mennyi értékben találtak gazdára autók..

 • Miaminight
  Miaminight 4 hónapja +2

  Kedves tulaj!Hogy sikerült kideriteni hogy a kilométer tekerve volt?

  • dbocskai
   dbocskai 4 hónapja +3

   Hollandiaban ugyanúgy lekérhető a rendszám alapján egy két adat mint itthon az ügyfélkapuval. Hirtelen fejből nem tudom a weboldalt.

 • Zsolt Szalka
  Zsolt Szalka 4 hónapja +1

  Városban inkább dízel, mint ez...

 • Zsolt Szalka
  Zsolt Szalka 4 hónapja +1

  Városban inkább dízel, mint ez...

  • Zoli.
   Zoli. 4 hónapja +6

   Köszönjük! Ön is egy szellemi gondokkal küszködő ember!

 • Raktaros
  Raktaros 4 hónapja +1

  Nagyon jó videó

 • Gyuszi Pál
  Gyuszi Pál 4 hónapja

  valaki tudja hogy futószög állításal meglehet szüntetni azt a jelenséget hogy bele érjen a kerek a kerek dobba ? csak parkolóba helyben állva tapasztalható menet közben nem és csak vezető oldalon ?

 • Pete5555589
  Pete5555589 4 hónapja +11

  Mérnök:
  Van két nagyon fontos, sérülékeny alkatrésze az autónak, a Motorvezérlő, és a Fedélzeti töltő. Ezeket védett helyre kell tenni.
  Főnök:
  Tegyétek csak az első lökhárító két szélére, ott jó helyen lesznek.

 • Bálint Kis
  Bálint Kis 4 hónapja +6

  Ki tekerne vissza 15000 kmt az órában? Annyiért nem éri meg kockáztatni

 • Péter Fentős
  Péter Fentős 4 hónapja +7

  miből van a tükör gyémántból, hogy ilyen drága? 😀

 • Chapo elchapo
  Chapo elchapo 4 hónapja +31

  Ajánlom figyelmébe a kerék esetén az ET számot, ami nem az földönkívülit jelöli.

  • Tom Vég
   Tom Vég Hónapja

   :))))))))juujj de nagy

 • Sándor Ács
  Sándor Ács 4 hónapja +2

  Agyondícsért autó! De erre meg erre meg erre.......figyeljünk oda. Szakszervíz szerint ezt meg ezt; meg ezt nem kell cserélni. DEHOGYNEM!!! Ha odafigyelünk rá jó autó, de akkor is drága még használtként is. Visszapillantó tükör újan 200.000 Ft. (What the f@€#&?) Javító készlet 50.000 Ft Oké ne legyen ien baj. ( Minek erre 19-es felni?!)Ez egy tök jó megoldás mindennapi használatra, de nem egy magyar átlag ember számára. Vajon csak számomra drága egy iesmi autó? Tetszik a kocsi, de túl drága!

 • Tamás Fodor
  Tamás Fodor 4 hónapja

  Hulladek auto ez kell neki/nekik. 😂

  • White Chriss
   White Chriss 4 hónapja +2

   Gondolom azt nem tudod meg magyarázni hogy mitől hulladék?Ez kb olyan mint amikor a droidosok meg kérdezik milyen telefonod van?iPhone..az szar!Ok :DD

 • Dávid Nagy
  Dávid Nagy 4 hónapja +2

  Autó koncepciója nagyon jó több értelme van mint egy kis hatósugarú elektromos kocsinak

 • TwentyFour
  TwentyFour 4 hónapja +2

  Wow, köszönet a videóért, pont gondolkozom egy ilyenen.

 • Dániel Kerekes
  Dániel Kerekes 4 hónapja +4

  Benzinkúton egyszer egy ilyen Ampera állt mellém, mennék be, erre rám dudál. Visszafordulok, dudál mégegyszer. Na mondom, odamegyek. Pali kiszáll, megvonja a vállát és közli: ,,Bocsi, szar a kocsi.”
  Na ezért sem bízok az ilyen modern elektromos vackokban...

  • Kovacs Nora
   Kovacs Nora 3 hónapja

   A tulaj volt hülye, ha nem állítja le az autót, akkor az autó szól neki, hogy "Hé te barom, elmész, amikor nem állítottad le az autót?!"

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +3

   igazából kikapcsolható, úgy hívják kizárás elleni védelem. ha benn marad a kulcs az autóban, ráddudál. aki zsebben hordja, annak nincs ilyen gond...annak azzal kell megbarátkozni, hogy meg ne nyomódjon a gomb...ugyanis sok más gyártóval ellentétben az opel nem szereti alkalmazni a fals nyitás elleni védelmet, vagyis hogyha kinyitja az ember a zárat, de az ajtót nem, akkor visszazárna autómatikusan 5-10 perc után...

 • Pongyi
  Pongyi 4 hónapja +6

  10:30, mi a fasz??!! Akkor ugyanazt csinálják mint a mobilokkal, hogy szoftveresen lassítják hogy úgy érezd már venni kéne egy újat mert ez lassú?

  • setnjeric
   setnjeric 4 hónapja +3

   letiltják a kiválóan működő alkalmazásokat, a legújabb frissített meg már nem támogatja a telefonodat és már ki is kényszerítették hogy újat vegyél, csodálkoznék ha ezt nem vezetnék be előbb utóbb az autóiparban is. 10 éves az autód? Életveszélyben vagy újat kell venned. Simán benyalják az emberek majd ezt is. Pórázra kötöttek már rég ezek a nagycégek.

  • Zoli.
   Zoli. 4 hónapja

   Nem pl ezt..1 azért csinálják hogy növeljék az aku élettartamát! 2Ez például a Teslanál nem fordulhat elő! Mert ők pont hogy növelik amellett hogy rengeteget bír az aku!

  • Gladiatus121
   Gladiatus121 4 hónapja +2

   ebbe lehet vmi.. :/

 • Bence
  Bence 4 hónapja +1

  Mhm.

 • Zoltán Somogyi
  Zoltán Somogyi 4 hónapja +5

  Melyik az a"becsületes" kereskedő ,aki csak 15 ezret pörget vissza,szerintem elbaszták,150 ezret akartak.4 ampera tükör árából veszek egy fasza 1.6 TDCi 90 lovas fókát,amivel simán elketyegek 5 literrel,pályán 3-4 liter gázolajjal.Nagyon temetik a diesel-t,de a tény az,hogy még mindig az egyik legjobb hajtás,mondom ezt úgy hogy jelenleg benzinesem van,és nem rajongok túlzottan a diesel-ért.

  • Tolnai Károly
   Tolnai Károly 2 hónapja

   Nincs rá pénzed nem baj....

  • fefe eeere
   fefe eeere 4 hónapja

   Ezért akarják betiltani

  • Tibor Berta
   Tibor Berta 4 hónapja +1

   @Zoltán Somogyi 160 körül még nincs mit rajta tekerni. Majdnem hogy még bejáratós. 300-600ezer kmes autókat szoktak többnyire tekergetni.

  • Zoltán Somogyi
   Zoltán Somogyi 4 hónapja

   @Tibor Berta Értem,de ha már bűncselekményt követek el,akkor már hadd szóljon,nem?:-D Egyébként,a szervíz nem csekkolja km állását?Mert akkor tök felesleges.

  • Tibor Berta
   Tibor Berta 4 hónapja

   Azért tekertek rajta, mert 160k km gyártói garancia van rá.

 • Kornél Kocsis
  Kornél Kocsis 4 hónapja +1

  Hát ez felér egy paródiával!:)3:30-ig már kétszer felröhögtem...:)

 • Tamás Gulyás
  Tamás Gulyás 4 hónapja

  Azért az nem semmi hogy lévén eletromos és visszatöltős fékezős az autó 2 évente le kell cserélni a _fékfolyadékot_.
  Majd a következő generációs elektromosnál minden használat után?

  • Yakuza 69
   Yakuza 69 4 hónapja

   Mindegy hogy benzines, dízel, vagy villanyos autóról van szó, a fékfolyadékot bizonyos időközönként cserélni kell - a glikolbázisú fékfolyadékok higroszkopikusak, és már a környezeti levegővel érintkezve is egyre több vízzel telítődnek. E tulajdonság pedig károsan befolyásolja a fékfolyadékok forráspontját is. Illetve a rendszerben lévő víztartalom megb@ssza az alkatrészeket: korrodálódik, megszorul a dugó a féknyeregben, stb.

  • Titusz Fekete
   Titusz Fekete 4 hónapja

   @Tamás Gulyás jah... Fater 2006-os Sx4-en 8 ev utan beszart az ABS kocka fekolaj csere hianyabol fakadoan. Felujitas 80e, uj 250e

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja

   @Kreszl Péter attól, mert visszatöltéssel fékez, még nem jelenti azt, hogy nem működik a fék soha...az erősebb visszatöltés kb. olyan, mint egy nagyobb dízelautó motorfékje...és 8 km/h felett működik, tehát állóra már nem fékezi semmi, illetve ha meg kell állni, akkor kelleni fog az a hagyományos fék is...

  • Kreszl Péter
   Kreszl Péter 4 hónapja

   @Tamás Gulyás szerintem pörgess vissza arra a részre! Amit mond az erre az autóra vonatkozik!

  • Tamás Gulyás
   Tamás Gulyás 4 hónapja

   Félreértesz. 2 évente ajánlott de azért ha 10 évig nem cserélsz nem lesz belőle baj.
   Elektromosnál meg cserélheted a _vezérlést_.

 • Tibor Mohácsi
  Tibor Mohácsi 4 hónapja +22

  tükör 250.000 ft Édes Istenem.... :) :) :)

 • aaa aaa
  aaa aaa 4 hónapja +14

  Faterom ladája is hibrid volt már vagy 35 éve... Önindítóval 15-20 métert is megtett :)
  Nade legalább nem akkora kereket választott, hogy a kompjútereket kidörzsölje.
  Ha meg nem lesz pénze fenntartani a taligát, akkor lesz egy jó nagy akkubankja, és feltöltheti vele a környék összes telefonját :)

  • Tom Vég
   Tom Vég Hónapja

   :))))))legalább,az is valami. házhoz megy

  • Javier Oropesa
   Javier Oropesa 4 hónapja +2

   Végre egy alkotó szellem! Gratulálok, jó humorod van! Nagyot röhögtem a sok besavanyodott irígy fasz után. :)

  • Péter Tóth
   Péter Tóth 4 hónapja

   Ez kurvajó! 😀😀

 • ádám Tóth
  ádám Tóth 4 hónapja

  Az új Amperra meg egy otromba Zafira SUV..... Hova jutott ez a világ ?

  • Tibor Berta
   Tibor Berta 4 hónapja

   De a Corsa legalább szép lett! :)

 • Bence Kelemen
  Bence Kelemen 4 hónapja +1

  60.000km-es olajcsere ciklus? Ebben miért nem kell évente olajat cserélni?

  • Tibor Vadász
   Tibor Vadász 4 hónapja

   @Bence Kelemen nagyon szívesen :)

  • Bence Kelemen
   Bence Kelemen 4 hónapja +1

   Tibor Vadász igaz, köszi :)

  • Bence Kelemen
   Bence Kelemen 4 hónapja

   Gergely Takács aha tényleg, köszönöm :)

  • Gergely Takács
   Gergely Takács 4 hónapja +3

   A motorban kell, a valtonal kell 60.000kmerenkent :)

  • Tibor Vadász
   Tibor Vadász 4 hónapja +3

   Szerintem a váltóra érti. Abban azért nem kell évente cserélni.

 • Meeetya
  Meeetya 4 hónapja +5

  Nekem nagyon tetszik ez az autótípus. Szerintem vennék is egyet szívesen, ha meglesz rá minden keret, és adottság. De kérdés az, hogy az előző gazda mennyire volt lelkiismeretes, amikor szervizbe hordta az autót. Ez mindig elég lutri, sajnos.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +6

   elviszed az e-service-be állapotfelmérésre, és ott minden ki fog derülni, de lévén, hogy az egész országban 2 ember foglalkozik a javításával, így ha itthon futottat vesz az ember, akkor valamelyikükkel már biztos találkozott az autó.

 • Laszlo Bauer
  Laszlo Bauer 4 hónapja +27

  Minnel tobbet nezek ilyen videokat, annal inkabb nem veszek semmit, mert minden autonak minden baja van. Dizeltol a hibridig a szivo benzinesen at mindenre 300-500 ezres szamlat tudnak benyujtani.

  • Izual001
   Izual001 Hónapja

   @thebeast12333 Kivéve, ha a lelakott fostalicskát vette meg. Azután persze, hogy a swift a király.

  • thebeast12333
   thebeast12333 Hónapja +1

   @gert juhu Mesélj még. Akinek volt egy normális Audi vagy Mercédes az Swiftbe biztos hogy soha nem ülne.

  • Béla Lukovszki
   Béla Lukovszki 3 hónapja

   @Laszlo Bauer Keleten az oroszoknál Ladakat és UAZ-t vesznek ott nem kiváltság a nép meg meg tudja venni ezt csinálja a szocialista eszme hozadéka és olcsón adják megbízhatóak,a Amerikában is veszik mint a cuktor és nagyon olcsó az alkatrész.

  • Béla Lukovszki
   Béla Lukovszki 3 hónapja

   @Vsaidof Miefnei Aha jó szar állapotban lehet...

  • Thomas Hevesy
   Thomas Hevesy 4 hónapja

   Hát igen,csak új autó,és 60km csere.

 • Kenrich F.
  Kenrich F. 4 hónapja +4

  Exportálták(majdnem eltalálta a helyes szót) Hollandiából a kilóméter/óráját :D

 • omfgsm
  omfgsm 4 hónapja +4

  Ez már egy elavult tecnológia

  • omfgsm
   omfgsm 4 hónapja +3

   @zippofcy nincs 10 évem, a mának élek... ezért is van zsigulim🙏

 • Aladár Nagy
  Aladár Nagy 4 hónapja +3

  Az elektromos autó legnagyobb előnyét(fenntartási költség) nyírják ki azzal, hogy beleraknak még egy belső égésű motort. Semmi értelmét nem látom a hibrideknek.

  • Tom Vég
   Tom Vég Hónapja

   @zippofcy :))) mesélj még
   inkább nee

  • GSzarkaTAT
   GSzarkaTAT 4 hónapja

   @zippofcy "10 év múlva megvehetjük itthon 2 milláért. " - aha, és rögtön vehetsz hozzá majd akksit is kb. ugyanannyiért (már ha lesz egyáltalán kapható hozzá, sejtem, hogy a Teslának nem lesz érdeke, már ha lesz akkor egyáltalán Tesla, erre nem vennék mérget). Persze, erre sokan bólintanak, hogy még úgyis megéri...:-)

  • Krisztián Menyhárt
   Krisztián Menyhárt 4 hónapja

   @viteez viteez Jól beszèlsz, csak hülyesèget. A hybridemben nincs vezèrlès csere, nincs turbo, nincs vàltó, nincs kuplung, nincs kettős tömegű, nincs adagoló, nincs üzemanyag szivattyú, stb. de van 4 literes fogyasztàs 10 èv garancia. Az akku ni-mh ami cellànkènt cserèlhető aminek a legdràgàbb àra darabonkènt 12 000 pènz. Ha 10 èves lesz veszek màsikat.

  • viteez viteez
   viteez viteez 4 hónapja

   azért jó a hibrid mert megvan benne a belső égésű motor és elektromos autó fő hibaforrása is

  • Krisztián Menyhárt
   Krisztián Menyhárt 4 hónapja

   @Péter Tóth Tessèk olvasni nem szègyen. 3 autót csinàlt anno a GM. Chevi volt, opel ampera, ès suzi swift, ezzel a hajtàssal. Az uj làgy hybrid toyota renszere nem ide keverendő. Ez a rendszer lènyege a motor àramot termel csak mint a mozdony, a hajtàst a villanymotor vègzi. Konektorról tölthető, ès ha csak villannyal hajt a règi benyàt elègeti a rendszer.

 • rehot
  rehot 4 hónapja +15

  Outlander PHEV lesz valamikor? Vagy már volt csak lemaradtam? Az érdekelne. Egy operatőrt megfelelő technikával se ártana beszerezni... :)

  • rehot
   rehot 4 hónapja +2

   @Kozári Balázs Hát akkor itt a rögzített bejegyzésben a link és jelentkezz! Lehet még pénzt is kapsz érte ha sikerül leforgatni úgy, hogy a fókuszálás is rendben van :D

  • Kozári Balázs
   Kozári Balázs 4 hónapja

   rehot Mindkettőt tudok biztosítani 😂

  • Hires Péter
   Hires Péter 4 hónapja

   Azt többen szívesen látnák!

 • Moszkito
  Moszkito 4 hónapja +47

  Ez az első műsor, ahol egy olyan valódi mély típusismeretekkel bíró szakember állt az autó mellé, aki részletesen fel tudott sorolni mindent, ami előfordulhat az autóval.
  Ha bármelyik másik korábbi bemutatott autó mellett ott lenne egy olyan szerelő, aki ennyire ismeri az adott típust, valószínűleg hasonló mennyiségű hibalehetőséget tudna felsorolni.
  Ráadásul Nattán Gyuri azt is elmondja, hogy a hibák szinte mindegyike megelőzhető a rendszeres karbantartással, vagy olcsón orvosolható a tervezett szoftveres nyűg.
  Miért is olyan rossz akkor ez a kocsi?

  • e34 Daniel
   e34 Daniel 4 hónapja

   @Moszkito E39-nél volt Pusztai Krisztián.

  • Moszkito
   Moszkito 4 hónapja

   @Morzsaszar a lényegen nem változtat, amúgy melyikben volt még típus-szakértő?

  • Morzsaszar
   Morzsaszar 4 hónapja

   Nem az első, le vagy maradva

 • Bálint Hepp
  Bálint Hepp 4 hónapja +19

  Tehát a MÉRNÖKÖK megtervezik a futómű és a kerék paramétereit rengeteg munkaórával és ráfordított erőforrással, szélcsatornával, élettartam tesztekkel, miegymással beállítva a lehető legjobb paramétereket (úttartás, kanyarstabilitás, manőverezhetőség, gördülési ellenállás, utazási komfort, menetzaj, fordulókör, stb...), de nyilván nem értenek hozzá, a SZAKÉRTŐ elmondja, hogy miért nem megfelelő a jelenlegi felni és gumi választás, majd a TULAJDONOS elmagyarázza a szakembernek, hogy de ez márpedig így rendben van és úgyis csak picit ér bele, meg hát nem kell akkor annyira alátekerni, illetve hogy mi is az a váltóméret, hátha nem tudják akiknek ez (is) a munkája... Kíváncsi leszek, hogy mikor jön egy olyan tulaj a műsorba aki megérti, elfogadja és a javaslatok alapján megjavíttatja az autóját, úgy ahogy azt elmondják neki. Toll, papír, befogott száj és egy csepp tisztelet hiányzik csak. :D

  • Szilárd Reiter
   Szilárd Reiter 4 hónapja +1

   Ráadásul a váltóméret azt jelenti, hogy a kerék, azaz a felni + gumi együttes átmérője megfelel a gyári tervezett méretnek. A gumiabroncs szélessége lehet attól még túl nagy, hogy a kerülete egyébként megfelelő. Csak egy-két centivel lenne "virslibb" gumi és máris elférne a dobban. Persze az már nem annyira menő.

  • Márton Nagy
   Márton Nagy 4 hónapja +5

   Há' de jo' néz ki. Online kalkulátorban ráment.

  • Balázs Németh
   Balázs Németh 4 hónapja +2

   Lehet hogy váltóméret a felni de vagy az ET-je nem oké, vagy a felni szélessége fél hüvelykel szélesebb!Valahol ez belefér,itt pont nem!

  • Zerkovitz zoltán
   Zerkovitz zoltán 4 hónapja +4

   Teljesen egyetértek veled, a szervízvezető arcára van írva a véleménye. Ha nem lenne egy nyilvános felvétel valószínűleg úgy otthagyta volna a srácot mint a szél. Amit mondott az nagyjából korrekt volt, amire kellett felhívta a tulajdonos figyelmét, de mindig a tulajdonos dönt. Aki dolgozott szervízben az pontosan tudja, hogy mindig az ügyfélnek van igaza, ő dönti el mit hajlandó kifizetni, hiába teszel javaslatot.Anno fékcserénél felhívtam az ügyfél figyelmét arra, hogy a féktárcsa szabályozás után méreten aluli lesz mert nagyon hordósra van kopva, közölte hogy nem érdekli mert már nem lesz nála sokáig az autó. Alkalmazott voltam, megcsináltam amit a főnök mondott és az ügyfél kért. Mai fejemmel elhajtanám a fenébe.

 • NFS2SE3HP4HS8U2
  NFS2SE3HP4HS8U2 4 hónapja +115

  Ezt a járművet többször is láttam már mivel mindig megmosolyogtat a zöld alapon lévő 420-as rendszám. :D

 • E erisen
  E erisen 4 hónapja +17

  A pöcsével szórakozzon a gyártó ne a szoftveres hatótáv csökkentéssel. Ez nagyon gáz ebben a dologban. Gondolom "fejlesztés" címszó alatt megy ez a sztori.

  • Gábor Tolnai
   Gábor Tolnai 4 hónapja +6

   Tervezett avultatás. Természetesen "a tulajdonos érdekében" gondolom. Nagyon nem jó ez az irány...

  • asztaloszoltan2001
   asztaloszoltan2001 4 hónapja +3

   Pont mint az iPhone... Rothadekok

 • Zsolt Mezei
  Zsolt Mezei 4 hónapja +2

  Sztem túl van bonyolítva. Költséges tartani és a kocc is az lehet. Aztán ott van, hogy kevesen értenek hozzá.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja

   @Zsolt Mezei még mindig 3-an vannak, Karcsi szerintem ugyanúgy ott van a Dunában, de mivel a mai napig nem gondoltak arra, hogy nem viszi oda senki az autóját, ha 2-3x árajánlatot adnak ugyanarra a munkára, akkor említésre se méltóak :D

  • Zsolt Mezei
   Zsolt Mezei 4 hónapja

   @Balázs Varga és hárman voltak korábban ha jól tudom.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +1

   az a 2 ember, aki foglalkozik vele épp elég, és mindketten a becsületes szerelők közé tartoznak, akik segíteni szeretnének az ügyfél autóján, nem még mellette 10 másik szükségtelen dolgot is elvégezni, hogy többet lehessen számlázni.
   egyébként minden autót költséges tartani, ha az ember egy olyan példányt fog ki, aminek ezer nyűgje van. nekem május óta van meg, egy kötelező éves szervíz volt esedékes, ami 30ezer Ft-ba került, illetve egy 12 V-os akksit cseréltem benne, mert az a gyári 6 éves volt benne, szintén egy 45ezer Ft-ért. semmi többet nem költöttem idáig rá. a koccanás valóban rizikós.

 • The DDG
  The DDG 4 hónapja +4

  Az elektromos autókkal simán meglehet csinálni azt, mint a telefonokkal. Az új szoftverfrissítések szépen lassan megölik a régebbi modelleket. Tervezett elavulás. Ez a telóknál már kurva régóta megy. Nehogy már megvegyen valaki egy újabb autót és használja 15 évig... Vegyen csak inkább még újabbat még drágábban.

 • Zerkovitz zoltán
  Zerkovitz zoltán 4 hónapja +4

  fékfolyadékcsere 2 évente? Akkor már miért nem évente? Dot 3 2012 gyártású autóban? Valamiből meg kell élni a szerviznek is ha már legyártották autót. Az a legegyszerűbb ha évente minden folyadékot lecserélünk és akkor nem lehet baj, ez is egy szemlélet csak legyen elég lóvé. Ami a felnit illeti, nem véletlenül adják meg gyárilag milyen szélességű és ET számú felni rakható fel egy autóra, mert a 2 méret együttesen határozza meg a futómű geometriát. Ezekkel a felniméretekkel tesztelik az autót. Az átmérő is fontos, de a geometria még fontosabb,mert a csapágyak és a gömbfejek terhelése megváltozik. Műszaki vizsgán, ha észreveszik hogy a kerék nem gyári méretű, azonnal buktatni kéne az autót, ha a gumi beleér a kerékdobba, a lengőkarhoz, a gömbfejhez, pláne buktatni kell mert veszélyes. KPM vizsgán egyre jobban odafigyelnek arra, ha nem gyári méret van az autón(főleg ha ellenőrzésen szedik el a forgalmit), akkor kell műbizonylat és még azt sem mindig fogadják el. Ismerős majd 1 órát vitatkozott a műszakvezetővel, hogy a felnije szélessége és ET száma megegyezik a gyári felnivel csak az átmérő különbözik és még abba is belekötöttek, pedig a gumikalkulátor szerint is a körméret stimmelt. A gumiszervízt, aki eladta a tulajnak a felnit, kéne felelősségre vonni, mert ők pontosan tudják mire kell odafigyelni. Az autóra gyárilag max 7" széles felnit szereltek ET38 vagy 6,5" széles felnit ET41, ha ez nem stimmel akkor bármikor elvehetik a forgalmit ellenőrzés során. Gondolom az autón 8" széles felni van, ott azonos belső nyomtávval számolva ET26 felnire, azonos külső nyomtávval ET51 felnire lenne szüksége. AZ ET26 kívűl érne hozza, a ET51 meg belül. 7,5" ET 35 lenne még pont jó hozzá. de már az is határeset.

 • Lando
  Lando 4 hónapja +2

  420 hehe

 • Csaba Fekete
  Csaba Fekete 4 hónapja +49

  A diagnosztika szerint az egyik villanymotor zárlatos és le is van égve, de valószínűleg ez csak szoftverhiba, így különösképpen nem kell vele foglalkozni.. :)

  • fefe eeere
   fefe eeere 4 hónapja +1

   Ez mindent visz:))))))Opel sose kop el...

 • k0d4x
  k0d4x 4 hónapja +4

  En is orulnek ha vegre a kleklekle kezdene kipusztulni. A magyarnak auto = dizel, ezt a gondolkodasmodot akar allami beavatkozassal is de meg kell szuntetni

  • Tom Vég
   Tom Vég Hónapja

   jól van Osti,ülj le magadnak. teeee
   az ilyen isten barmait kéne vissza zárni lipótra:))

  • fefe eeere
   fefe eeere 4 hónapja

   Most vezetik be hogy a 747-es fostalicska Boeingek repkednek Budapest felett

  • Imre Györgydeák
   Imre Györgydeák 4 hónapja

   Amúgy, ha a környezetvédelem is fontos, és persze a fenntarthatóság, tehát pl. adjon munkát is a rendszer, akkor mindenképpen a dízel tech. a megoldás, hiszen ez igényli a legkevesebb üzemanyagbevitelt, ha kevés megy be, akkor kevesebb a kijövő károsanyag is, főleg, ha mindig a legkorszerúbb technológiát használjuk. Mint pl a Daimler euro6-os dízelei.

  • Misi Pincsák
   Misi Pincsák 4 hónapja +1

   Én lehet az éven veszek valami fain TDI-t, a kivágott katis, lefalazott EGR-es Fastrám mellé ^^

  • k0d4x
   k0d4x 4 hónapja +1

   Imre Györgydeák nem kifijezetten, de ez is egy remek ötlet.

 • toromon31
  toromon31 4 hónapja +1

  Mégis kell fékcsere? Eddig azt mondta mindenki az egyik előnyének, hogy nem kell cserélni.

  • Zoli.
   Zoli. 4 hónapja +1

   Igen néha megkéne takarítani és akkor nincs probléma mert pl egy Tesla elmegy 200ezer kilómétert eredeti fékkel!

  • tama rama
   tama rama 4 hónapja +5

   Ami áll az "beáll" barátom.
   Én évente szétszedem és kitakarìtom illetve bezsìrozom a fékmechanikát az összes kocsimon. Télen mikor felbakolom a veteránt néha megnyomkodom fékpedált hogy mozogjon kicsit az is. Nem kell szerelőnek lenni hogy üzembiztos kocsival járj rendeltetés szerűen

 • Lacike
  Lacike 4 hónapja

  Miért csak DOT 3 ?

  • Lacike
   Lacike 4 hónapja

   @Gábor Nagy én úgy todom jogy a kettő között (DOT3, DOT4) a különbség a forrás foka...

  • Gábor Nagy
   Gábor Nagy 4 hónapja

   Én hollandban használom az amperámat, itt a kötelező szervízen azt mondták elvileg DOT 3 de mehet bele DOT 4, valami a páratartalommal van azt mondták, mivel amerikai a kocsi, és ott magasabb.

  • Lacike
   Lacike 4 hónapja

   @Attila Kovács 👍

  • Attila Kovács
   Attila Kovács 4 hónapja +7

   @Lacike simán mehet bele jobb, csak felesleges. Sosem fog utcai használatban olyan terhelést kapni.

  • Lacike
   Lacike 4 hónapja

   @Attila Kovács és ha bele tenne DOT 4 ?

 • Attila Kovács
  Attila Kovács 4 hónapja +18

  Ez a dízeles hasonlat nagyon gyenge volt. Amúgy nem semmi értékvesztése volt az autónak.

  • Attila Kovács
   Attila Kovács 4 hónapja +1

   Amit még mondani szoktak, hogy a piac beárazza mindig az autót. EZ alapján nem értéktartóbb vagy jobb mint pl egy TDCI Mondeo.

  • Tibor Mohácsi
   Tibor Mohácsi 4 hónapja +2

   sok hibrid fan azzal érvvel h nekik nem lesz akkora értékvesztés,hát ja látni :)

  • Gergely Takács
   Gergely Takács 4 hónapja +3

   Volt ahogy mondod 15millio helyett mostmar csak 3.5-6millioig mar tudsz venni egy ilyet szoval hasznaltan megeri :)

 • Izsó László
  Izsó László 4 hónapja +103

  “Kilométer per órájába” 🤣

 • Gábor Hárskuti
  Gábor Hárskuti 4 hónapja +8

  Még jó, hogy a dízeleket szídják, milyen drága fentartani. Itt 10 percet sorolja a hibalehetőségeket.
  Azthiszem maradok az euro6-os dízelnél.

  • YouKelemen
   YouKelemen 4 hónapja +2

   @Frank Milyen típusú tankkal hoztál ki 1450 km-et? Biztosan nem KV1 volt... ;-)

  • Michele Lagorio
   Michele Lagorio 4 hónapja +2

   @P
   Kösd be magadnak és szívd te.
   Köszönöm én nem kérek belőle.

  • Michele Lagorio
   Michele Lagorio 4 hónapja +3

   @Frank
   Hurrá, mi meg szívjuk a gázt mögötted... ☹️

  • Frank
   Frank 4 hónapja +6

   Nekem egy 1.9 SDi motoros dizelem van - Euro 3-as. 68 lóerő. Nincs részecskeszürö,nincs kettöstömegü lendkerék, nincs turbo. Egy tankkal 1450 km-t kihoztam már. Én megtartom. Pedig vehetnék egy ujat ha akarnék, de ilyen gyáraknak ahol 200e HUF egy néhány ezer HUF-s tükör,akkor inkább járok a 16 éves autommal,amihez veszek utángyártott tükröt 5e HUF-ért Láng-bol.

  • Dávid Kornél Tóth
   Dávid Kornél Tóth 4 hónapja +6

   Szerintem üzemanyagtol függetlenül ellehet sorolni ennyi hibát futomű, motor váltó tekintében egy legalább 5éves kocsinál. :/

 • Vagyokkk Ennn
  Vagyokkk Ennn 4 hónapja +2

  Ennyi pénzért már autót is lehet venni

  • Péter Tóth
   Péter Tóth 4 hónapja

   @Bence Ignác
   Mi utoljára oviban csináltuk ezt. 😂😂

  • Bence Ignác
   Bence Ignác 4 hónapja

   @Péter Tóth Igen, pont mint opellal járni 😄

  • Péter Tóth
   Péter Tóth 4 hónapja +2

   Ez a szöveg már évekkel ezelőtt is uncsi és gáz volt.

 • Joe N.
  Joe N. 4 hónapja +3

  Milyen szép a kontraszt az olajos ruhában lévő mackós Bálint, és a fehér pólóban operáló vékony, jólfésült György között...

  • Tom Vég
   Tom Vég Hónapja

   ja meg semmit nem csinál csak beszél róla. vicc,oszt csodálkoztok mikor 20e/óra a semmi

  • Ξrror
   Ξrror 4 hónapja

   Csaba lesz az a György. 😊

 • Szabolcs Szabo
  Szabolcs Szabo 4 hónapja +10

  Nattán Gyuri elég profinak tűnik. Prius3-at is szervizelnek vajon?

  • Peter Molnar
   Peter Molnar 4 hónapja +1

   Szabolcs Szabo mindent IS javítanak :D

 • Joos Balazs
  Joos Balazs 4 hónapja +120

  A belső égésű motorral hajtott autó fékét azért kell cserélni, mert sokat használja!
  Az elektromos autók fékét meg azért, mert szinte alig! Király! 😁

  • Szilárd Reiter
   Szilárd Reiter 4 hónapja

   Az jó, hogy az elektromos (hibrid) autó féktárcsáját, betétjeit cserélni kell akkor is ha nem kopottak, mivel a kevés igénybevételtől inkább rozsdásodnak. :-)

  • Joos Balazs
   Joos Balazs 4 hónapja

   @Chukyka Ami visszatölt... Akár egy elektromos.

  • Chukyka
   Chukyka 4 hónapja

   @Joos Balazs de ez hibrid nem full elektromos.

  • e34 Daniel
   e34 Daniel 4 hónapja +2

   Joos Balázs Elektromos vagy hibrid autók esetén úgy 2 évente célszerű áttisztítani a fékbetéteknél lévő rugókat és a csúszótűket, így 11 évig, 200e km-ig elmegy a saját fékjeivel. Nem egy nagy etwas, csak sokan elhanyagolják, ezért szorulhat meg.

  • Gergely Turcsanyi
   Gergely Turcsanyi 4 hónapja +2

   @Tibor Seres Az jó. Az én hátsó gumim 2018 márciusában volt új és most 2mm-es. A hátsó fékbetét szintén akkor lett cserélve és lassan az is kuka.

 • Krisztián Fehér
  Krisztián Fehér 4 hónapja +3

  Komplett tükör 200 ezer. Hm.

  • balázs surányi
   balázs surányi 4 hónapja

   Kollegam opel meriva kb20 éves tükrèt letörtèk 2750 eurot fizetett a biztosito

  • Gábor Nagy
   Gábor Nagy 4 hónapja

   Kia ceed 2013-as, csak a tükör burkolat felső része festve 100 ezer (még szerencse a tükör lap, elektronika stb nem sérült).

  • tama rama
   tama rama 4 hónapja

   @Balázs Gaál 🤣

  • Krisztián Fehér
   Krisztián Fehér 4 hónapja +2

   @Balázs Gaál Azosztigen.

  • Balázs Gaál
   Balázs Gaál 4 hónapja +4

   Egy Octaviára 130 és 200 ezer között van a gyári. Van csak tükörlap 108 ezerért.

 • Gábor Takács
  Gábor Takács 4 hónapja +5

  Eddig tetszett nekem is az ampera, de ahogyan röpködnek a hibajelenségek, és fejemben kattog a pénztárgép, azt nézem egy jó kis dízelt jobban megéri fenntartani :) Pedig valóban jó volt anno vezetni.

  • Gábor Takács
   Gábor Takács 4 hónapja +3

   @Péter Tóth van otthon, úgyh tudom. De ha megnézed ezt a videot és meghallgatod amit a szaki elmond az amperáról, plusz hozzávesszük azt a nem éppen apróságot, hogy még a totalcar által felkért bosch szervíznek is egy másik szakit kellett hívnia ehhez az autóhoz, akkor belátható; nem is annyira olcsó ez az amperázás. Egy nem hibrid autóhoz kis túlzással minden sarkon találsz szerelőt. Hozzánk pedig nem éppen a 10-20e km-t futott autók kerülnek be az országba, még amperából sem.

  • Péter Tóth
   Péter Tóth 4 hónapja +4

   Akkor kezd el sorolni magadban vagy nézz utána, hogy egy dízelnél mennyi a hibalehetőség.

 • So much Fun!
  So much Fun! 4 hónapja +9

  Jó lesz majd elektromos autók korában, amikor majd szoftver meghülyül és nem jó értékeket mutat meg itt ott letilt... már alig várom.

  • The18Va
   The18Va 4 hónapja +13

   20 éves benzines autóm menet közben simán letiltott... Ez már létező jelenség és nincs köze a meghajtáshoz

  • Márk Örkényi
   Márk Örkényi 4 hónapja +21

   Na mert ez a mostani, nem elektromos autók korában nem így van? :)

 • TheSzaboZE
  TheSzaboZE 4 hónapja +3

  Nekem tűnt csak fel, hogy az autószerelő fékfolyadék utántöltésről beszél? Ha alacsony a szint, akkor fékbetét lehet kopott vagy szivárog a rendszer. Egyikre se megoldás az utántöltés....

  • Tamás Denem
   Tamás Denem 4 hónapja

   @TheSzaboZE Úgy, hogy az emberek időnként használtan vesznek autót, és mire hozzá kerül az autó már több "szakember" kezei között járt. Sajnos nem mindenki igazodik el a motortérben (ismerek olyanokat, akik csak akkor néznek be a motortérbe amikor elfogyott az ablakmosó, vagy nem indul az autó).

  • TheSzaboZE
   TheSzaboZE 4 hónapja

   @Tamás Denem Ezt nem értem. Gyárilag tele van, nem hiányozhat belőle normál működés esetén. Tehát nem értem mi ez a teli volt töltve? Nyilván teli volt :)

  • Tamás Denem
   Tamás Denem 4 hónapja

   @TheSzaboZE Persze ez csak akkor igaz, ha előtte teli volt töltve. Amit csak feltételezni tudunk.

  • TheSzaboZE
   TheSzaboZE 4 hónapja

   @Tamás Denem Ha a szint alacsony, akkor a fékbetét már eléggé kopott ahhoz, hogy cserés legyen. Úgy van kitalálva, hogy normál körülmények közt ne mehessen a szint alá. Nem töltögetünk, hanem betétet cserélünk.

  • Tamás Denem
   Tamás Denem 4 hónapja

   @TheSzaboZE Szóval ha csak megkopott a fékbetét akkor sem lehet után tölteni, mindenképpen cserélni kell.

 • Walter Őri
  Walter Őri 4 hónapja +22

  2,5 év alatt 20.000 km futás, erre elég lett volna biciklit vagy csattogós lepkét venni.

  • talaldki talaldki
   talaldki talaldki 3 hónapja +1

   @Walter Őri Irigy vagy valld be!

  • Pete5555589
   Pete5555589 4 hónapja +3

   Hülye vagy, de legalább vállalod. Szép.

  • dmids
   dmids 4 hónapja +1

   @Krisztián Schneider ez így igaz... én csak arra akartam célozni (és nem feneket kerítve leírni teljes terjedelmében) hogy ez is elektromos hajtás tartalmazó autó az elektromos autók reklámfogásait (kevesebb fékkopás, ritkább csere, kevesebb mechanikai meghibásodás stb stb) előszeretettel pufogtatják erre is. Míg ezek maximum féligazságok. Féligazság a tekintetben hogy ezt viheted a jól bevált szervizbe ahogy BOSCH így sok más sem fog tud hozzányúlni. Most az hogy Bp-en hol van szakosodott szerviz ne általánosítsunk országosan. A szaki által emlegetett csapágy illetve annak méretezése és kenése plusz az elektromos nyalánkságok és hogy az it okosságait nem is említsük nem teszi tucatmód szervizelhetővé. pl az én tsi motos kocsim vezérműszíjának cseréjét sem vállalja mindenki. Féligazság a téren is hogy a kevesebb fékhasználat más kérdéseket vet fel. Ugyanígy jártam a saját kocsimmal is. Mivel kopó alkatrész garancia nélkül kellett teljes áron cserélni a féktárcsákat. Stb stb.

  • Csati Szabolcs
   Csati Szabolcs 4 hónapja

   😂😂😂

  • Krisztián Schneider
   Krisztián Schneider 4 hónapja +1

   @dmids Ez nem elektromos autó...

 • TheSzaboZE
  TheSzaboZE 4 hónapja +1

  Az a 15000 lehet akár 40-50000 is, mivel két óraállás rögzítése között eltelhet 2 év is.

 • Gabe Toth
  Gabe Toth 4 hónapja +2

  A rendőr nem fogja hagyni hogy együtt éljen azzal a felnivel, ha esetleg kiszedik forgalomból.

  • Zerkovitz zoltán
   Zerkovitz zoltán 4 hónapja +2

   @flash. Ez így konkrétan nem igaz amit mondasz. Amerikában van olyan állam ahol nagyon lazán kezelik az autók műszaki állapotát, szinte bármilyen autóval lehet közlekedni, és van Kalifornia ahol még európai szabályozásnál is szigorúbbak.

  • flash.
   flash. 4 hónapja +2

   tocsa120ls
   Ja. Mert sok mindenkit veszélyeztet vele, ha tökig kitekert kormánnyal hozzáér a műanyaghoz. Amerikában kivágják a motorháztetőt, mert a nem típusazonos blokk nem fér el alatta és nem érdekli a rendőröket, európában meg mindenhol sz@roznak azért is, ha nem gyári a szelepsapka. Gyönyörű.

  • Zerkovitz zoltán
   Zerkovitz zoltán 4 hónapja

   Ha a felni szélessége és ET nem a gyárival azonos akkor vehetik el. Ismerős ugyanezt végigjátszotta a KPM de neki adtak igazat végül. Már közúti ellenőrzés során is vettek el forgalmit emiatt, pedig ott a LADA niván egy Volga felni volt.

  • Gabe Toth
   Gabe Toth 4 hónapja +1

   @tocsa120ls egy pár autóról tudok amit ránézésre vettek ki forgalomból felni és ültetés miatt itthon, nem volt benne a forgalmiban, vették is el. DarkFly (asszem?) csatornán volt egy srác, akinek jobbkormányos full gyári autójának vették el a forgalmiját, mert a rendőr szerint a gyári momo kormány nem volt gyári...

 • Szabó Gyula
  Szabó Gyula 4 hónapja +8

  Ha egy autó ennyire érzékeny a törésekre, akkor nem túl jó jel, hogy elől-hátul törve volt és visszateker kmÓrával adták el.

  • Upo01
   Upo01 4 hónapja +1

   Elöl-hátul? Ha figyeltél, nincs egyetlen gyári festésű eleme sem, telibe körbe van fújva az egész, még a tető is. Lehet hogy nem csak tört hanem szaltózott is párat körbe, vagy törött autókból van összelegózva. Kíváncsi lennék, hogy melyik elem alatt milyen színű eredeti festék lehet... :)

  • Greg
   Greg 4 hónapja

   @Balázs Varga miért? kiváncsi vagyok

  • Tamás Denem
   Tamás Denem 4 hónapja

   Ráadásul az első lökhárító alatt létfontosságú alkatrészek vannak.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja

   ehhez ismerni kell a holland autópiacot.

 • Sándor Buella
  Sándor Buella 4 hónapja +6

  Bírom ezt a dumát hogy az abs kocka erzekeny a fekfolyadek cserere ez csak szimplán szar w124 mercibe 30 évesen is mukodik😀

  • Norbi 971
   Norbi 971 4 hónapja

   @Tamás Denem Szerintem az ABS-re gondolt egyébként

  • Norbi 971
   Norbi 971 4 hónapja +4

   Ne hasonlítgassuk ezeket a modern szarokat a w124-hez😉

  • Tamás Denem
   Tamás Denem 4 hónapja +5

   Neked van 30 éves fékfolyadékod az autóban?

 • Gorn1990
  Gorn1990 4 hónapja +85

  Az operatőr itt gyakorolt, vagy a reggeli tüske itt ütött be? Szörnyű ahogy izeg-mozog, csúszkál jobbra-balra, aztán hopp belelóg az oszlop.

  • eizo monitor
   eizo monitor 4 hónapja

   Lehet nem volt eleg tuske. Bar ezt is csak 1 eve ismertem meg , hogy mi a franc is ez xD
   A hang meg valami ultra gaz. Mintha bilibol szolna.

 • Ádám Korán
  Ádám Korán 4 hónapja +22

  Az óratekerést engedjük el! Mindegy mit mutat, jó állapotban lévő autó. Kell rá költeni néha, de nem horror. Le lehet írni, hogy húúú minden tönkremegy, húúú drága! Érdemes megfigyelni mit mondott a villanyautós guru! Oda kell figyelni az autóra! Ellenőzni, cserélni, ápolni! De még mindig (még évtizedekig ott fogunk tartani) ott tartunk, hogy a magyarnak a rendeszeres karbantartás azt jelenti, hogy olajat cserél tízévente, meg néha kiporszívózza az utasteret.

 • Maci87
  Maci87 4 hónapja +17

  Most már egy 3. generációs Toyota Priust is várunk szeretettel. :)

  • Upo01
   Upo01 2 hónapja

   @Tolnai Károly Pont ezért írtam a plugin-t, a Li akkuval nincs gond, a NiMh-el előfordul. De az meg modulonként is javítható, vagy 350e körül komplett cserélhető. Ampera-nál ez nem játszik, a komplett akku pakk meg mennyibe is kerül bele? Én úgy hallottam, hogy 2M-nál egy forinttal se kevesebb. És USA gyártású, úgyhogy hozzájutni sem egy pillanat ha meg is van rá a lóvé.
   Ja, és még egy apróság. Ami akku gondot mostanában ott olvasol, az nem a hibrid akku, hanem a normál kis 12V akku. A téli hidegben pár 8-10-12 éves eredeti gyári akku nem bírja már, ekkor jön a karácsonyra néven említett hiba jelzés. De bebikázva (másik autó, zsebbika) azonnal megy tovább, 15000-ért már lehet venni bele újat. Az ampera ha megáll, beállt csapágy, nagyfesz. hiba, kormányzár, az meg jó eséllyel tréler és párszáz ezres javítás.

  • Tolnai Károly
   Tolnai Károly 2 hónapja

   Upo01 Ampera klubba szóba se kerül az akkumulátor. Priusnàl állandó téma.

  • Tolnai Károly
   Tolnai Károly 2 hónapja

   Antal Csüri Fb klubba nem úgy vettem észre. Egymást szopkodjàk milyen jól fogyaszt meg néha megesik pár anomàlia amit senki nem tud hovatenni. Ne csinàljunk már úgy mintha az a kocsi tökéletes lenne.

  • Ádi N.
   Ádi N. 4 hónapja

   @Upo01 Tudom, hibrid Lexusom van. plug in priusból 7éves a legidősebb, azért bírja az akksi, de a litiumos is előbb utóbb meghal, bár nyílván tovább bírja, mint a nimh

  • Upo01
   Upo01 4 hónapja +1

   @Ádi N. Akkor plugin. Az nem NiMh akkus hanem Li Ion, azzal nem szokott gond lenni. És az inverter is bírja. A hengerfej tömítésre meg ugyanúgy el lehet mondani, hogy leggyakrabban a karbantartás hiánya az oka, hűtő folyadékokra kell figyelni és a hűtők közt időnként ki kell takarítani.
   A sima prius 3-nál meg voltak visszahívások inverterre, ha beleesik akkor bármelyik márkaszerviz cseréli ingyen és bérmentve. Illetve a sima NiMh akkusnál ha van rajta hibrid akku gar (10 éves koráig köthető, évente ~5000 Ft), akkor cserélik ingyen az akku csomagot. Sőt, van amikor az akku meghibásodás rántja magával az invertert ha nincs rendesen áramtalanítva, beég a relé, stb., ilyenkor a Toyota méltányosságból szokta az invertert is cserélni ingyen!
   Illetve olyan esetek is voltak, hogy az inverter miatti visszahíváson még nem járt autóban ha bedöglik az inverter, akkor szintén cserélik ingyen, akár a legelső 11 éves autókban is.
   Ezt próbálja meg valaki a német 2-3 betűs és társai konszerneknél, közelébe nem szagolnak a japánok korrektségéhez...

 • Zoltán Kovács
  Zoltán Kovács 4 hónapja +9

  Meghallgatva a pasast, elment a kedvem mindenféle hibrid/elektromos kocsitól :S félelmetes
  sajnos marad a jó régi bevált adagolós 1.9 tdi...

  • fefe eeere
   fefe eeere 4 hónapja

   @Bennett Steve Most vezetik be hogy a 747-es fostalicska Boeingek repkednek Budapest felett

  • Michele Lagorio
   Michele Lagorio 4 hónapja +5

   @Zoltán Kovács
   A mikor meg látok egy ilyen általad említett foswagen bontoszőkevényt első dolgom el zárni a külső levegőt.
   Remélhetőleg hamarosan be tiltják az összes ilyen szemetet, szinte kivétel nélkül okadják a füstöt.

  • Zoltán Kovács
   Zoltán Kovács 4 hónapja +2

   @Imre Fodor hol? Vidéken? Meg ki mondja? Senki se mond semmit se, évekig ez lesz

  • Bence Papp
   Bence Papp 4 hónapja +1

   @Zoltán Kovács Ebből a szemszögből igazad van sajnos. Azért mondom hogy sajnos, mert nem az autók drágák, hanem mi vagyunk szegények. Nem kellene kérdés legyen, hogy egy 15 éves dízelt, vagy egy 5-6 éves hybridet vegyen az ember. A másik probléma a szervizelhetőség, amit említettél is. Egyik vonzata a másiknak. Értem itt, hogy amíg főleg Dízel vagy Benzin LPG-vel próbálunk olcsón utazni, addig erre lesz komolyabb szervizhálózat.

  • István
   István 4 hónapja

   @Zoltán Kovács az melyik video?

 • Gergely Turcsanyi
  Gergely Turcsanyi 4 hónapja +255

  Motorvezérlő a lökhárító sarkában. Jobb helyet nem is lehetett volna találni neki.

  • Zoltán Schaffler
   Zoltán Schaffler 3 hónapja

   Ja , :) egyből meg áll legalább

  • Levora Sándor
   Levora Sándor 4 hónapja +1

   @Istvan Bende A jalánok még tudnak utót tervezni. A németek a mercedes kivételével miért felejtették el? Egy parancsra lett mindenki hülye az Opelnál is meg a BMW-nél is? Nektek ez nem gyanús?

  • Levora Sándor
   Levora Sándor 4 hónapja

   @Marcell Borián Hát igen. A motor egy baleset esetén bemegy az utastérbe és akkor a tulajdonos már nem kérdezi, hol is van a motorvezérlő?!

  • Fehėr Lajos
   Fehėr Lajos 4 hónapja +2

   @Pünkösdi Zoltán Nagyon jól látod ! Az Opel sajnos képes a motorra rakni a vezérlőket , már jó régen , van is velük baj nem kevés !

  • Máté Zeleznyik
   Máté Zeleznyik 4 hónapja

   @Tamás Denem Mi is, akik gyártják :D

 • Roland Dara
  Roland Dara 4 hónapja +5

  150.000 km kornyeken x db hiba. Gunyolodnak az emberek. De nem all meg, nem hagy cserben, ja es persze nem gyulladt ki ;) Ugye dzsörmen pípól xd

 • Polanski Greg
  Polanski Greg 4 hónapja +101

  15ezret tekerni rajta? Ennek mi értelme volt? :D Tekertek azon többet is, ne izgulj ;)

  • London Trucker
   London Trucker 4 hónapja +15

   Hagyománytiszteletből.

  • Joos Balazs
   Joos Balazs 4 hónapja +5

   Azért, mert akkor a 150ezret elhiszed, és nem görgeted tovább a sztorit, hogy oda meg 340-ről volt tekerve kicsit korábban.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +3

   @Tamás Pápai legalábbis ez volt 1-2 éve, amikor még Gyuriék nem voltak annyira ráállva az autóra, és csak az Opel Dunára számíthatott az ember, akik ki is használták a monopolhelyzetüket. És ott is voltak esetek, hogy megtagadták a garancia érvényességét...onnantól kezdett ez az egész garanciális autó keresgélés alábbhagyni.

  • Tamás Pápai
   Tamás Pápai 4 hónapja +9

   Az Amperák ára jelentőset zuhan 160-180E km körül, addig fedi a garancia, onnantól kezdve pedig oroszrulett lesz a kocsi, hogy mikor örvendeztet meg egy drágább javítással.

  • Balázs Varga
   Balázs Varga 4 hónapja +19

   az autó gyári garanciája 160ezer km-ig tart, szóval ha a valóságban 151ezernél tartott, akkor így akartak szépíteni rajta egy kicsit.